Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ξεσηκώθηκαν πανικόβλητοι οι σιωνιστές, για να κατασπαράξουν τον διάσημο γερμανό συγγραφέα και φιλόσοφο Günter Grass

=== Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 === Ο Günter Grass κατηγόρησε το Ισραήλ ότι απειλεί σκανδαλωδώς την παγκόσμια ειρήνη

=== Ο βραβευμένος με Νόμπελ για τη λογοτεχνία Γερμανός Günter Grass, 84 ετών σήμερα, αποκαλύπτει ένα τεράστιο σκάνδαλο, δημοσιεύοντας τη Δευτέρα, 2 Απρ 2012 με τη μορφή ποιήματος, τους λόγους για τους οποίους το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι απειλεί την παγκόσμια ειρήνη. Το κείμενο-ποίημα έχει τίτλο «Τι θέλει να μας πει» και εμφανίστηκε στην καθημερινή έκδοση της Süddeutsche Zeitung στο Μόναχο, εξασφ΄΄αλισε στον συγγραφέα του την κατηγορία για βίαιο αντισημιτισμό.

 === Στο ποίημά του, ο Günter Grass καταγγέλλει το «υποτιθέμενο δικαίωμα να επιτεθεί πρώτο,» υπαινισσόμενος το ενδεχόμενο ισραηλινών ενεργιών εναντίον της Τεχεράνης. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε να οδηγήσει στην «εξάλειψη του Ιρανικού λαού». Ο Günter Grass Καλεί τους Γερμανούς να αντιδράσουν, διότι έχουν «ήδη επιβαρυνθεί αρκετά και δεν χρειάζεται να γίνουν συνένοχοι σε ένα προβλέψιμο έγκλημα.»

=== Το Βερολίνο και το Τελ Αβίβ, το 2005 συνήψαν σύμβαση πωλήσεως συμβατικών υποβρυχίων, και ιπτάμενων δελφινιών, από τα οποία το έκτο αντίγραφο πρέπει να παραδοθεί σύντομα. Αυτά τα υποβρύχια μπορούν να είναι εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα. Ο Günter Grass καταγγέλλει την «γενική σιωπή» που κρέμεται πάνω από αυτό το θέμα, αναφέροντας ένα «βαρύ ψέμα», επειδή «η ετυμηγορία καταδίκης για αντισημιτισμού θα πέσει αυτόματα» και κανείς δεν μπορεί να την αντέξει.

«Γιατί τώρα μπορώ να πω πλέον, ότι τα ατομικά όπλα του Ισραήλ απειλούν την εύθραυστη παγκόσμια ειρήνη και αύριο θα είναι πολύ αργά για να το πούμε» είπε ο βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
 === ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ: » Είναι το αρχέτυπο αντίδρασης των λόγιων αντισημιτικών»

 === Το Ισραήλ αντέδρασε έντονα στη δήλωση αυτή. «Πρέπει να πούμε ότι υπάρχει η ευρωπαϊκή παράδοση να κατηγορούν τους Εβραίους πριν το Πάσχα» αντέδρασαν με το νούμερο δύο της πρεσβείας του Εβραϊκού κράτους στο Βερολίνο, Εμμανουήλ Nahshon. Είναι μια δήλωση, που απηχεί τον προηγούμενο τίτλο του κειμένου. Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη του διότι η χώρα του είναι «η μόνη στον κόσμο, που της αμφισβητούν δημοσίως το δικαίωμα να υπάρχει»  και διαβεβαίωσε ότι οι Ισραηλινοί «θα ήθελαν να ζήσουν ειρηνικά με τους γείτονές τους στην περιοχή.»

 === «Ο Günter Grass επανεμφανίστηκε, παρεμβαίνοντας για να υπερασπιστεί ένα βάναυσο καθεστώς» είπε για να «εκφράσει»  τη λύπη του ο Deidre Berger, διευθυντής της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής του Βερολίνου. Ο Henryk Broder, αρθρογράφος και διάσημος πολεμικός ανταποκριτής Εβραίος της Γερμανίας, που εργάζεται για τη συντηρητική εφημερίδα Die Welt είπε, ότι «ο Günter Grass πάντα είχε ένα πρόβλημα με τους Εβραίους, αλλά ποτέ δεν είχε εκφραστεί τόσο καθαρά, όπως εκφράζεται σε αυτό το ποίημα. Ο Pour Broder είπε ότι το ποίημα, είναι «το αρχέτυπο του αντισημίτη λόγιου» είναι ο Γερμανός ο οποίος «επιδιώκει να διώξει τη ντροπή και τις τύψεις του»

 === «Ποτέ στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ένας φημισμένος πνευματικός άνθρωπος, δεν είχε δεχθεί τέτοια μαζική επίθεση από Ισραηλινούς» πρόσθεσε ο περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοση του.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του Günter Grass, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, εξέδωσε μια δήλωση, με την οποία λέει ότι «όσοι υποτιμούν τους κινδύνους του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν θα ακυρώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης»  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, ήταν από την πλευρά του αποστασιοποιημένος και αρνήθηκε να σχολιάσει, επικαλούμενος τη «δημιουργική ελευθερία του λόγου»

Στο διαδίκτυο, το γεγονός (δημοσίευσης του ποιήματος) πυροδότησε αντιδράσεις μεταξύ υπερασπιστών και επικριτών του Günter Grass, και οι πρώτες συζητήσεις αντανακλούν τη τεράστια διάσταση που υπάρχει μεταξύ των αντιπάλων, εκ των οποίων οι επικριτές του συγγραφέα επικεντρώνονται στο να τον χαρακτηρίζουν ως «αντισημίτη»  Τον Günter Grass, που είναι γνωστός για τον αριστερό ιδεολογικό προσανατολισμό του, οι «ίδιοι κύκλοι» τον κατηγορούν από το 2006, ότι στα νιάτα του είχε υπηρετήσει στα SS, αλλά η αλήθεια είναι, ότι όποτε ο Günter Grass συχνά αναφέρεται στο παρελθόν της ναζιστικής Γερμανίας και για την οποία ένα από τα πιο διάσημα βιβλία, το τύμπανο από κασσίτερο, είναι αποφασιστικά – αταλάντευτα ειρηνιστής.

ΠΗΓΗ:  http://www.lemonde.fr/europe/article/2012/04/04/gunter-grass-accuse-israel-de-menacer-la-paix-mondiale-et-fait-scandale_1680504_3214.html


Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές