Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΑΪΝΤΕ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

H εποχή των «πλαστικών» μετρητών ξεκινά και στην Ελλάδα


H νέα εποχή πληρωμών για μικρές αγορές με τη βοήθεια της τεχνολογίας NFC(Near Field Communications) εγκαινιάστηκε χθες επίσημα και στη χώρα μας, ως «καρπός» της συνέργειας μεταξύ της Alpha Bank και της Visa Europe. Η νέα κάρταcontactless πληρωμών, Alpha Bank Enter Visa payWave όπως είναι η πλήρης ονομασία της, (η οποία, σταδιακά, θα ενσωματωθεί στις υπάρχουσες κάρτες μας, αφού γίνουν οι αναγκαίες
τροποποιήσεις τόσο στο τσιπ, όσο και στο λογισμικό τους) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές μικρών ποσών, ως 20 €, χωρίς να χρειάζεται εισαγωγή της στο σχετικό τερματικό (όπως γίνεται σήμερα σε κάθε αγορά μας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα), ούτε
πληκτρολόγηση του Προσωπικού Μυστικού Αριθμού (PIN).
undefined
Από τεχνικής πλευράς, το NFC βασίζεται (όπως μαρτυράει και το όνομά του) στην ασύρματη και μικρής εμβέλειας μεταβίβαση κωδικοποιημένων, προφανώς- δεδομένων. Το ειδικό τερματικό διαβάζει το σήμα από την κάρτα, όταν κρατηθεί σε απόσταση ως και 5 εκατ. από αυτό, και ολοκληρώνει τη συναλλαγή μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς τον συχνά ενοχλητικό μπελά των «ψιλών»...
Η νέα τεχνολογία είναι ιδανική για πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του Μετρό, σε χώρους στάθμευσης, κινηματογράφους, θέατρα, μικρά καφέ, ταχυφαγεία και, γενικά, οπουδήποτε οι συναλλαγές είναι μικρής αξίας κι αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση.
Η επίσημη παρουσίαση της τεχνολογίας NFC στη χώρα μας συνδυάστηκε με την έναρξη πιλοτικού προγράμματος εφαρμογής του νέου συστήματος πληρωμών, βασισμένου σε υλικοτεχνική υποδομή της εταιρίας Printec, κυρίως μεταξύ εργαζομένων και συνεργατών της τραπέζης (άλλωστε, η παρουσίαση του συστήματος στην πράξη έγινε στο «Μαζί», το γνωστό καφέ του αρχηγείου τηςAlpha...)
Κι όπως τόνισε ο Λεωνίδας Κασούμης, διευθυντής Καταναλωτικής Πίστης της τράπεζας και πρόεδρος της Visa Hellas, «η αξιοποίηση της contactless τεχνολογίας, με την κάρτα Alpha Bank Enter Visa payWave, αποτελεί τον προπομπό της πραγματοποίησης συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων» - άλλωστε, η τεχνολογία NFC ήταν μια από τις πιο «καυτές» τάσεις, στο Mobile World Congressτης Βαρκελώνης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Visa Europe για την Ελλάδα, Νίκος Καμπανόπουλος, εστίασε «στην ευκολία, την άνεση και την ταχύτητα των συναλλαγών με το νέο τρόπο, τόσο για τους χρήστες όσο και για τους εμπόρους, καθώς οι ουρές στα ταμεία ελαττώνονται, το κόστος διαχείρισης χρημάτων μειώνεται και η γενικότερη ασφάλεια αυξάνεται, καθώς κυκλοφορεί λιγότερο μετρητό».
Πρόσθεσε δε, ότι «η τεχνολογία Visa payWave εξαπλώνεται με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης: το 2011 οι πληρωμές με τη μέθοδο αυτή τετραπλασιάστηκαν, ενώ για το 2012 εκτιμάται ότι οι εν χρήσει κάρτες Visa για contactless πληρωμές θα αγγίξουν τα 50 εκατ. σ' ολόκληρη την Ευρώπη». Η συγκεκριμένη τεχνολογία ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2007 και ήδη σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε αρκετές χώρες, όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Πολωνία, αλλά και η Τουρκία.
Γιάννης Ριζόπουλος
Από το pathfinder
 http://www.kalyterotera.gr/2012/03/h_23.html

ΠΗΓΗ: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/03/h_24.html#ixzz1q3sqDGgb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές