Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Προωθείται ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ με τη καθοδήγηση των ΗΠΑ;

Προωθείται ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ με τη καθοδήγηση των ΗΠΑ;

(3 Ιουλίου, 2011 από aoratosarxi)
undefined

ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ,

ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ/ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΗΠΑ;

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έχουν προβληματίσει αρκετά, κορυφαίους ξένους αναλυτές. Φανερά και κρυφά λαμβάνουν χώρα γεγονότα και εξελίξεις που οδηγούν στο αρχικό συμπέρασμα ότι κάτι κινείται στην ανωτέρω τάση…
Προσωπικά, καταθέτω σειρά γεγονότων, τα οποία παρακολουθώ σε ευρύτερη διάσταση για να δούμε που και αν οδηγούν σε νέες «τεκτονικής» σημασίας αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή μας.
* Η εκ νέου στενότατη σχέση, σε συντριπτικό ποσοστό των Αμερικανών με την Τουρκία. Π.χ. σε Λιβύη – Συρία – Ιράν και αντιπυραυλική άμυνα. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να δώσουν στην Άγκυρα τον κυρίαρχο ρόλο από το Μαρόκο μέχρι τον Κόλπο των πετρελαίων. Με τη σαρωτική νίκη του, ο Ερντογάν δεν έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα.
* Η στάση της Τουρκίας και η απόφασή της να μην επιτρέψει την εμπλοκή της οργάνωσης ΙΗΗ- Τούρκων ακτιβιστών και του γνωστού πλοίου «ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ» στον δεύτερο στολίσκο για τη Γάζα.
* Η από κοινού παρουσία Αμερικανών και Τούρκων υψηλόβαθμων πρακτόρων κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Η ανάληψη εκπαίδευσης Αφγανών από την Τουρκία με εντολή των Αμερικανών. Οι συχνές επαφές Νταβούτογλου με αντικαθεστωτικούς από Συρία και Λιβύη δείχνουν πολλά….
* Η στάση της χώρας μας στο θέμα της απαγόρευσης του απόπλου πλοίων του στολίσκου -2 για τη Γάζα. Υπάρχει δισέλιδο απόρρητο τηλεγράφημα από τις ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Γ.Α.Π. να μην επιτρέψει τον σχετικό απόπλου σκαφών για την Ανατολική Μεσόγειο…
* Η Αμερικανική πλευρά προωθεί συνολική λύση πλήρους επιστροφής σε “νορμάλ” κατάσταση των σχέσεων Ισραήλ- Τουρκίας, που έχουν “δοκιμαστεί” τα τελευταία 3 χρόνια.
* Οι Αμερικάνοι έχουν τον τελευταίο χρόνο διευκολύνει τους Ισραηλινούς στις επαφές τους με 10 κράτη της κεντρικής και Ν.Α. Ευρώπης. Ήδη σε Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία, πραγματοποιούν ασκήσεις Ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα…
* Παρατηρείται (χωρίς να φαίνεται…) έντονη κινητικότητα από τις ΗΠΑ, για…  την πραγματοποίηση του κοινού Υπουργικού Συμβουλίου Ισραήλ – Ελλάδος…. 
Οι Αμερικάνοι τονίζουν ότι ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση του ΓΑΠ, στις αρχές του φθινοπώρου, επιδιώκουν να έχουν μπει οι βάσεις για τέτοιες επαφές…. (?????) 
* Η μόνιμη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ έχει με τον τρόπο της παρέμβει και “λειάνει” διάφορα σκληρά σημεία και παραγράφους της επικείμενης έκθεσης «ΠΑΛΜΕΡ-ΟΥΡΙΜΠΕ» στον ΟΗΕ σχετικά με τα περσινά γεγονότα στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Ανατ. Μεσογείου με το Τούρκικο πλοίο και τους Ισραηλινούς κομάντος…
* Βασικοί εχθροί των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν η Συρία, η Λιβύη, το Ιράν και η εξτρεμιστική ΧΑΜΑΣ. Επίσης θέλουν να έχουν τις 3 χώρες μαζί, εν όψει και των προσεχών εξελίξεων στο Λίβανο.
Οι παραπάνω εξελίξεις δημιουργούν εύλογες ανησυχίες και πάντα υπάρχουν κρυφές παράμετροι……
1) Το ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στην ευρύτερη περιοχή μας και κανένας δε μπορεί να τις προβλέψει…..
2) Το βάθος της λαϊκής ή μη αποδοχής τέτοιας στροφής από την πλευρά της Άγκυρας….
3) Το τί κρυφά αποκομίζει η Άγκυρα από ένα τέτοιο ισχυρότατο ρόλο…
4) Με δεδομένη την Ελληνική καχεξία σε όλους του τομείς, εμείς τι κερδίζουμε?? (ή μήπως δεν κερδίζουμε…???)
5) Ποιες πιθανές θα είναι οι τυχόν ανταποδοτικές ενέργειες της ΧΑΜΑΣ (σχετικά με τη στάση μας) απέναντι στον στολίσκο -2 για την Γάζα?? (Π.χ. μία ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια …. Δε μπορεί να αποκλειστεί…)
6) Τυχών αντιδράσεις από Ιράν και Συρία για να προκαταλάβουν εξελίξεις π.χ. στον ανήσυχο Λίβανο….
7) Και ας μην λησμονούμε ότι σε 2 μήνες οι Παλαιστίνιοι θα προσπαθήσουν στον ΟΗΕ, να διεκδικήσουν κάποια πράγματα…. (Υπάρχουν προβλήματα στην τελική κυβερνητική συμπόρευση ΦΑΤΑΧ-ΧΑΜΑΣ) Ενώ πλησιάζουν και οι πάρα πολύ κρίσιμες προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο…
Αυτά προς στιγμήν… γιατί θα επανέλθω…. / ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

3 σχόλια αναγνωστών από gdailynews. για το άρθρο “Προωθείται ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ με τη καθοδήγηση των ΗΠΑ;”: 
ΚΟΥΡΗΤΗΣ :
Οι ΗΠΑ προς «de facto» αναγνώριση της «μουσουλμανικής αδελφότητας» στην Αίγυπτο
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ “ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ” ΣΤΙΣ Η.Π.Α: ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ “ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ” ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ…
Η ΝΕΑ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ” ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Η.Π.Α, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ, ΙΡΑΝΟΙ, ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ, ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΚΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΘΕΟΚΡΑΤΕΣ.
ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ Η.Π.Α ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ “ΤΕΡΑΣΤΙΑ” ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ” ΓΙΑ ΤΟ …ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ…
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ, ΠΕΡΣΕΣ-ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Υ.Γ.:  ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΨΙΛΟΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ; ΚΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΑΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΥΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ.  ΣΧΕΤΙΚΟ: http://isxys.blogspot.com/2011/06/blog-post_5164.html
kalavritinos ioannis :
Τι σημαίνει ότι οι ΗΠΑ τρέχουν να οργανώσουν κοινό υπουργικό Ελλάδος Ισραήλ; Θα έχει θεσμική ισχύ; Απο την εξέλιψη του γεγονότος θα εξηγηθούν ίσως αρκετά απο τα παθήματά μας.Θου φυλακή τω στόματί μου.
Νομίζω ότι ζούμε μια κατακλυσμιαία ταχύτητα γεγονότων που μετά απο αυτό το άρθρο σας εξηγείται το ενδιαφέρον χωρών που στο κοντινό παρελθόν ήμασταν κόκκινη γραμμή.
ΠΑΝΟΣ :  
Άν αποκρυπτογράφησα καλά τό νόημα τής ανάρτησης : ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
Καί θέλουν νά ελέγχουν τούς λαούς τής ΝΑ Μεσογείου έχοντας ‘χωροφύλακες” τά συνεταιράκια Τουρκία-Ισραήλ!
Είναι βεβαίως ανιστόρητοι καί επικίνδυνοι γιά τήν παγκόσμια ειρήνη ! Στούς σχεδιασμούς τους ό Ελλαδικός χώρος υπολογίζεται ώς πλούσια όρυκτά μπανανία.
Καί ό λαός μας ένας ευπροσάρμοστος ευφυής σκλάβος πολύτιμος γιά τόν αφέντη του…. Αυτό τό μέλλον έχουν προετοιμάσει γιά μάς καί τά παιδιά μας….
gdailynews.
ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές