Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΘΗΣΑΥΡΟΣ

(πηγή=Εγκυκλ.Χ.Πάτση τόμ.6 σελ.242)

    Αντικείμενο ή αντικείμενα αξίας (νομίσματα,τιμαλφή κ.α.) που βρίσκονται κρυμμένα πολύ διάστημα , ώστε να μη μπορεί να εξακριβωθεί ποιός ήταν ο κύριος τους.
   
    Κατά την αρχαιότητα θησαυροί λέγονταν οι αποθήκες όπλων , τροφίμων , ακόμη και οι στέρνες με νερό.

    Επίσης Θησαυροί λέγονταν και οι θολωτοί τάφοι (π.χ. Θησαυρός του Ατρέως στις Μυκήνες,του Μινυού στον Ορχομενό κτλ.)

    Αργότερα Θησαυροί ονομάστηκαν τα μικρά και κομψά κτίρια ,που είχαν σχήμα ναού στα οποία φυλάγονταν τα αναθήματα των πιστών.Οι Θησαυροί κτίζονταν σε ιερούς τόπους π.χ. ο Θησαυρός των Αθηναίων στους Δελφούς κλπ.

    ...

    Η επίδραση των διαφόρων κοινωνικών και πολιτικών μεταβολών (πόλεμοι,ανατροπές καθεστώτων κλπ) πάνω στην αξία των νομισμάτων  ήταν μηδαμινή ,το γεγονός αυτό οδήγησε πολλούς ανθρώπους να κρύψουν νομίσματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα
σε απίθανα σημεία, ώστε να έχουν περιουσιακή βάση μετά το τέλος των ανώμαλων περιόδων.Όλοι όμως όσοι έκρυβαν τέτοια πολύτιμα αντικείμενα
δεν είχαν την τύχη να επιζήσουν των ταραχών,μεταγενέστεροι δε ανακάλυψαν τυχαία ή με βάση ορισμένες ενδείξεις τους θησαυρούς αυτούς.

    Σημαντική περίπτωση ανεύρεσης θησαυρού στην αρχαιότητα είναι η του Αττικού (ο πατέρας του γνωστού Ηρώδου του Αττικού).

    Εξάλλου με θέμα τους θησαυρούς έχει αναπτυχθεί εκτεταμένη φιλολογία που πάντοτε είχε σαν αποτέλεσμα να εξάψει τη φαντασία των διάφορων θησαυροθηρών .Πολλά μυθιστορήματα μιλούν για πειρατές που τα καράβια τους βυθίστηκαν μαζί με τους κουρσάρικους θησαυρούς  ή για ληστές που έκρυψαν σε απρόσιτα μέρη τα πολύτιμα προϊόντα της ληστείας τους.Συνεπαρμένοι από τέτοιες διηγήσεις πολλοί τυχοδιώκτες χάθηκαν αναζητώντας θησαυρούς για τους οποίους μιλούσαν οι θρύλοι.

    Η Νομική ρύθμιση του ζητήματοςυπήρξε διαφορετική κατά περιόδους. Πρώτος ρύθμισε τα σχετικά με την ανεύρεση θησαυρού ο αυτοκράτορας Αδριανός. Αυτός όρισε ότι όποιος βρίσκει θησαυρό σε δικό του κτήμα γίνεται κύριος όλου του θησαυρού, ενώ όταν τον βρίσκει σε ξένο κτήμα γίνεται κύριος του μισού ενώ το άλλο μισό  ανήκει στον κύριο του κτήματος. Νεότερες διατάξεις της ρωμαϊκής περιόδου ορίζουν ότι
όταν πρόκειται για θησαυρό που ανευρίσκεται σε χώρο ιερό ή καθαγιασμένο , τότε το μισό του θησαυρού περιερχόταν στο δημόσιο. Κατά τη βυζαντινή περίοδο ο θησαυρός ανήκε στο δημόσιο οπουδήποτα κι αν βρισκόταν,είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο κτήμα. Χαρακτηριστικό των αντιλήψεων εκείνης της εποχής είναι οι σχετικές διατάξεις του ρωμαϊκού δικαίου αναφέρουν οτι για να διατηρήσει το δικαίωμα του στο μισό του θησαυρού αυτός που τον βρήκε , έπρεπε να μην είχε χρησιμοποιήσει μαγικά μέσα για την ανεύρεση του.

    Σήμερα (σημ.1977-1978) η έννοια και η θέση του θησαυρού καθορίζονται με το άρθρο 1093 του Αστικού Κώδικος, που ορίζει ότι ακριβώς όριζε και η σχετική διάταξη του Αδριανού :
    '' Ο ευρών και εις την νομήν αυτού λαβών πράγμα κινητόν αξίας κεκρυμμένον εντός άλλου πράγματος κινητού ή ακινήτου
    επί τόσον χρόνον ώστε να μη δύναται να εξακριβωθεί ο κύριος αυτού (θησαυρός) καθίσταται κύριος τούτου κατά το ήμισυ.Το έτερον
    ήμισυ ανήκει εις τον κύριον του πράγματος , εν ω κρύπτεται ο θησαυρός.''

    Μια ειδικότερη διάταξη είναι η του άρθρου 1151 του Αστικού Κώδικος που αποξενώνει από οποιοδήποτε δικαίωμα τον επικαρπωτή πράγματος πάνω στο θησαυρό που τυχόν θα ανευρεθεί στο πράγμα που καρπούται.

    Σήμερα (2011) ισχύει το ίδιο ακριβώς 

http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/19-Dikaio-embragmato.htm  
ο νόμος δεν έχει αλλάξει.
woodiiis

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

¡Το των Ισπανών λάθος!

του Νικολάου Κ. Γεωργαντζά
 
Εμείς οι Έλληνες χαιρετίζουμε με έθος και ως έθνος το κίνημα των Ισπανών: ¡Democracia Real Ya! Έλα όμως που του όλου κινήματος το πίσω πλάκα είναι... λάστιχο!

Δυστυχώς, το ¡Democracia Real Ya! δεν μπορεί να εκτιμάται ως κάτι το διαφορετικό. Ναι μεν λαλούν οι διαδηλωτές γιά αυθεντική ή γνήσια ή πραγματική δημοκρατία, αλλά μάλλον λόγω εξαθλίωσης απλά εννοούν να μην είναι το νυν πολιτικό σύστημα τέλεια κομματοκρατικό και να σκέφτεται που και που και την κοινωνία. Ναι, καλά!

Το των Ισπανών λάθος είναι ένα πρόβλημα δομής πολιτικών συσχετισμών. Διότι καθόσον οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν αλλάζουν, κρατώντας δηλαδή το παρόν πολιτικό σύστημα, μέσα από την υπάρχουσα δομή πολιτικών συσχετισμών στο νυν πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να αλλάξει η δυναμική συμπεριφορά απόδοσης του συστήματος τούτου.

Ως προς την έξοδο από της των Ισπανών προβληματικής, δύο μόνον λύσεις μπορούν να υπάρξουν. Η πρώτη έχει να κάνει με την διαχρονική περαιτέρω κοινωνικο-οικονομική εξαθλίωση, η ποία δεν μπορεί παρά να φέρει εξέγερση χωρίς στόχο.

Μιλούμε βέβαια γιά πολλή βία και πολύ ξύλο, με αποτέλεσμα κάποιο πιθανό καπέλωμα της εξέγερσης, από κάποιους οι οποίοι είναι πολύ έξυπνοι και γιά το δικό τους (smart alec), αλλά και γιά το κοινό καλό των Ισπανών.

Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε μία τέτοια πορτοκαλί επανάσταση, i.e., one made by Soros; Πως θα την ξεχωρίζατε; Κάθε εξέγερση χωρίς συγκεκριμένη πρόταση και στόχο αλλαγής της δομής πολιτικών συσχετισμών είναι καπελωμένη εξ' αρχής.

Η δεύτερη λοιπόν λύση έχει να κάνει με την επεξεργασία κάποιας πρότασης με στόχο την προσομοίωση τουλάχιστον κάποιας αντιπροσώπευσης. Ένα ελάχιστο δηλαδή στοιχείων αντιπροσώπευσης, που θα υποχρεώνουν την πολιτική τάξη να συνεκτιμά το κοινό συμφέρον και την βούληση της κοινωνίας σε πολιτικές αποφάσεις.

Πως μπορεί να γίνει τούτο; Μα φυσικά με το να επεξεργασθεί πρώτα ένας πόλος της κοινωνίας την ιδέα της αντιπροσώπευσης με συγκεκριμένα άρθρα, όπως, π.χ., την ευθύνη των πολιτικών. Δεύτερον, πρέπει να συγκεντρωθούν 1.000.000 πολίτες σε κύκλο γύρω απο την Βουλή, όχι στην Puerta del Sol, σε ώρα ολομέλειας και να μην φεύγει κανείς χωρίς να αναγκασθούν να ψηφίσουν οι πολιτικοί τους νόμους που θα υποβάλει το σώμα των πολιτων, ούτε να τους αφήσουν να φύγουν οι πολιτικοί από την βουλή χωρίς πρώτα να ψηφίσουν. Ποιός θα τολμήσει να βάλει την αστυνομία να διώξει κάποιον;

Ιδού λοιπόν μία αναίμακτος διέξοδος γιά την αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι καν λύση το να διαδηλώνουμε σε εκδηλώσεις-διαμαρτυρίες, γιά να αναγκάσουμε το νυν πολιτικό σύστημα να συμπεριφερθεί όπως εμείς θέλουμε.

Λύση είναι να συγκεντρωθούμε με πρόταση και να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν το πολιτικό συστημα, την υπάρχουσα δηλαδή δομή των πολιτικών συσχετισμών στο νυν πολιτικό σύστημα, γιά να γίνει το σώμα των πολιτών μέρος του νέου πολιτικού συστήματος και να συναποφασίζει με την ιδιότητα του εντολέα. Το θέμα δεν είναι μόνον να έχουμε ‘cojones’ (tener cojones), αλλά να έχουμε επίσης και νομική πρόταση με στόχο την αλλαγή του πολιτικού συστήματος σε μία προσομοίωση τουλάχιστον κάποιας αντιπροσώπευσης, ώστε η πολιτική τάξη να συνεκτιμά το κοινό συμφέρον και την βούληση της κοινωνίας σε πολιτικές αποφάσεις.

Τα παραπάνω ισχύουν βέβαια και γιά την Ελλάδα. Αλλά στην Ελλάδα έχουμε άλλες ασ-χολίες και προτεραιότητες, όπως, π.χ., τον Αντώνη Σαμαρά, μιάς και έχει σειρά το παιδί...

Δεν πάει η Ελλάδα να γίνει Σομαλία; Την σειρά του παιδιού και τα μάτια σας.

Πολιτική τάξη είναι αυτή. Όχι, παίζουμε;

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
New York, NY 10023-7484, U.S.A.

Σουτ βρε Ρωμηοί!

Ακούγοντας, βλέποντας και διαβάζοντας κανείς τις σάπιες τούτες ημέρες, έχει την αίσθηση ότι επίκειται το τέλος του νεοελληνικού κράτους. Μέχρις εδώ ήταν, «εάλω η Πόλις».

Παρόμοια αισθήματα βίωναν και οι δυστυχείς Ρωμηοί, λίγο προ της αλώσεως της Βασιλεύουσας. Το Γένος ανέβαινε στον αιμάτινο δρόμο του Γολγοθά του, στην μακραίωνη σκλαβιά στους αντίχριστους Αγαρηνούς εξαιτίας κυρίως της ηθικής κρίσης. Το διαπιστώνουμε σε κείμενα της εποχής: «
Οι άρχοντες συμμετέχουν στις παρανομίες, οι διαχειριζόμενοι τα κοινά είναι κλέφτες, οι δικαστές δωρολήπτες με αποτέλεσμα να επικρατούν οι εγωιστές, οι αλαζόνες, οι αχάριστοι, οι συκοφάντες… Δεν υπάρχει αγάπη, αδελφών ομόνοια «ουδαμού σπλάχνον χριστιανικόν, ουδαμού δάκρυον συμπαθές», θρηνεί ο μοναχός (και άγιος νομίζω της Εκκλησίας μας) Ιωσήφ Βρυέννιος. (Απ. Βακαλόπουλος, «Ο χαρακτήρας των Ελλήνων», σελ. 81).

Στο ίδιο βιβλίο, ο αείμνηστος καθηγητής, σημειώνει ότι «οι πλούσιοι την εποχή εκείνη, ενώ κατέρρεαν τα τελευταία υπολείμματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, ξένοι τελείως προς το πνεύμα του Χριστιανισμού, ήταν σκληρότεροι απέναντι στους φτωχούς και ταπεινούς της ζωής». Είμαστε και σήμερα ενώπιον μιας νέας άλωσης, περιμένουμε των εχθρών τα φουσάτα…


Γιατί είναι η πατρίδα «αχούρι κοπρισμένο/ από τ’ αλόγατα του οχτρού. Καπίστρια τα φελόνια /και οι κολυμπήθρες γούρνες. Να! Διαγουμιστές όλοι/ των όλων. Τίμιων, ιερών μαγαριστές και σφάχτες».


( Παλαμάς, «Η φλογέρα του βασιλιά»). Κόπρισε, διαγούμισε, μαγάρισε τόσα χρόνια το πολιτικό χτικιό, άχρηστοι και ανίκανοι λεβαντίνοι, οι συμμορίες του κομματισμού και μας παραδίδουν αμαχητί στους Φραγκογερμανούς, στους «Βενετούς», στους εμπόρους των εθνών- τοκογλύφους.


Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε, γιατί δεν επαναστατούν οι νέοι; Αναρωτιέται η μεσόκοπη άνοια και ανία, η συφοριασμένη «γενιά του Πολυτεχνείου»; Επανάσταση; Τι είναι αυτό τρώγεται; Μια διαδήλωση, μια πορεία διαμαρτυρίας για την θεϊκή ομάδα μας, ναι! «Προοδευτικές» συμπλοκές με την αστυνομία και βεβήλωση της ασυλαίας ανοησίας, όλα αυτά που ξεσηκώνουν ενίοτε τη νερουλή νεολαία μας - εικόνα και ομοίωση μας- γίνονται, έτσι περνάει η ώρα, ξεθυμαίνει, απελευθερώνεται και η σωρευμένη ενέργεια.


Η Επανάσταση όμως «θέλει δουλειά πολύ», πριν, όχι τώρα. Πού να ξέρουν οι νέοι από επαναστάτες, ποιος τους δίδαξε; Με ολίγον Τσε Γκεβάρα, ως καρδιοκατακτητή κυρίως και ατίθασο πλουσιόπαιδο, επαναστάτες δεν φτιάχνεις. «Ο γύφτος και φθισικός» Καραϊσκάκης δεν μας κάνει, του λείπει η πολυπολιτισμική διάσταση, έκοβε και έχτιζε λοφίσκους με τούρκικα κεφάλια, ρατσισμός ασυγχώρητος. Εσυνηθίσαμε, ως θα έλεγε ο γερο – Κολοκοτρώνης, να μας καταφρονούν οι ξένοι, δυο αιώνες, υποτέλειας και ξενοδουλείας, βιώσαμε. Τώρα, στις γενιές μας ξεβράζεται το κακό. Οι κοπριές, οι κοπρώνυμοι, που κυβέρνησαν ιδίως κατά την λαμπρή τους περίοδο – την ευρωπαϊκή της μακαρίτισσας ΕΟΚ – άφησαν την πατρίδα χωρίς παιδεία εθνική, χωρίς χρηστή δημόσια διοίκηση και μας παραδίδουν στα αρπακτικά της Τρόϊκας. Γιατί δεν επαναστατούν οι Έλληνες; ιδού η απορία. (Το κίνημα διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων», είναι ελπιδοφόρο. Φοβάμαι όμως ότι θα ξεφουσκώσει. Όπως λένε οι παλιοί είμαστε άμαθοι από τέτοια πράγματα. Eξάλλου τα κινήματα είναι μόνο για ξεσκονίσματα. Εδώ μιλάμε για επανάσταση, για Γουδί ).


Ο χρόνιος εθισμός στην δουλοπρέπεια, η καθημερινή εισπνοή τηλεοπτικών αναθυμιάσεων, μεταμόρφωσαν τον πάλαι ποτέ ατίθασο, αγωνιστή, επαναστάτη και πολεμιστή Ρωμηό σε ασπόνδυλο καλοπερασάκια, σε ήρεμο «τίποτε». Διασώζει ο Φωτάκος στα «Απομνημονεύματα περί την Ελληνικήν Επανάστασιν», ένα περιστατικό.


Συμβαίνει κατά το πρώτο έτος της Εθνεγερσίας. Οι πολιορκημένοι Τούρκοι του Νεόκαστρου αποφάσισαν να συνθηκολογήσουν και πρότειναν διαπραγματεύσεις. Συμφωνήθηκε συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών έξω από το φρούριο. Αλλά οι συνομιλίες δυσκολεύονταν και αργούσαν, επειδή εκατοντάδες αγωνιστές, περίεργοι, χασομέρηδες, και λοιποί «άτακτοι» είχαν συγκεντρωθεί γύρω και θορυβούσαν αδιαφορώντας για τις διαταγές των αρχηγών τους. Αφηγείται ο Φωτάκος: «Αφού δεν πλέον είδαν οι Τούρκοι ότι οι Έλληνες δεν ακούουν τους καπεταναίους των μια ημέραν ο Τσιντάραγας, κλειδούχος του Φρουρίου, έχασε την υπομονήν κι στραφείς προς τους στρατιώτας εφώναξεν ούτως: σουτ βρε Ρωμηοί! Η φωνή αυτή αμέσως έφερε σιωπήν. Εδώ δε εφαρμόζεται το ρητόν: «Είδε ο δούλος τον δεσπότην και εφοβήθη». Κατ’ ουδένα τρόπον εδύναντο οι καπεταναίοι να απομακρύνουν τους στρατιώτας διά να σταθούν οι Τούρκοι εις ομιλίαν, η δε φωνή του Αγά μόνη τους ησύχασεν». Και παρατηρεί συγκαταβατικά ο αγωνιστής: «Πόσον ο φόβος είναι δυνατός και ανεξάλειπτος, όταν είναι παιδιόθεν ριζωμένος εις τα ψυχάς των ανθρώπων». Έτσι ακριβώς. Μόνο που στην τωρινή περίπτωση δεν πρόκειται περί ριζωμένου φόβου, αλλά για ριζωμένη έως μιθιδρατισμού αφασία και παχυδερμία.


Κατ’ αρχάς και η λέξη Επανάσταση έχει ποινικοποιηθεί. Παραπέμπει στις επταετείς καρικατούρες, που ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα τους ήταν ότι με τις γελοίες τους πατριδοκαπηλίες και θρησκοληψίες, έδωσαν μια ουρανόπεμπτη δικαιολογία στους μεταπολιτευτικούς νάνους και αρλεκίνους της «προόδου», να ποδοπατήσουν, να στρεβλώσουν αξίες αειθαλείς, ελληνοσώτειρες, «πίστιν και πατρίδα», που, όταν προσβάλλονται και αλυσοδένονται, ξεσηκώνουν λαούς. Παιδιόθεν, ρίζωσε «εις τα ψυχάς» των σημερινών νεοελλήνων αυτή η αποστροφή, η καχυποψία, η απάρνηση στα τιμαλφή του Γένους μας, ο φόβος του ραγιά. Του ραγιά, του κατακυριευμένου στα βορβορώδη πάθη του. Διότι ψυχή χωρίς θρεμμένη με την Ορθόδοξη πίστη και με την φιλοπατρία, καταντά παλιόψαθα, φανταχτερή ασημαντότητα κι ας νομίζει ότι έχει αξία. Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με μπουκωμένα στόματα και άδειες, νεκρές ψυχές. «Σηκώθηκα και πήγα εις τις εικόνες και κάνω την προσευχή μου και λέγω∙ Κύριε βλέπεις σε τι κατάστασιν έφτασα. Ο μόνος σωτήρας είναι η παντοδυναμία σου και η ευσπλαχνία σου σε μας οπού κιντυνεύομεν και εις την ματοκυλισμένη μας πατρίδα. Πιάνω και φκιάνω μιαν σημαία και γράφω Εθνική Συνέλευση, Σύνταμα. Λέγω. Εις το όνομα του Θεού και της βασιλείας του σηκώνεται η σημαία της πατρίδος». Και επαναστάτησε ο ματοκυλισμένος στρατηγός τον Σεπτέμβριο του 1843 κατά των Μπαυαρέζων και κέρδισε ο βασανισμένος αγωνιστής, μαζί με τον λαό που τον ακολούθησε, αναίμακτα το Σύνταμα. Η επανάσταση δεν θα ξεκινήσει από τους κουκουλοφόρους, μοσχοαναθρεμμένους μοναχογιούς των βορείων προαστίων. Επανάσταση, αν γίνει και πρέπει να γίνει, θα έλθει από αυτούς που αγαπούν την πατρίδα με τον τρόπο του Μακρυγιάννη. Άνθρωποι «ων ο Θεός κοιλία, οι εχθροί του σταυρού», ο ψευτοεπαναστάτες της σήμερον, στηρίζουν ύπουλα τους κατοχικούς, τους προδότες της πατρίδας. Εξάλλου όποιος πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού, ελπίζει και στην επ-ανάσταση του Γένους.




Νατσιός Δημήτρης


δάσκαλος- Κιλκίς



πηγη=http://www.antibaro.gr/node/3072

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι πολίτες???

Τι παίζεται;;;
 
Μιά-δυό μόνο ελληνικές σημαίες σε τόσους χιλιάδες πολίτες...

ειλικρινά με προβληματίζει αυτό...

κάποια ιστολόγια μίλησαν για προπηλακισμούς σε ηλικιωμένους που έφεραν σημαίες...
κάποιοι άλλοι είπαν οτι υπήρχαν άτομα που έδιωχναν όσους έφερναν σημαίες μαζί τους...

κάποιος κοροϊδεύει τον κόσμο
ή τα ιστολόγια που μίλησαν για στημένη επανάσταση
ή οι αγανακτισμένοι πολίτες


παραθέτω μερικά άρθρα σχετικά για να λυθούν κάποιες απορίες
-------------------------------------------------------------
Πανστρατιά πολιτών για "Να φύγουν"! - Σαμποτάζ: Έκοψαν το internet στην πλατεία!


25-05-2011 21:33:27
ImageΠλήθος πολιτών όλων των ηλικιών, έφτασαν μέχρι και 35.000 οι συγκεντρωθέντες,  εξακολουθούν να μένουν στην πλατείς Συντάγματος και να διαδηλώνουν ειρηνικά κατά της οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας. Το defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στηρίζουν την ειρηνική εξέγερση και καλούν τους πάντες να πάνε και να ενώσουν την φωνή τους με τους ανθρώπους που αντιστέκονται σε όλη την Ελλάδα.
Κυρίαρχο σύνθημα: "Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!"
Σημειώνεται ότι από ενωρίς το απόγευμα είχε κοπεί το internet στην πλατεία Συντάγματος και στους πέριξ της πλατείας δρόμους! Πιο εξώφθαλμη προσπάθεια σαμποταρίσματος της εκδήλωσης από την εξουσία, δεν υπάρχει... 
Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έφτασαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και «έστησαν» την ελληνική σημαία.

Στη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» ενσωματώθηκαν και μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που είχαν πορευτεί νωρίτερα από τα γραφεία της Χαλκοκονδύλη προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη αποκρατικοποίηση της εταιρείας, έριξαν σάκους με λιγνίτη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 -------------------------------------------------------------

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΑΟΥΛΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ-ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ!

Στις παρυφές της συγκέντρωσης που διεξάγεται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα -και τους υποκινητές της οποίας έχουμε ήδη αποκαλύψει- ομάδες εγκάθετων του Σόρος και της Νέας Τάξης προπηλακίζουν Έλληνες που προσέρχονται με αφέλεια κρατώντας ελληνικές σημαίες. Πρίν από λίγη ώρα στην πλατεία Κοραή "γνωστοί - άγνωστοι" χτύπησαν παρέα ηλικιωμένων που κρατούσαν Ελληνικές σημαίες που κατευθυνόντουσαν στον Σύνταγμα...
ΠΗΓΗ:"ΣΤΟΧΟΣ".

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΩΣ και εντός του κεντρικού σταθμού Μετρό Συντάγματος,σουλατσάρουν περίεργοι τύποι ντυμένοι στα μαύρα και με μπλούζες Αναρχίας κλπ,ψάχνοντας για...φασίστες (δηλαδή όποιον κρατάει ελληνική σημαία,έστω και μικρή)!
Για όλα αυτά όμως,θα γράψουμε αναλυτικά σε λίγο.
--------------------------------------------------------------

25/5/11


"ΓΝΩΣΤΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΙ" ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΑΡΕΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

Στις παρυφές της συγκέντρωσης που διεξάγεται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα -και τους υποκινητές της οποίας έχουμε ήδη αποκαλύψει- ομάδες εγκάθετων του Σόρος και της Νέας Τάξης προπηλακίζουν Έλληνες που προσέρχονται με αφέλεια κρατώντας ελληνικές σημαίες. Πρίν από λίγη ώρα στην πλατεία Κοραή "γνωστοί - άγνωστοι" χτύπησαν παρέα ηλικιωμένων που κρατούσαν Ελληνικές σημαίες που κατευθυνόντουσαν στον Σύνταγμα...
http://www.stoxos.gr/2011/05/blog-post_6964.html


------------------------------------------------------------

http://esxatianasxesi.blogspot.com/2011/05/blog-post_1091.html

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011


ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ , ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ , ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ !!! ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΙΓΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ - ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ !!! ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ Ή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ , ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ - ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ !!!


Παρακαλούμε όλα τα blogs σήμερα Τετάρτη να διακόψουν κάθε άλλη είδηση που αποπροσανατολίζει τους πολίτες. Αν θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα αναμεταδώστε αυτό το μήνυμα. Αναμεταδώστε ειδήσεις μόνο σχετικά με τις μεγάλες διαδηλώσεις που προετοιμάζονται σε όλη την Ελλάδα. Χρησιμοποιήστε κάθε μέσο. To Facebook, το Twitter, τα blogs τα κινητά.

Οι Έλληνες δέχονται επίθεση από την ίδια τους την κυβέρνηση.

Κανένα μεγάλο παραδοσιακό μέσο ενημέρωσης δεν αναμεταδίδει αυτή την στιγμή ότι χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν συμμετοχή στις.....
διαδηλώσεις.
Από την ΕΥΠ παρακολουθούνται όλα τα blogs και το Facebook και γίνονται επίθεσεις στις σελίδες με τις προσκλήσεις καθώς ειδοποιούνται κομματικοί μηχανισμοί και αναφέρουν τις σελίδες ως κακόβουλες.

Αν θέλετε να βοηθήσετε μην αναμεταδίδετε καμία άλλη είδηση σήμερα.

Δείτε τις διαδηλώσεις όπως οργανώνονται αυθόρμητα από ανεξάρτητες ομάδες συντονισμού:

ΑΘΗΝΑ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
http://www.facebook.com/event.php?ei...18838154801328

Θεσσαλονικη
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
http://www.facebook.com/#!/event.php...06334352736094


ΠΑΤΡΑ
Patras Greek Revolution
http://www.facebook.com/event.php?ei...11318218901137

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ
http://www.facebook.com/#!/event.php...70020413057844

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
http://www.facebook.com/event.php?ei...05256099565806

ΛΑΡΙΣΑ
http://www.facebook.com/event.php?eid=176496465736826

ΚΟΖΑΝΗ

https://www.facebook.com/event.php?eid=105239686234125

KEΡΚΥΡΑ

http://www.facebook.com/event.php?ei...31891936888567

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
http://www.facebook.com/event.php?ei...03010336407621

ΧΙΟΣ

http://www.facebook.com/event.php?eid=212120655476464

ΠΡΕΒΕΖΑ

http://www.facebook.com/event.php?eid=228418637175510

ΣΗΤΕΙΑ

http://www.facebook.com/#!/event.php...32489486827639

ΣΑΜΟΣ

http://www.facebook.com/#!/event.php...32767356797603

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

http://www.facebook.com/#!/event.php...74268252630119

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

http://www.facebook.com/#!/event.php...23808847632309

ΚΑΡΔΙΤΣΑ!!!

https://www.facebook.com/?ref=logo#!...13214948701593

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

http://www.facebook.com/event.php?eid=111925022228255


ΡΟΔΟΣ
http://www.facebook.com/event.php?eid=121295251287226

Αγανακτισμένοι στη ΛΑΜΙΑ
http://www.facebook.com/event.php?eid=122404917841885

Λευκαδα
www.facebook.com/event.php?eid=228949077119834

37 σχόλια:


Ανώνυμος είπε...
αντε αδερλφια ολοι εξω επιτελουσ τελοσ.ελληνικη σημαια και εθνικο υμνο
-------------------------------------------------------------------------------------------

Πάνω απο 20.000 ''Αγανακτισμένοι'' Έλληνες ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Πληροφορίες απο την Πλατεία Συντάγματος κάνουν λόγο για πάνω απο 20.000 κόσμο συγκεντρωμένο εκεί, διαδηλώνοντας ειρηνικά, κυρίως νέοι, οι οποίοι κατά διαστήματα φωνάζουν σύνθηματα, όπως «κλέφτες κλέφτες» ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία. Οι διαδηλωτές γιούχαραν τα ΜΑΤ και έχουν αναρτήσει πανώ το οποίο λέει: "Είμαστε ξύπνιοι! Τί ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!". Επίσης υπάρχει το ίδιο πανώ μεταφρασμένο στα Ισπανικά, ως απάντηση στα ειρωνικά σχόλια που έκαναν.


Κλειστές είναι η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας ενώ από λεπτό προς λεπτό θα κλείνουν ολοένα και περισσότεροι δρόμοι του κέντρου.

Από την συγκέντρωση λείπουν οι κουκούλες αλλά και τα πανό με κομματικές αποχρώσεις.

Επιπλέον κάποια στιγμή έπεσε το Wi-fi και αρκετοί καταγγέλλουν ότι έκοψαν για να μην επικοινωνεί ο συγκεντρωμένος κόσμος με το διαδίκτυο και να στέλνει εντυπώσεις και φωτογραφίες.

Οι διαδηλωτές έχουν φέρει μαζί τους ένα κρεβάτι και έχουν στήσει ένα μίνι φαρμακείο για όσους τυχόν νιώσουν κάποια αδιαθεσία, καθώς όπως λένε έχουν σκοπό να μείνουν για αρκετό καιρό.

Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις.  

Στον Λευκό Πύργο ξεκίνησε στις 18:00 και ήδη είναι μαζεμένοι πάνω από 5.000.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν ρυθμίσει τα ξυπνητήρια των κινητών τους προκειμένου να χτυπήσουν στις 20:00, απαντώντας έτσι και αυτοί στους Ισπανούς.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, όπως το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, η Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος και η Κομοτηνή.

Φυσικά τα καθεστωτικά ΜΜΕ ή θα προσπαθήσουν να το αποκρύψουν ή θα ψάξουν να υποβαθμίσουν τις συγκεντρώσεις με άλλους τρόπους.

Πρέπει να πάμε, έπρεπε να είμαστε ήδη εκεί πριν ένα χρόνο ή και χθες... Εκεί που μας καλεί η ιστορία, εκεί που μας καλεί η δημοκρατία... Εκεί που μας καλεί το χρέος μας στα παιδιά μας και όχι στους δανειστές μας...

ΕΛΛΗΝΕΣ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ! Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ!
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΙ!

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 
ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΧΗ! 
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΘΑΝΑΣΙΜΑ! 
ΖΗΤΑΕΙ ΑΠ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΑΝΤΟΥ!
ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! 
ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ ΑΛΛΟ, ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ!

Θ Α   Ν Ι Κ Η Σ Ο Υ Μ Ε! 


http://logioshermes.blogspot.com/2011/05/20000.html -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011


Οι Ύποπτες «Επαναστάσεις»


Πολύ καλό το παρακάτω άρθρο. Θα προσθέταμε από την πλευρά μας ως επικίνδυνο σημάδι και την προβολή "επαναστατικών" ενεργειών από φιλοκυβερνητικά Μ.Μ.Ε..

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να επαναστατήσουμε και να βγούμε στους δρόμους σήμερα για να ανατρέψουμε την καθεστωτική κυβέρνηση. Πολλοί μας κατηγορούν για την απάθειά μας και ότι έχουμε εγκλωβιστεί στο καναπέ μας. Είναι όμως τόσο απλή η κατάσταση; Τι είδους επανάσταση πρέπει να κάνουμε; Μήπως η αδυναμία απάντησης σε αυτό το ερώτημα να αποτελεί το βασικότερο λόγο που δεν υπάρχει δυναμική αντίδραση από την Ελληνική κοινωνία; Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε μία πορτοκαλί επανάσταση made in soros; Πως θα την ξεχωρίζατε;


Ας ξεκινήσουμε μια μικρή προσπάθεια να εντοπίσουμε, όσο είναι δυνατόν, τα επικίνδυνα σημάδια των ύποπτων επαναστάσεων.


1) Όταν η «επαναστατική» κίνηση είναι καπελωμένη εξαρχής: Εδώ δεν αναφερόμαστε στο απαρχαιωμένο πλέον απευθείας κομματικό καπέλωμα αλλά στο πιο εξελιγμένο έμμεσο. Διαπιστώνετε ότι τα συνθήματα της «επαναστατικής» ομάδας σε μεγάλο ποσοστό είναι κόπιες από συνθήματα συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος; Τότε το καμπανάκι πρέπει να χτυπήσει.


2) Η «επανάσταση» των αυτοκρατόρων: βλέπετε μία «επαναστατική» κίνηση με συγκεκριμένο ηγέτη με χρίσμα μεσσία-σωτήρα ο οποίος καθορίζει την «επανάσταση» και όλες τις δράσεις της ; τότε μάλλον πρέπει να αρχίζουμε να είμαστε υποψιασμένοι. Οι αυθεντικές επαναστατικές ζυμώσεις γίνονται σε επίπεδο απλού πολίτη με λειτουργίες αυτοοργάνωσης και όχι με ηγεσίες.


3) Η Εγωιστική «επαναστατική» κίνηση : Σε αυτήν την περίπτωση διαπιστώνετε ότι τα στελέχη αλλά και η ηγεσία αυτής της κίνησης κατηγορούν ή και υποβαθμίζουν άλλες ανεξάρτητες επαναστατικές κινήσεις. Αρνούνται τη συνεργασία μαζί τους αλλά και αν ακόμα δεχτούν να συνεργαστούν επιδιώκουν να αναλάβουν την ηγεσία της όλης προσπάθειας. Σε αυτή τη περίπτωση το καμπανάκι πρέπει να χτυπήσει και πάλι.


4) Η επανάσταση με την εκ των υστέρων «αρχηγική» καπηλεία: Ίσως και η πιο επικίνδυνη. Σε αυτή την περίπτωση αυτός που θέλει να καπηλευτεί και να αδρανοποιήσει την όλη προσπάθεια λειτουργεί εξ αρχής ως μέλος αλλά στη πορεία μεθοδικά και σταδιακά προσπαθεί να αποκτήσει την αρχηγία της όλης προσπάθειας και όταν αυτή θα έχει διαμορφώσει μία σοβαρή δυναμική θα υποσκάψει το έργο της και θα την ουδετεροποιήσει.


5) «Επαναστάσεις» με πολιτικά , συντεχνιακά, συνδικαλιστικά , και άλλα στελέχη: Εδώ είναι τα εύκολα. Οι δυνάμεις οι οποίες έφεραν την κατάσταση ως εδώ είναι αδύνατον να την αλλάξουν προς το καλύτερο με την παγιωμένη καθεστωτική αντίληψή τους.


6) «Επαναστάσεις» των «αρίστων» ,«διανοούμενων», «ανθρώπων του πνεύματος» κλπ. Είναι δύσκολο ομάδες ανθρώπων οι οποίοι είχαν βολευτεί με τα συγκεκριμένα καθεστώτα , «διανοούμενοι» οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί και δεν προχώρησαν σε καμία παρέμβαση στη διαχρονική κατάπτωση της κοινωνίας να πείσουν ξαφνικά ότι μετατράπηκαν σε Δον Κιχώτες της ίδιας κοινωνίας σήμερα.

Ανακεφαλαιώνοντας πρέπει να επιστήσουμε τη προσοχή μην πιαστούμε κορόιδα των διάφορων επιτήδειων των εξωθεσμικών κέντρων που θέλουν εικόνες χάους στην Ελλάδα. Χρησιμοποιούμε την διαίσθησή μας και την κριτική μας ικανότητα στο μέγιστο. Είναι από τα ελάχιστα όπλα που μας έχουν απομείνει.

ΠΗΓΗ=http://greeknation.blogspot.com/2011/05/blog-post_2499.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Αίσχος» φωνάζουν οι «αγανακτισμένοι»

Δημοσίευση 25/05/2011 17:15 Ανανέωση 25/05/2011 22:17
Ξεπερνούν τις 20.000 οι πολίτες, που κινητοποιήθηκαν μέσω του facebook στα πρότυπα των Ισπανών «Αγανακτισμένων», συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα κυβερνητικά μέτρα. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν τις 20.000. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως  «αίσχος» και «κλέφτες» ενώ τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Άλλα συνθήματα, που φωνάζουν είναι: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», «να καεί, να καεί το μπ…η Βουλή». Επίσης αποδοκιμάζουν όποιον βουλευτή εμφανίζεται στο χώρο του Κοινοβουλίου.

Στην κεφαλη της συγκέντρωσης υπάρχει ένα τεράστιο πανό με μια ισπανική σημαία και το οποίο γράφει: «Έχουμε ξυπνήσει. Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν».Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στη Βουλή αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί το παραμικρό.
Και η ΓΕΝΟΠ στο Σύνταγμα
Στο Σύνταγμα έφθασαν και οι διαδηλωτές της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη, διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη ιδιωτικοποίησή της. Στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ παρελαύνουν και γερανοφόρα οχήματα της ΔΕΗ.


Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι ακτιβιστές δηλώνουν, πως δεν έχουν κομματική καθοδήγηση και χρωματισμό, ενώ σε πρόσκλησή τους, μερικοί εξ αυτών καυτηριάζουν την «παθητική», όπως τη χαρακτηρίζουν στάση των Ελλήνων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, προηγήθηκε το σύνθημα των Ισπανών διαδηλωτών «κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», που όπως φαίνεται ενόχλησε και κινητοποίησε τους «αγανακτισμένους.»
«Αγανάκτησε» όλη η χώρα
Εκτός από την Αθήνα, «αγανακτισμένοι» πολίτες πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκη, έχοντας ως κεντρικό τους σύνθημα το «κλέφτες – κλέφτες».
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, αφού πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, ενώ και σε άλλες πολλές πόλεις της χώρας, ο κόσμος στέλνει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα που έχει πάρει.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/54003/aisxos-fonazoyn-oi-aganaktismenoi
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


υγ:ελπιζω να ηταν τυχαία η κατάρρευση του firefox τη στιγμή που μάζευα τα άρθρα για να τα παραθέσω,ας μην συνομωσιολογώ ...δεν παίζει τίποτα













Ο καθοριστικός ρόλος της γεωγραφίας στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος

Του Robert D. Kaplan (Center for a New American Security)*
GREECE_IN_EUROPE-1
Η κρίση χρέους, η οποία ανάγκασε την Ελλάδα να ζητήσει σωτηρία μέσω διεθνούς παρέμβασης την Παρασκευή έχει κατά καιρούς αποδοθεί σε πολλούς παράγοντες, όλοι εκ των οποίων είναι οικονομικής υφής: στους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, στην έλλειψη διαφάνειας και την εκτεταμένη διαφθορά, καταστάσεις, οι οποίες συμβολίζονται με τις λέξεις «φακελάκι» και «ρουσφέτι».  Υπάρχει, όμως, και μία βαθύτερη αιτία για την ελληνική κρίση, την οποία κανείς δεν τολμά να αναφέρει, επειδή υπονοεί μία μοιρολατρική στάση: η γεωγραφία.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο, όπου αλληλεπικαλύπτονται οι ιστορικά υπανάπτυκτοι κόσμοι της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Το γεγονός αυτό ενέχει τεράστιες συνέπειες για την πολιτική και την οικονομία της Ελλάδος. Για τα κράτη της βορείου Ευρώπης η συμπερίληψη μίας χώρας, όπως η Ελλάδα, στην νομισματική τους ένωση, συνιστά ένδειξη του πόσο φιλόδοξο ήταν πάντοτε το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ίσως υπερβολικά φιλόδοξο, σκέπτονται πλέον πολλοί Γερμανοί και πολίτες άλλων κρατών της βόρειας Ευρώπης.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα κράτη της Ευρώπης με προβληματικές οικονομίες– η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία – βρίσκονται όλα στον νότο. Οι μεσογειακές κοινωνίες, παρά τις καινοτομίες που εισήγαγαν στην πολιτική (την αθηναϊκή δημοκρατία και την ρωμαϊκή res publica) χαρακτηρίζονταν, όπως αναφέρει ο Γάλλος ιστορικός Fernard Braudel, ως «παραδοσιοκρατικές και άκαμπτες». Η σχετικά πτωχή ποιότητα των εδαφών της Μεσογείου ευνόησε την δημιουργία εκτεταμένων γαιοκτησιών, οι οποίες κατ’ ανάγκην βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των πλουσίων. Το γεγονός αυτό συνέβαλε σε μία άκαμπτη κοινωνική διάρθρωση, όπου τα μεσαία κοινωνικά στρώματα αναπτύχθηκαν πολύ αργότερα σε σχέση με την βόρεια Ευρώπη, καθώς επίσης και σε οικονομικές και πολιτικές ενδογενείς αδυναμίες, όπως ο κρατισμός και η απολυταρχία. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τελευταία πενήντα χρόνια στην ελληνική πολιτική σκηνή κυριαρχούν δύο οικογένειες, οι Καραμανλήδες και οι Παπανδρέου.
Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι το ευημερούν τμήμα του ευρωπαϊκού υπερκράτους της εποχής μας ταυτίζεται με τον μεσαιωνικό εδαφικό πυρήνα της Ευρώπης, καθώς η πρωτεύουσα του Καρλομάγνου, η Aix-la-Chapelle (σημερινό Άαχεν της Γερμανίας) βρίσκεται ακόμη στο γεωγραφικό κέντρο της Ευρώπης, πολύ κοντά στο πλέγμα πολιτικής ισχύος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, την Χάγη και το Μάαστριχτ στην Ολλανδία και το Στρασβούργο στην Γαλλία. Αυτή η λωρίδα γης, η σπονδυλική στήλη του πολιτισμού της Ευρώπης, είναι ταυτοχρόνως το σημείο με την αποδοτικότερη από οικονομικής άποψης γεωγραφική συνάντηση γης και θάλασσας. Οι Κάτω Χώρες, με την άμεση πρόσβασή τους στον Ατλαντικό Ωκεανός και τους πολυάριθμους προστατευμένους ποταμούς και άλλες υδάτινες διόδους στο εσωτερικό της ενδοχώρας τους, ήταν ιδανικό γεωγραφικό σημείο για την εμφάνιση του εμπορίου, των μεταφορών και κατά συνέπεια της πολιτικής ανάπτυξης. Το έδαφος, το οποίο αποτελείται από ασβεστανθρακικά πορώδη πετρώματα (loess), είναι σκουρόχρωμο και εύφορο, ενώ τα δάση παρείχαν φυσική άμυνα σε εξωτερικές εισβολές. Γεωγραφικό κέντρο της Ευρώπης κατά την αρχαιότητα ήταν η Μεσόγειος, όμως, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απώλεσε την εκτεταμένη ενδοχώρα της, το ιστορικό κέντρο της Ευρώπης μετακινήθηκε προς τον βορρά.
Ωστόσο η Ευρώπη δεν υπέφερε μόνο από την διαίρεση ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Τον 4ο μ.Χ. αιώνα η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διαιρέθηκε στο δυτικό και το ανατολικό τμήμα, ενώ δημιουργήθηκαν δύο αντιμαχόμενα πολιτικά κέντρα, η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη. Η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υποκαταστάθηκε σταδιακά από το φραγκικό βασίλειο του Καρλομάγνου και το Βατικανό, τα οποία αποτέλεσαν τον πυρήνα της Δυτικής Ευρώπης. Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Βυζάντιο, κατοικείτο κυρίως από ελληνόφωνους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ενώ αργότερα, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453, από μουσουλμάνους. Τα Καρπάθια Όρη, τα οποία κείνται βορειοανατολικά της πρώην Γιουγκοσλαβίας και χωρίζουν την Ρουμανία σε δύο μέρη, ενίσχυσαν σε έναν βαθμό αυτό το όριο ανάμεσα στη Ρώμη και το Βυζάντιο και αργότερα ανάμεσα στην ευημερούσα Αυτοκρατορία των Αψβούργων με έδρα την Βιέννη και την πτωχότερη Οθωμανική Αυτοκρατορία με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο προϊόν του βυζαντινού και του τουρκικού δεσποτισμού παρά της κλασικής Αθήνας του Περικλή.
Κατά την αρχαιότητα η Ελλάδα ευνοείτο από την γεωγραφία, καθώς αποτελούσε τον προθάλαμο της Εγγύς Ανατολής – τον τόπο, όπου τα απάνθρωπα κοινωνικά συστήματα της Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας εξευγενίζονταν και εξανθρωπίζονταν, οδηγώντας στην γέννηση της Δύσης. Στη σημερινή, όμως, Ευρώπη η Ελλάδα βρίσκεται στο προβληματικό, «εξανατολισμένο» άκρο της. Ακόμη και έτσι η Ελλάδα είναι ένα κράτος με σημαντικά αυξημένη πολιτική σταθερότητα και ευημερία σε σχέση με χώρες, όπως η Βουλγαρία και το Κόσσοβο, και πάλι όμως αυτό συνέβη επειδή γλίτωσε τις αγριότητες των καθεστώτων του σοβιετικού κομμουνισμού.
Για να αντιληφθεί κανείς σε πόσο μεγάλο βαθμό η γεωγραφία και τα σύνορα των αυτοκρατοριών του παρελθόντος διαμορφώνουν τη σημερινή Ευρώπη, αρκεί να εξετάσει την εξέλιξη της πρώην κομμουνιστικής ανατολικής Ευρώπης. Οι χώρες στον βορρά, οι οποίες είναι κληρονόμοι της παράδοσης της Πρωσίας και της αυτοκρατορίας των Αψβούργων – η Πολωνία, η Τσεχία και η Ουγγαρία – έχουν επιτύχει από οικονομικής άποψης σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι οι κληρονόμοι του Βυζαντίου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Αλβανία και η Ελλάδα. Και τα τμήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τα οποία τελούσαν υπό την επιρροή των Αψβούργων, η Σλοβενία και η Κροατία, έχουν ξεπεράσει τις γειτονικές περιοχές, οι οποίες τελούσαν υπό την τουρκική επιρροή, δηλαδή τη Σερβία, το Κόσσοβο και την FYROM. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, τουλάχιστον σε ένα αρχικό επίπεδο, αντανακλούσε την πολιτιστική διαίρεση ανάμεσα στη Ρώμη και το Βυζάντιο.
Η ελληνική κρίση χρέους συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση μετά τις αποσχιστικές τάσεις των κρατών της Γιουγκοσλαβίας, οι οποίες κατέδειξαν την προσπάθεια της Ευρώπης να υπερβεί τις γεωγραφικές και τις ιστορικές της διαιρέσεις. Ενώ κατά τις πρώτες δεκαετίες του Ψυχρού Πολέμου το ευρωπαϊκό εγχείρημα είχε ως αποστολή απλώς να υπερβεί το μακρόχρονο χάσμα ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία, πλέον τίθεται ως αποστολή της καρολίγγειας και της πρωσικής Ευρώπης – των Βρυξελλών και του Βερολίνου – να ενσωματώσουν τις απόμακρες περιφέρειες της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Και ακριβώς επειδή η Ευρώπη, για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν αντιμετωπίζει εξωτερικές απειλές για την ασφάλειά της, είναι πιθανό να πέσει θύμα του ναρκισσισμού των εσωτερικών της αντιφάσεων. Το γεγονός ότι οι βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πρόθυμες να βοηθήσουν την Ελλάδα από οικονομικής άποψης αποκλειστικά με τις δικές τους προσόδους, αλλά βασίζονται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα συνεισφέρει ποσό ύψους 20 δισ. δολαρίων, καταδεικνύει ότι υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά θα πορευτούν οι χώρες αυτές στην πορεία τους προς την υλοποίηση του ονείρου μίας ενωμένης υπερηπείρου.
Ωστόσο, ακριβώς όπως η γεωγραφία έχει λειτουργήσει ως διαιρετικός παράγοντας για την Ευρώπη, συμβάλλει επίσης στην ενοποίησή της. Για παράδειγμα, ένας υδάτινος διάδρομος από τον Ατλαντικό Ωκεανό έως την Μαύρη Θάλασσα έχει επιτρέψει επί αιώνες στους ταξιδιώτες να διασχίζουν την Ευρώπη γρήγορα και άνετα καθ’ όλο το μήκος της, συμβάλλοντας στη συνοχή της Ευρώπης και στην αίσθηση της ιδιαίτερης ταυτότητάς της. Ο Δούναβης, όπως αναφέρει εγκωμιαστικά ο Ιταλός λόγιος Claudio Magris, «έλκει την γερμανική κουλτούρα, με το ιδεώδες της μίας πνευματικής Οδύσσειας, προς την Ανατολή, προσμειγνύοντάς την με άλλες κουλτούρες σε άπειρες υβριδιακές μεταμορφώσεις. Η Κεντρική Ευρώπη, η οποία είχε αποκοπεί βίαια από την Δύση κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αποτελεί τον συνεκτικό ιστό της ηπείρου. Πρόκειται για ένα δεδομένο, το οποίο εναποθέτει καθαρά την ευθύνη για την υπέρβαση της ιστορικής αυτής διαίρεσης στους ώμους της ενωμένης Γερμανίας.
Οι Γερμανοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα, μία χώρα με μόνο 11 εκατομμύρια κατοίκους, παραμένει παρά το μικρό της δυναμικό, ο έσχατος δείκτης της υγείας του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Η Ελλάδα είναι το μόνο μέρος των Βαλκανίων, το οποίο είναι προσβάσιμο από διάφορες θαλάσσιες οδούς της Μεσογείου, βρίσκεται πσε ίση απόσταση από τις Βρυξέλλες και τη Μόσχα και είναι εξίσου συγγενές πολιτιστικά με τη Ρωσία όσο και με την Ευρώπη λόγω της Ανατολικής της Ορθοδοξίας. Στον αιώνα μας πιθανότατα θα δούμε την επίταση της πίεσης εκ μέρους της ισχυροποιούμενης Ρωσίας σε τμήματα της Ευρώπης, ιδίως στα παλαιά κράτη-δορυφόρους της ανατολικής Ευρώπης, και η πολιτική κατάσταση στην Αθήνα θα καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή αποτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Τα καλά νέα είναι ότι οι Ευρωπαίοι του βορρά το γνωρίζουν αυτό και δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει. Πράγματι, αν η Ελλάδα αφηνόταν να παρασυρθεί από άποψης πολιτικής υπαγωγής ανατολικά θα ακύρωνε οποιαδήποτε ελπίδα μίας μεγάλης, συνεκτικής Ευρώπης – από γεωγραφικής, πολιτικής και πολιτιστικής άποψης – οδηγώντας στην δημιουργία μίας μικρής και ασήμαντης Ευρώπης, όπως η αυτοκρατορία του Καρλομάγνου, η οποία αξίωνε να θεωρείται ως Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Ο Robert D. Kaplan είναι senior fellow στο Κέντρο για τη Νέα Αμερικανική Ασφάλεια (Center for a New American Security) και ανταποκριτής του περιοδικού The Atlantic.
 
[μετάφραση: Ιωάννης Κωτούλας, ιστορικός, υπ.Δρ.Φ.]
New York Times
http://www.hellasontheweb.org/

Κιναιδισμός στην αρχαία Ελλάδα - το ψέμα καταρρέει


ο Νόμος των Αθηναίων έλεγε λοιπόν:

«Εάν τις Αθηναίος εταιρήση, μη εξέστω αυτώ των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδ ιερωσύνην ιεράσασθαι, μηδέ συνδικήσαι, τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδέμίαν, μήτε ενδήμον μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδ επί κηρυκείαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδ είς τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδ εν ταις κοιναίς στεφανηφορίαις στεφανούσθω, μηδ εντός των της αγοράς περιραντηρίων πορευέσθω.
Εάν τις ταύτα ποιή, καταγνωσθέντος αυτού εταιρείν θανάτω ζημιούσθω»

Δηλ:
«εάν κάποιος άνδρας συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με άλλον άνδρα, δεν δικαιούται να γίνει ένας από τους εννέα άρχοντες ή ιερέας ή δικηγόρος δημοσίων δικών, ή να καταλάβει οποιαδήποτε εξουσία, είτε εντός της πόλεως είτε έξω από τα όρια της, είτε με κλήρο είτε με εκλογή ανατιθέμενη, ούτε να στέλλεται ως κήρυκας, ούτε να λέγει την γνώμη του, ούτε να μετέχει σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές, ούτε να φοράει στεφάνι σε δημόσιες στεφανηφορίες, ούτε να περιφέρεται μέσα στο τμήμα της δημόσιας αγοράς που έχει εξαγνιστεί δια ραντίσματος.
Ο δε παραβάτης των διατάξεων αυτών, κηρυσσόμενος ένοχος θα τιμωρείται με την ποινή θανάτου»
(Απόσπασμα από το βιβλίο του Αντώνη Αντωνάκου και Κων. Σπίνου «Ελευθερία του λόγου και δημοκρατία. Το θαύμα της αρχαίας Ελλάδος» εκδόσεις AMBER

σημείωση: αν αναλύσουμε την λέξη με την οποία χαρακτήριζαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας τους ομοφυλόφιλους θα είχαμε αυτόματα την σωστή εικόνα, δηλ η λεξη "κιναιδος" …(κιν-αιδώ)σημαίνει: κινεί την αιδώ, δηλ κινεί το ρεζιλίκι, την ξευτίλα το μίασμα, άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν τους επέτρεπαν να πηγαίνουν στο τμήμα της δημόσιας αγοράς που είχε εξαγνιστεί δια ραντίσματος), στην Αθήνα τους αφαιρούσαν τα δικαιώματα, στην Σπάρτη τους πετάγανε έξω από την πόλητο ότι μπορεί να υπήρχαν λίγοι, κάπου, δεν αντιλέγει κανείς, άλλωστε η ανισσοροπία του νου υπάρχει παντού και πάντα, τι να πει κανείς για το σήμερα ειδικά μέσα στα ΜΜΕ απο όπου (τυχαία?) απορρέουν οι ψευδείς φήμες περι καθολικής ομοφιλοφιλιας στην αρχαία Ελλάδα...εμ αν δεν παινέσεις το σπίτι σου...
πες τε μου και το εξής, υπήρξε ποτέ άλλο κράτος να καταδικάζει το γεγονός με νόμο? όχι, ιδού λοιπόν το ανώτατο για τα ανθρώπινα όρια επίπεδο των προγόνων μας, ας μην το μιάζουμε είναι ιεροσυλία.
επίσης παραθέτω άρθρο απο το blog diamantarasel.blogspot.com

¨Τα τελευταία κυρίως χρόνια, γίνεται μία ανούσια κατασυκοφάντηση των ιερών και οσίων του Έθνους μας, με θέμα την ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα και την δήθεν ευρεία διάδοση της, από τους αιώνιους βλάκες, τους αμαθείς, τους εχθρούς και τους προδότες της φυλής μας. Κλείνω λοιπόν το Νομοθετικό έργο του Σόλωνος με τον νόμο Περί Ομοφυλοφιλίας και τα σχετικά άρθρα 331 και 332, σε ελεύθερη προσαρμογή.

Άρθρο 331: « Όστις παρακινεί εις ακολασίαν παίδα, γυναίκα, ή άνδρα έκ τών ελευθέρων ή τών δούλων θέλει ενάγεσθαι ενώπιον τών θεσμοθετών, καί κατηγορείσθαι από τόν τυχόντα (από οποιονδήποτε τρίτο). Οί δέ θεσμοθέται θέλουν εισάγει τήν δίκην ενώπιον τού δικαστηρίου τής Ηλιαίας εντός τριάκοντα ημερών μετά από τήν μήνυση καί εφ’ όσον τό επέτρεπαν οί δημόσιες ασχολίες. Όταν δικαστεί σε πρώτο βαθμό από την Ηλιαία και κηρυχθεί ένοχος, θα καταδικάζεται σε φυλάκιση ή σε πρόστιμο. Στήν περίπτωση που κηρυχθεί ένοχος μέ τήν ποινή του θανάτου, θά παραδίνεται στούς έντεκα, καί θά θανατώνεται τήν ίδια ημέρα. Εάν αυτός πού έχει υπό τήν εξουσία του τα άτομα πού έχουν αποπλανηθεί, δέν εγκαλέσει αυτόν (τον δράστη) στό δικαστήριον, ή εάν τόν εγκαλέσει δέν πάρει το ένα πέμπτο από τους ψήφους, υποχρεούται νά πληρώσει πρόστιμο 1.000 δραχμών υπέρ τού δημοσίου. Εάν ο κατηγορούμενος καταδικαστεί στο πρόστιμο, οφείλει νά τό πληρώσει εντός δέκα ημερών, από τήν απαγγελία της αποφάσεως. Καί εάν ό υποψήφιος θύτης είναι πολίτης, θά φυλακίζεται μέχρι τήν πληρωμή τού προστίμου».

Άρθρο 332: « Όποιος από τους Αθηναίους παραδοθεί προς ηδονήν άλλου, δέν δύναται νά εκλεγεί μέλος των εννέα Αρχόντων, ούτε νά λάβει κάποιο ιερατικό αξίωμα, ούτε νά

διοριστεί σύνδικος του λαού, ούτε να καταλάβει κάποιο αξίωμα στο εσωτερικό ή στό εξωτερικό με κλήρο ή κατ’ απονομή, ούτε νά τόν στείλουν σάν κήρυκα πολέμου, ούτε να μιλήσει ενώπιον τού λαού ή της βουλής, ούτε νά εισέρχεται στούς δημόσιους ναούς, ούτε στίς πανηγύρεις τών δημοσίων εορτών, ούτε στις δημόσιες στεφανοφορίες νά φορά στέφανο, ούτε νά περιφέρεται στους περιπάτους τής αγοράς. Όποιος καταδικαστεί για τέτοιο έγκλημα και παραβεί τίς διατάξεις τού παρόντος νόμου, τιμωρείται μέ θάνατο».

Με λίγα λόγια: Ο παραδιδόμενος είς ηδονήν άλλου, εστερείτο όλα τά αστικά καί τά πολιτικά δικαιώματά του, καί μόνον εάν παρέβαινε ότι όριζε ό νόμος τον τιμωρούσαν μέ θάνατο. Η Αρχαία Ελληνική νομοθεσία και η κοινωνία ήσαν ανεκτικές και ανοιχτές σε όλα, αλλά μέχρι εκεί που δεν θιγόταν και κινδύνευε η κοινωνική και πολιτική ασφάλεια, το συμφέρον και η οικογενειακή και η ατομική γαλήνη.¨

Πηγή
http://ellinon-pnevma.blogspot.com/search?updated-max=2009-12-28T22%3A09%3A00%2B02%3A00&max-results=38

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Η Ένωση αιτιολογεί την απόφαση της να καταθέσει ένσταση κατά του Αχιλλέα Μπέου


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφορικά με την απόφαση της να καταθέσει ένσταση κατά του Αχιλλέα Μπέου. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση αναφορικά με το κύρος της αναμέτρησης του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η ένσταση αυτή κατατέθηκε ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση, τόσο προς τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, όσο και προς όλο το φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, που δεν δέχεται να συμπορεύεται με αυτούς που κάνουν λάβαρο παραβατικές και προκλητικές συμπεριφορές.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κόσμος της, φέτος, έχουν αποδείξει ότι είναι οι μόνοι που αντιστέκονται απέναντι σε διοργανώτριες αρχές και όργανα που με τις αποφάσεις τους εθελοτυφλούν και «νομιμοποιούν» την παρανομία, αφήνοντας ατιμώρητους ή και καμία φορά επιβραβεύοντας τους αυτουργούς της.

Τα «παπαγαλάκια» και όσοι δεν θέλουν την ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί, αλλά να κρατάει ρόλο κομπάρσου, θα βαλθούν πάλι να διαστρεβλώσουν καταστάσεις και να μπουν σε συγκρίσεις με το «χάρτινο» πρωτάθλημα του 2008 και την ηθική που πρέπει να τηρείται.

ΟΧΙ κύριοι. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Οι αξίες που πρεσβεύει η ΑΕΚ και η ιστορία της δεν διαβάλλονται, όταν κινείται κατά των παραβατών και των «βιαστών» του ποδοσφαίρου.

Οι αξίες και η ηθική αμαυρώνονται με τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία.

Η ένσταση μας γίνεται σήμερα, έχοντας την 3η θέση στα play-off, έχοντας ακόμα μία αγωνιστική που όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά για όλες τις ομάδες και βεβαίως χωρίς να αγνοείται από κανέναν ότι η πρώτη θέση στα play-off, δεν οδηγεί σε ομίλους του Champions League, αλλά σε δύο προκριματικούς αγώνες, χωρίς την εξασφάλιση πρόκρισης ή οικονομικής ενίσχυσης.

Σήμερα για άλλη μία φορά, η ΠΑΕ ΑΕΚ καταγγέλλει τα αυτονόητα, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης των αγωνιστικών αποτελεσμάτων αλλά και της απόφασης των αθλητικών δικαιοδοτικών αρχών, που πιστεύουμε ότι μετά από την 5ετή παρουσία τους στη Super League, πρέπει να διαπνέονται και αυτοί από πνεύμα κάθαρσης και εξυγίανσης του χώρου.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.

Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στα παιδιά μας και στον αυτοσεβασμό του καθένα μας ξεχωριστά».



Άϊντε να δούμε υπάρχει δικαιοσύνη???

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρμάδα κατεβάζει και η Άγκυρα μεταξύ Ρόδου-Μεγίστης


Σκηνικό υψηλής έντασης στήνουν οι Τούρκοι από την Έβρο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην γειτονική χώρα και ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο είναι οι συνήθεις τουρκικοί λεονταρισμοίο (οι οποίοι όμως την νύχτα παραλίγο να είχαν θύματα από ελληνική πλευράς στο επεισόδιο του Έβρου) ή "σπρώχνουν" σε μείζον "θερμό" επεισόδιο. Το νυχτερινό επεισόδιο στον Έβρο, παρά το γεγονός ότι είχε να κάνει με λαθρεμπόρους και συνοριοφύλακες, κλιμακώθηκε άμεσα με την εμπλοκή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Άρα πάνε γυρεύοντας...
Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr, η Τουρκία αποφάσισε να "κοντράρει" την ελληνική μείζονα αεροναυτική άσκηση SAR μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) και να προχωρήσουν σε δική τους άσκηση, ανακοινώνοντας ότι η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου είναι τουρκικής αρμοδιότητας για αποστολές SAR και όποιος πλεύσει ή πετάξει μέσα σε αυτές τις περιοχές οφείλει να λάβει έγκριση και άδεια από την Τουρκία.
Η σχετική ΝΟΤΑΜ που περιήλθε στην κατοχή τoυ defencenet.gr και δείχνει ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη "να τραβήξει το σχοινί στα άκρα", εκδόθηκε προχθες και έχει ως εξής:
A1743/11 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED.
-THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0907/11 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA-
AS REGARDS THE GREEK NOTAM A0907/11 TURKEY DOES NOT ACCEPT THE
DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE (SAR) AREA WITH REFERENCE TO
ATHENS FIR. IN ACCORDANCE WITH THE 1979 HAMBURG CONVENTION ON
MARITIME SEARCH AND RESCUE, TURKEY. HAS THE MEANS AND CAPABILITIES
TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN HER MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION
(SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO'S GLOBAL SAR
PLAN AND WILL CONTINUE TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN THE SAID AREA.
THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE
COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. SFC - FL100, 07 JUN 05:00
2011 UNTIL 07 JUN 15:00 2011. CREATED: 18 MAY 08:04 2011
Η τουρκική ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε με έκδοση δικής μας ΝΟΤΑΜ όπου χρησιμοποιήθηκε σκληρή ορολογία από ελληνικής πλευράς "FURTHERMORE, THE VIEWS EXPRESSED IN THE ABOVE SAID TURKISH NOTAM ARE IRRELEVANT, GIVEN THAT THE GREEK ATS AUTHORITIES ARE THE ONLY
COMPETENT AUTHORITIES FOR THE PROMULGATION AND/OR CLARIFICATION OF
NOTAMS WITHIN THE ATHINAI FIR AND FAILURE TO COMPLY WITH THEIR
PROVISIONS RENDERS TURKEY RESPONSIBLE FOR ANY AND ALL CONSEQEUENCES
TO AIR TRAFFIC SAFETY. FOR ALL THESE REASONS TURKISH NOTAM A1743/11 LTAAYNYX IS NULL AND VOID AND IS HEREBY REJECTED

Η πρόκληση είναι κάτι παραπάνω από σαφής και ακολουθήθηκε μάλιστα και από έκδοση τουρκικής ΝΑVTEX για δική τους άσκηση μεταξύ 23 και 25 Μαίου με μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις με τα εξής στοιχεία:
ZCZC IA26
181352 UTC MAY 2011
IZMIR TURK RADIO
NAVTEX N/W NR:347/11
AEGEAN SEA- MEDITERRANEAN SEA
MILITRAY EXCERCISES ON 23 AND 25 MAY
2011 FROM 1400Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY
36 40 67N 028 14 40E
36 47 30N 028 24 40E
36 47 40N 028 30 17E
36 41 00N 028 37 60E
36 34 33N 028 50 80E
36 32 60N 029 00 50E
36 23 30N 029 06 20E
36 15 00N 029 19 00E
36 09 00N 029 19 00E
36 09 00N 028 23 50E
36 35 00N 028 23 50E
WIDE BERTH AVISED NNNN
Οι Τούρκοι δείχνουν σαφώς αιφνιδιασμένοι από την έκταση και το μέγεθος της ελληνικής άσκησης SAR "Ιωνάς 2011" και προσπαθούν να απαντήσουν με δική τους άσκηση περίπου στην ίδια περιοχή αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων καθώς είναι βέβαιο ότι τα μαχητικά τους θα έρθουν αντιμέτωπα με ελληνικά και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η απόσταση των 3 ν.νμ που ζητούν οι ΗΠΑ να υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών μαχητικών στις αναχαιτίσεις των δεύτερων από τα πρώτα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

     Ο πρόεδρος του ΔΝΤ ,ως γνωστόν,ερχόταν πολλές φορές στην  Ελλάδα μας , μέσα στα πλαίσια της παρακολούθησης ή ελέγχου των κινήσεων που είχε να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων των μνημονίων...    
     
     Το λειτούργημα του κου Στρος Καν απαιτούσε να μένει στη χώρα μας πάνω από μία μέρα ,οπότε έπρεπε να διανυκτερεύει στο γνωστό ξενοδοχείο της πόλης των Αθηνών.    

     Την πρώτη μέρα λοιπόν όταν κατέλυσε στη σουϊτα του ξενοδοχείου,κατά αποκλειστικότητα σας πληροφορούμε ότι ο κος προεδρος του ΔΝΤ και ενώ έκανε το απογευματινό του ντουσάκι για να ξεκουράσει το μεσήλικο κορμί του απο τις βαρειές υποχρεώσεις της ημέρας, δέχτηκε ένα απρόσμενο δωράκι απο τον κο Πρωθυπουργό μας GAP .Τί ήταν αυτό το δώρο?Θα μάθετε αμέσως...
    

      Ο GAP είχε φροντίσει να μάθει το κρυφό μυστικό-βίτσιο του προέδρου από την Μέρκελ 
 (εδω του περιγράφει το μπούστο που αρέσει στον Καν)

 (εδώ του λέει να μην είναι καμιά του πεταματού)

 (κι εδώ της λέει πόσο θα κοστίσει κι αν πρέπει να το βάλει στον προϋπολογισμό του κράτους)


...ποιό είναι το βίτσιο του προέδρου του ΔΝΤ?
 

Μα να κάνει έρωτα με τη γυναίκα του(όχι απαραίτητα τη νόμιμη) ντυμένη σαν υπηρέτρια...

ΝΑΙ ...


 
Και γνωρίζοντας ο GAP το μικρό αυτό βίτσιο του Καν ,έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον ικανοποιήσει και λόγω του ότι τον GAP ποιεί
το έθιμο του Ξένιου Δία πάντα και για να μην μείνει ανικανοποίητος ο Καν απο την φιλοξενεία του στην Αθήνα...του έστειλε μία συνοδό
επιίσημων προσώπων 



(του κόστισε τα μαλλιά της κεφαλής του GAP ,γιαυτό και η φαλάκρα του μεγάλωσε τελευταία)
    

Βγαίνοντας ο Καν από το ντούς είδε την πανέμορφη γυναίκα ντυμένη σαν υπηρέτρια 

και ( κατ'αποκλειστικότητα ,έχουμε τους διαλόγους ) της λέει :
--(SK)Καλησπέρα,δεν ζήτησα υπηρέτρια...
--(Y)Με έστειλε ο κος GAP για να σας ξεκουράσω...
 

....Ε κουτσομπόληδες ...όλα θέλετε να τα μάθετε...βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει για τα παρακάτω...
    Αυτό λοιπόν γινόταν κάθε φορά που ερχόταν ο Στρος Καν στην Αθήνα δεχόταν απογευματινές επισκέψεις στη σουϊτα του



 
από διάφορες ''υπηρέτριες'' για να τον ξεκουράσουν ή για να τις ξεκουράσει...

    Αλλά ας έρθουμε στο προχθεσινό συμβάν. Η ίδια ιστορία ,μπήκε ο άνθρωπος να κάνει το ντουσάκι του να φρεσκαριστεί λιγουλάκι.
Αλλά εκεί την πάτησε γιατι βγαίνοντας απο το μπάνιο , είδε την υπηρέτρια σκυμένη να σιγυρίζει το δωμάτιο του και ...μπερδεύτηκε ...


 
νόμιζε ότι ήταν στην Αθήνα και χωρίς να χάσει χρόνο με περιττούς διαλόγους και βαρετές ερωτήσεις , προχώρησε αμέσως σε αυτό που ήξερε να κάνει...να ''ξεκουράζει'' την υπηρέτρια...Πλησίασε απόλυτα αθόρυβα απο πίσω της και όπως ήταν σκυμένη εκείνη και γυμνός εκείνος....
    Επόμενη σκηνή μετά που της άγγιξε τον κ@λο (όχι με το χέρι του) η υπηρέτρια έβαλε τις φωνές και σήκωσε το ξενοδοχείο στο πόδι...
Όταν ήρθαν σε βοήθεια δύο γείτονες ένοικοι του ξενοδοχείου και τρεις γκρουμ και γλίτωσαν την υπηρέτρια από του Καν την ''βουρτσα''
μέσα στους λυγμούς της , με αναφιλητά ακούστηκε να λέει όλο παράπονο...
--(Υ)Δε φτάνει που δεν παίρνουμε καλά λεφτά , θα μας γ@μησουνε κι απο πάνω,...

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά ...(κατηγορητήρια αναφορά)




 

woodiiis

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Αρνούμαι να συμμετάσχω στην απαράδεκτη Απογραφή

του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων
http://mkka.blogspot.com/


Σήμερα έπεσε στα χέρια μου το έντυπο της απογραφής "κατοικίας-νοικοκυριού", η οποία άρχισε ήδη. Αποτελεῖται από δέκα (10) σελίδες. Φυλλομετρώντας στην αρχή και μελετώτας το έντυπο αυτό σε δεύτερη φάση ανεκάλυψα δύο μαργαριτάρια! Σας τα παρουσιάζω.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ!
Παρά το γεγονός, ότι το ερωτηματολόγιο είναι εξαντλητικό, καλύπτοντας μύριες όσες λεπτομέρειες, για το θρήσκευμα του απογραφομένου δεν υπάρχει ερώτηση. Γιατί άραγε; Μήπως για να μη στενοχωρηθούν οι Μουσουλμάνοι μετανάστες, όπως έλεγε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ., Καμίνης; Μήπως, επειδή το θρήσκευμα εντάσσεται στα προσωπικά δεδομένα του ανθρώπου;
Ασφαλώς όχι! Τότε γιατί παρέλειψαν τη σχετική ερώτηση: Κατά τη γνώμη μας οι ξένες δυνάμεις, που μας κυβερνούν, και σχεδιάζουν την "παγκοσμιοποίηση" αφ΄ενός και αφ΄έτέρου οι πολιτικοί μας, δηλ. οι υποτακτικοί τους, οι οποίοι αποτελούν τα εκτελεστικά τους όργανα στο ελλαδιστάν, μας οδηγούν με αργά, πλήν όμως σταθερά, βήματα, στο λεγόμενο "κοσμικό Κράτος" δηλ. στο Κράτος, όπου δεν γίνεται καμμιά αναφορά στο Θεό! Στο Κράτος αυτό ο Θεός είναι ο μεγάλος Εξόριστος από την ζωή της ανθρώπινης κοινωνίας! Οι Κοινωνίες στα Κράτη αυτά καί δαιμονίζονται και δαιμονοκρατούνται!
Στην πορεία μας πρός συγκρότηση αυτού του κοσμικού Κράτους εδώ στη Χώρα μας τα πρώτα βήματα έγιναν! Αρχίσαμε με τον πολιτικό Γάμο. Προχωρήσαμε μέ τήν διαγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική ταυτότητα από την καταραμένη Κυβέρνηση Κωνστ. Σημίτη. Θεσπίσαμε την πολιτική Κηδεία. Το Πρόγραμμα της Globalization, δηλ. της παγκοσμιοποιήσεως, συμπληρώθηκε με τον πολιτικό Όρκο! Τώρα προσπαθούν να μας επιβάλουν την Κάρτα του Πολίτη. Καί έπεται συνέχεια!
Ό,τι λοιπόν έχει σχέση με τον Χριστό πρέπει να αντικατασταθή! Επομένως δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε πόσοι είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ελλάδα, πόσοι οι Ρωμαιοκαθολικοί, πόσοι οι Εβραίοι, πόσοι Μουσουλμάνοι κλπ. Πρέπει όλοι να γίνουμε "ένας αχταρμάς", όπως ἐλεγε καί ο μακαριστός Χριστόδουλος. Προφανώς, σε εξυπηρέτηση των παραπάνω σχεδίων των Μασσωνο-Εβραίων, των αείποτε διωκτών του Σωτήρος Χριστού μας, οι συντάκτες του απογραφικού εντύπου διέγραψαν το θρήσκευμα από τό Έντυπο της Απογραφής και το έγραψαν στα "παληά τους υποδήματα"! Ντροπή σας, κύριοι, όποιοι κι αν είσθε, όσο ψηλά κι άν ευρίσκεσθε! Με τον τρόπο αυτό ανατρέπετε τίς ελληνοχριστιανικές Αρχές και Παραδόσεις του Λαού μας και με τον τρόπο αυτό παραβιάζετε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, τις οποίες θα επικαλεθσώ παρακάτω.
Φθάνει πια ο εμπαιγμός μας από τά αρμόδια Υπουργεία, τις διάφορες Αρχές Προστασίας κλπ. Όλοι μας εμαίζουν. Ως Έλλην Πολίτης δια-μα-ρτύ-ρο-μαι!

2. ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ"!
Αυτοί λοιπόν οι ανεγκέφαλοι συντάκτες του ερωτηματολογίου προέβησαν και σε ένα δεύτερο έγκλημα. Ισοπεδώνουν τους όρους Σύζυγος καί Σύντροφος! Είναι εξ ίσου αποδεκτοί όσοι βιώνουν την νόμιμη συζυγία με όσους προτιμούν τήν παράνομη συμβίωση! Ωνόμασαν την πορνεία και την μοιχεία "ελεύθερη συμβίωση" για να τις δώσουν ένα νομικό φόρεμα! ΄
Σύμφωνα με τις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις μας η γυναίκα που παντρεύεται "με παπά καί με κουμπάρο" ονομάζεται Σύζυγος, ενώ η γυναίκα που συζεί "αστεφάνωτη", δηλ. αυτή που πορνεύει η μοιχεύει με κάποιον άνδρα, δηλ. η "αστεφάνωτη" ονομάζεται "Σύντροφος"! Η πρώτη είναι νόμιμη, ενώ η δεύτερη είναι παράνομη! Μπορεί ίσως το αστικό δίκαιο να αναγνωρίζει κάποια αστικά δικαιώματα και σ' αυτήν, δηλ. την "αστεφάνωτη", ἠ την "παλλακίδα¨ κατά τους αρχαίους προγόνους μας, αλλά παρά ταύτα κατά τό νόμο του Θεού η αστεφάνωτη γυναίκα είναι η πόρνη του Ευαγγελίου, αν είναι άγαμη ή η μοιχαλίς, αν είναι παντρεμμένη, αν δηλ. παίζει σε δύο γήπεδα! Το ίδιο ισχύει και αντιστρόφως, προκειμένου δηλ. για τον άνδρα. Κι αυτός είναι πόρνος ή μοιχός! Μπορεί οι λέξεις να είναι σκληρές, αυτή όμως είναι η αρχαιόθεν εφαρμοσθείσα ορολογία, ου μήν αλλά και η ορολογία της "καθώς πρέπει Κοινωνίας". Ο όρος "Σύντροφος" είναι νεώτερη ορολογία, εισαχθείσα κατα τα τελευταία τούτα χρόνια από τήν "μη καθώς πρέπει Κοινωνίαν" για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Ο Νόμος του Χριστού καταδικάζει όλα αυτά τα αρρωστημένα φαινόμενα. Συνθέτουν την ανήθικη μερίδα της Κοινωνίας. Να τι μας λέγει ο Απ. Παύλος: "Μή πλανάσθε· ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται, ....Βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν"( Α΄Κορ. κεφ. 6, 9-10)
Και όμως το Ελληνικό Κράτος, η συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία δια του εντύπου της απογραφής νομιμοποιεί αυτην την ηθική αθλιότητα! Διότι στη δεύτερη σελίδα του σχετικού εντύπου και κάτω από το κεφάλαιο "Β΄. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ" υπάρχουν επτά (7) στήλες, εκ των οποίων η τρίτη έχει επικεφαλίδα "Σύζυγος¨ η δέ τέταρτη στήλη έχει επικεφαλίδα τη λέξη "Σύντροφος". Με τον τρόπο αυτό καταπατείται η χριστιανική Ηθική και χλευάζεται ο Νόμος του Θεού! Επειδή δε στην ίδια σελίδα αναγράφεται το όνομα και το επωνυμο του απογραφομένου, τα λεγόμενα προσωπικά δεδομένα στην προκειμένη περίπτωση ρίπτονται στον κάλαθο των αχρήστων!

Και ερωτώ: Πως είναι δυνατόν να αποτελεί απόρρητο στοιχείο το θρήσκευμα ενός ατόμου καί δεν αποτελεί απόρρητο επίσης στοιχείο η προσωπική -ανήθικη όμως- ζωή του;

ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣYΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
1. τό άρθρο 2 παράγρ. 1 του Συντάγματος, το οποίον επιτάσσει, ότι "Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας¨ Με την ισοπέδωση των εννοιών Σύζυγος και Σύντροφος ευτελίζετε τήν αξία του ανθρώπου!
2. Το άρθρο 5 παράγρ. 1, που ορίζει, ότι ¨Καθένας έχει διακαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του ....εφ΄όσον ........δεν παραβιάζει ...τα χρηστά ήθη"
3. το άρθρο 21 παράγρ. 1, που ορίζει ότι "η Οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους"

4. Το άρθρο 25 παράγαφ. 1, το οποίον ορίζει, ότι "Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου...τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους".
Φθάνει πια ο εμπαιγμός μας από τά αρμόδια Υπουργεία, τις διάφορες Αρχές Προστασίας κλπ. Όλοι μας εμαίζουν! Ως Έλλην Πολίτης δια-μα-ρτύ-ρο-μαι!


ΔΗΛΩΣΙΣ

Επικαλούμενος λοιπόν τή διατάξη του άρθρου 120 παράγρ. 4 του Συντάγματος, δια της οποίας θεσπίζεται ότι ¨η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται καί υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει....."
ΔΗΛΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ
ότι, για όλους τους παραπάνω λόγους, κυρίως δε διότι διά του εντύπου της Απογραφής νομιμοποιεῖται η ανήθικη ζωή και πολιτεία και χλευάζεται η χριστιανική Ηθική στη Χώρα τούτη των Αγίων και των Ηρώων εκφράζω όχι μόνο την αγανάκτησή μου, αλλά και τον αποτροπιασμό μου πρός τους αρμοδίους παράγοντες της Στατιστικής Υπηρεσίας,
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να συμμετάσχω στην Απογραφή, διότι παθητικώς καθίσταμαι συνένοχος στα εξής αδικήματα:
α) Στην ταπείνωση της Ορθοδόξου χριστιανικής μου ιδιότητος,
β) Στον ευτελισμό και τον χλευασμό της Χριστιανικής Ηθικής, και
γ) Στην νομιμοποίηση της παρανόμου συμβιώσεως.

Αίγιον 10 Μαΐου 2001
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

από : http://mkka.blogspot.com/

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές