Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μακελειό στο Ρέντη - Νεκροί δύο αστυνομικοί

Μακελειό στο Ρέντη - Νεκροί δύο αστυνομικοί

Δημοσίευση 01/03/2011 18:58 Ανανέωση 01/03/2011 23:19
                                                                                                             Ρεπορτάζ: Γιάννης Φιλιππάκος
Εξέπνευσε πριν από λίγο και ο δεύτερος αστυνομικός που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ. Νωρίτερα έχασε τη μάχη για τη ζωή και ο 23χρονος συνάδελφός του, που διακομίσθηκε νεκρός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Νεκροί είναι ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, και ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών. Οι νεαροί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, μετά από την ενέδρα θανάτου που τους έστησαν κακοποιοί στο Ρέντη.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής διέκοψε το ταξίδι του στην Τουρκία και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε πολυσύχναστη περιοχή, την ώρα που ήταν ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα, ενώ κοντά στο σημείο στεγάζεται ένα σούπερ μάρκετ.




Σοβαρά, αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο ο τρίτος αστυνομικός που συμμετείχε στην αιματηρή καταδίωξη, ο οποίος χτυπήθηκε στο μηρό, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο, ο τέταρτος νεαρός της ομάδας ΔΙΑΣ.
Πυρά δέχθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια, ευτυχώς όμως, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς οι σφαίρες τους πέτυχαν στα κράνη και στα αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο είχε κλαπεί από αντιπροσωπεία στην Ν. Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη συμβολή Παλαιολόγων και Δελφών, στο Ρέντη και μέσα σε αυτό ένα καλάσνικοφ και ένα όπλο.


Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας βρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και κορυφαία στελέχη της  Αστυνομίας.Ο κ. Όθωνας εξέφρασε την οδύνη του, τονίζοντας παράλληλα ότι η καταδίκη του γεγονότος είναι αυτονόητη, όσο αυτονόητη και δεδομένη είναι και συμπαράσταση στις οικογένειες των δύο αστυνομικών.
Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή ανθρωποκυνηγητό της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής συμπλοκής που στοίχισε τη ζωή δύο αστυνομικών. Περισσότεροι από 150 αστυνομικοί "χτενίζουν" την περιοχή, ενώ έρευνες πραγματοποιεί και το ελικόπτερο του σώματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μακελειό έγινε λίγα τετράγωνα μακριά από το στούντιο όπου βγαίνει ζωντάνα το Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου.
"Πυροβολούσαν συνεχώς"
Με βολές κατά ριπάς «γάζωσαν» τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής στο Ρέντη, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ενας κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ακούγοντας τους πυροβολισμούς έπεσε στο πάτωμα του σπιτιού. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης
Τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα κλεμμένο τζιπ γκρι χρώματος, με τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν ληστέψει νωρίτερα ένα περίπτερο στο Μενίδι.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί φαίνεται να γνώριζαν πως οι δράστες είχαν στην κατοχή τους καλάσνικοφ γι' αυτό το λόγο το σήμα για έλεγχο έγινε στο Ρέντη.
Το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να το καταδιώξουν και να ακολουθήσει καταιγισμός πυρών από τους δράστες.

Οι τέσσερις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών δύο νεαροί άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Οι αστυνομικοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον θάνατο, τόνισε στο newsbomb.gr ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.



δημοσιευτηκε απο : 
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/makeleio-sto-renti-nekroi-dyo-astynomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές