Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τέσσερις νέοι ιοί ευθύνονται για τον αποδεκατισμό των μελισσών παγκοσμίως

undefined
Επιστήμονες στην Καλιφόρνια ταυτοποίησαν τέσσερις νέους ιούς στις μέλισσες που εκτρέφονται στις κυψέλες στις ΗΠΑ, μια ανακάλυψη που μπορεί να ρίξει νέο φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση των πολύτιμων εντόμων σε όλο τον κόσμο.
Η μελέτη που διήρκησε δέκα μήνες έγινε σε 20 αποικίες μελισσών στις ΗΠΑ. Όλες οι μέλισσες ήταν υγιείς φορείς οι οποίες είχαν μεταφερθεί σε....
όλη τη χώρα για τη γονιμοποίηση με γύρη των αγρών.

Ένας από τους τέσσερις ιούς που ανιχνεύτηκε κατά τις «αναλύσεις των γονιδιωμάτων των μελισσών» και συγγενεύει με μια παραλλαγή ενός ιού που ανακαλύφθηκε το 2004 στο Ισραήλ, ευθύνεται για την παράλυση των φτερών των μελισσών, αποδεικνύει η μελέτη αυτή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης PloS One.

Αυτός ο μικροοργανισμός «βρέθηκε σε όλα τα δείγματα των υγιών μελισσών, αλλά μόνο σε ορισμένες περιόδους της χρονιάς», διευκρινίζει η μελέτη.

«Είναι ο ιός που συναντάται περισσότερο ενδημικά στις μέλισσες και κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του», εξηγεί ο βασικός συντάκτης της έρευνας Τζόι ΝτεΡίσι, καθηγητής Βιοχημείας και Βιοφυσικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

Με την ταυτοποίηση των τεσσάρων αυτών νέων ιών, που προστίθενται στους 23 που έχουν ήδη καταγραφεί, οι επιστήμονες θα κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους εξαφάνισης ποσοστού τουλάχιστον 30% του πληθυσμού των μελισσών που εκτρέφονται στις ΗΠΑ από το 2006. «Δεν μπορείτε να κατανοήσετε το θάνατο των αποικιών χωρίς να γνωρίζετε ποια είναι η φυσιολογική κατάσταση του μελισσιού», εξηγεί.

«Παρατηρήσαμε ότι ορισμένοι ιοί εμφανίζονταν σε ορισμένες περιόδους, αλλά και επίσης ότι όλες οι αποικίες δεν προσβάλλονταν από τον ιό την ίδια στιγμή κιόλας μετά τη μεταφορά τους μαζί σε μακρές αποστάσεις», γράφει η Μισέλ Φλένικεν, επίσης συντάκτρια της έρευνας.

«Η εξαφάνιση των μελισσών έχει σαφώς αρκετούς παράγοντες», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στα δείγματα αυτά, οι ερευνητές επίσης εντόπισαν έξι είδη διαφορετικών βακτηρίων, έξι μανιτάρια, τέσσερις τύπους ακάρεων και μια μύγα παράσιτο που ονομάζεται phoridae που δεν εντοπίστηκε ποτέ εκτός της Καλιφόρνιας.

Οι μελιτοφόρες μέλισσες διασφαλίζουν τη γονιμοποίηση με γύρη τουλάχιστον 100 ποικιλιών φρούτων και λαχανικών, των οποίων η συγκομιδή αντιπροσωπεύει ποσό ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Η μείωση του πληθυσμού των μελισσών ανά τον πλανήτη κυμαίνεται από 10 έως 30% στην Ευρώπη και τουλάχιστον 85% στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε φέτος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές