Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Προσοχή: Τα barcode 520-521 δεν εξασφαλίζουν την ελληνικότητα του προϊόντος



Προσοχή: Τα barcode 520-521 δεν εξασφαλίζουν την ελληνικότητα του προϊόντος 

Διευκρινίσεις για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών εξέδωσε η GS1 Association Greece, ο εξουσιοδοτημένος δηλαδή φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση κωδικών barcode. Η ανακοίνωση βάζει στη σωστή τους βάση τα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την ελληνικότητα προϊόντων που φέρουν barcode με πρόθεμα 520-521…
Οι εν λόγω κωδικοί GS1 είναι διεθνείς και συνήθως ανεξάρτητοι από τη χώρα προέλευσης, παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων. Συγκεκριμένα, τα τρία πρώτα νούμερα ενός GS1 κωδικού (barcode) προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο συγκεκριμένος κωδικός για λογαριασμό της εκάστοτε ενδιαφερόμενης επιχείρησης, που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα που διακινεί (για την Ελλάδα 520-521, για τη Γαλλία 300-379 κ.ο.κ.)
Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση της GS1 Association Greece το γεγονός αυτό «δεν συνεπάγεται ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας, από ελληνική όμως επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα, που φέρουν barcode με πρόθεμα 520. Αντίστοιχα υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση, που φέρουν barcodes με πρόθεμα 509 Μ. Βρετανίας.
Η ανακοίνωση της GS1 Association Greece καταλήγει ότι είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο για τους καταναλωτές να ενημερώνονται για την προέλευση των προϊόντων από τις αναγραφόμενες πληροφορίες που εμφανίζονται στην ετικέτα του προϊόντος και όχι από το barcode της συσκευασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές