Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΗΣ - Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ "13ου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ"!!!

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΗΣ - Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ "13ου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ"!!! 

 Στις 28 Μαΐου 1453, όπως κάθε χρόνο, οι πιστοί μαζευόταν στον επιβλητικό Ναό της Αγίας Θεοδοσίας της Κωνσταντινοπολίτισσας, της Αγίας που μαρτύρησε υπερασπιζόμενη τις Άγιες Εικόνες από τον εικονομάχο Λέοντα Γ΄Ίσαυρο και κατασφάχτηκε μαρτυρικά με κέρατο, επιτελώντας κατόπιν πλήθος θαυμάτων σε παραλύτους και κωφαλάλους! Τόσο την αγαπούσαν και την σεβόταν οι προγονοί μας, που στόλιζαν πάντα την Εκκλησία με χιλιάδες τριαντάφυλλα... Μάλιστα εκείνο το απόγευμα ο Παλαιολόγος πήγε και ο ίδιος για προσκύνημα στο λείψανο της Αγίας, ενώ πολύς κόσμος ξαγρύπνησε προσευχόμενος για τη σωτηρία της Πόλης...

Την επομένη, στις 29 Μαΐου, ο Αυτοκράτορας έπεσε ηρωικά πολεμώντας με το σπαθί στο χέρι... Οι Τούρκοι τον αναγνώρισαν αργότερα από τα πορφυρά καμπάγια στα πόδια με τους κεντημένους δικεφάλους... και από τότε κανείς δεν ξέρει τι απέγινε...

Και η Εκκλησιά της Αγίας Θεοδοσίας, στολισμένη σα νυφούλα, μετατράπηκε σε τζαμί όπως τόσες από τους απίστους...(Γκιούλ Τζαμί=τζαμί των ρόδων, τριανταφύλλων). Όμως στο προαύλιό της φαινόταν πάντα ένα φως σαν καντήλι να καίει μέσα στους καιρούς ασταμάτητα... Κι έτσι πολλοί λέγαν ότι εκεί βρίσκεται ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ...

Υπάρχει όμως και ο ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ! Μάλιστα υπάρχει εκεί μια επιγραφή Οθωμανική που λέει "Τomb of the Apostle, disciple of Jesus. Peace with him" - (Τάφος του Αποστόλου, μαθητή του Χριστού. Ειρήνη εις αυτόν)!!!!

Σε ποιον Απόστολο όμως αναφέρεται, ο οποίος να έχει μάλιστα αναγνώριση από τους Τούρκους, τέτοια που να γράφουν και επιγραφή; Μια άλλη πληροφορία αναφέρει σχετικά ότι μια Ελληνίδα Καθηγήτρια, εντεταλμένη Ιταλικού Πανεπιστημίου, κατάφερε να μπει στον Ναό της Αγίας Θεοδοσίας σαν δήθεν Ιταλίδα και να εισέλθει ως τα υπόγεια, όπου και βρέθηκε έκπληκτη μπροστά σε έναν τάφο, όπου υπήρχε ελληνική επιγραφή που έγραφε "ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΑΙ Ο 13ος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ"!!!

Ως γνωστός, τρία πρόσωπα αναφέρονται ως "13ος Απόστολος": ο Άγιος Απόστολος Παύλος, ο Άγιος Απόστολος Μάρκος και ο Άγιος και Μέγας Κωνσταντίνος, ο ιδρυτής της Κωνσταντινούπολης και προστάτης της Χριστιανοσύνης, γνωστός και ως Ισαπόστολος!

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΕΒΗ ΕΘΝΗ, σαν 13ος Απόστολος και που δεν θα είναι άλλος από τον Άγιο Βασιλέα ΙΩΑΝΝΗ!!! Τον μαρμαρωμένο Αυτοκράτορα Νικαίας!

Με την απελευθέρωση της Πόλης, το μυστήριο θα λυθεί οριστικά... Και η Αγία Θεοδοσία, στις 28 Μαΐου, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της, πρέπει να γεμίσει ξανά τριαντάφυλλα, μαζί με τα δάκρυα της ευγνωμοσύνης ενός ολόκληρου έθνους!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές