Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Wikiparliament.gr : ένα διαδικτυακό κοινοβούλιο

Wikiparliament.gr : ένα διαδικτυακό κοινοβούλιο

Ανακοίνωση του Ελληνικού Wikiparliament


Αγαπητοί φίλοι,


Με αυτό το μήνυμα θέλουμε να σας ανακοινώσουμε την ίδρυση του Ελληνικού Wikiparliament.


Το Wikiparliament είναι ένας δικτυακός χώρος φιλοξενίας προτάσεων για:
α) τροποποιήσεις εν ενεργεία νομοθετικών κειμένων ή νομοσχεδίων που βρίσκονται σε επεξεργασία
β) κατάρτιση νέων νόμων


Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική και πολιτικά ανεξάρτητη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει σε ένα κοινό τόπο τις δημιουργικές προτάσεις ενημερωμένων πολιτών και οργανώσεων και να τις υποβάλει στη διαδικασία της συλλογικής συγγραφής, που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από τη γνωστή δικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.


Σε αυτό το πρώτο μας δημόσιο κάλεσμα, απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις με την προσδοκία ότι θα στηρίξουν αυτό το πρωτοπόρο εγχείρημα συνεισφέροντας νομοθετικές προτάσεις και ιδέες. Πιστεύουμε ότι το Wikiparliament μπορεί να αποτελέσει ένα δυναμικό χώρο συνεργασίας μεταξύ πολιτών και οργανώσεων από τον οποίο θα προκύψουν ολοκληρωμένες προτάσεις για σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις σε καίρια σημεία του νομικού κώδικα. Η χρήση της συλλογικής συγγραφής με τη βοήθεια του λογισμικού wiki, έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ενεργό δημοκρατική συμμετοχή περισσότερων ενημερωμένων πολιτών και οδηγεί σε υψηλής ποιότητας συνεργασίες που θα ήταν αδύνατον να επιτευχθούν με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ως ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Αυτή η μεθοδολογία έχει στηρίξει σημαντικές καινοτομίες στον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό τομέα, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη σε νομοθετικό επίπεδο. Το Wikiparliament έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και να γίνει το πρώτο εγχείρημα συλλογικής συγγραφής νομοθετικών κειμένων παγκοσμίως.


Καλούμε τις οργανώσεις σας να επισκεφτούν το νέο ιστοχώρο στη διεύθυνση http://www.wikiparliament.gr και να συνεισφέρουν τις νομοθετικές προτάσεις και ιδέες τους. Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας να ανοίξει ένα νέο δρόμο δημιουργικής συνεργασίας και να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο που θα προάγει έναν πιο ουσιαστικό διάλογο και θα οδηγήσει σε μια πιο αληθινή και δημοκρατική συνεργασία μεταξύ των πολιτών και των κρατικών φορέων.


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τη λειτουργία του Wikiparliament ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας γράφοντας στο: info@wikiparliament.gr
 
Με εκτίμηση,
η ιδρυτική ομάδα του Wikiparliament

——————–
Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)
ΥΓ. Ισως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο τέτοιο wiki, ίσως και το wikiparliament ακόμη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα νέο Σύνταγμα μια γνήσια δημοκρατικής πολιτείας. Να έχουμε τουλάχιστον ένα προσχέδιο έτοιμο. Θα μας χρειαστεί…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές