Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ανέβηκε το Κιλιμάντζαρο χωρίς να έχει πόδια!!!


Ανέβηκε το Κιλιμάντζαρο χωρίς να έχει πόδια!!! (ΦΩΤΟ)

Ένας άνθρωπος που δεν έχει πόδια κατάφερε αυτό που ακόμα και γι' αυτούς που είναι αρτιμελείς, μοιάζει ακατόρθωτο

Τουρλή Μαρία

Η δύναμη των μυών καμιά φορά είναι παντελώς ασήμαντη σε σχέση με τη δύναμη της ψυχής ενός ανθρώπου κι αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η ιστορία του 31χρονου Σπένσερ Γουέστ από το Τορόντο του Καναδά.

Ο Σπένσερ σε ηλικία πέντε ετών έχασε και τα δυο του πόδια από το ύψος των γοφών. Είκοσι έξι χρόνια όμως μετά αποδεικνύει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά και χωρίς αυτά και ανέβηκε μόνο με τα χέρια του στην κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο!

Ο Σπένσερ γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια, η οποία ονομάζεται «ιερά αγενεσία» (sacral agenesis), η οποία προκαλεί τη μη φυσιολογική ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης. Έτσι, σε ηλικία τριών ετών, οι γιατροί αναγκάστηκαν να κόψουν τα πόδια του Σπένσερ από τα γόνατα και κάτω. Δύο χρόνια μετά, στα πέντε του, του αφαίρεσαν και το υπόλοιπο πόδι από τη λεκάνη και κάτω.

Όμως ο Σπένσερ ποτέ δεν πτοήθηκε από αυτό το γεγονός και τα τελευταία χρόνια έβαλε έναν πολύ υψηλό στόχο: να ανέβει στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο με μόνο μέσο τα χέρια του. Μετά από πολύ σκληρή προετοιμασία ενός χρόνου και αμέτρητες ώρες γυμναστικές κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Διένυσε τα 5895 μέτρα και έφτασε στην κορυφή του αφρικανικού βουνού μέσα σε επτά μέρες! Από αυτά, τα 5.791 μέτρα τα διένυσε αποκλειστικά με τα χέρια του και με τη βοήθεια γαντιών, ώστε να μην ματώνουν. Για τα υπόλοιπα 100 περίπου μέτρα συνολικά χρησιμοποιήσε καροτσάκι καθώς το έδαφος ήταν πολύ κακοτράχαλο.

Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι μόνο το 50% ακόμα και των αρτιμελών ανθρώπων έχει καταφέρει να φτάσει ως την κορυφή του βουνού χωρίς να εγκαταλείψει.

Στις 12 Ιουνίου, ο Σπένσερ έφτασε τελικά στην κορυφή έχοντας στο πλευρό του τους δυο καλύτερούς του φίλους, τον Ντέιβιντ Τζόνσον και τον Άλεξ Μεερς.

Οι τρεις τους έφτασαν στο Κιλιμάντζαρο μέσα από τις ζούγκλες της Τανζανίας, μέσα από χιονισμένα τοπία και ερήμους.
«Αυτό που κατάφερα είναι τα πάντα για μένα. Αξίζει κάθε σταγόνα ιδρώτα και αίματος που κύλησε από τα χέρια μου. Η κατάκτηση της κορυφής είναι ότι σημαντικότερο έχω πετύχει στη ζωή μου και αποδεικνύει ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα αν πιστεύεις στον εαυτό σου. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να φτάσω εδώ», δήλωσε ο Σπένσερ, αφού εκπλήρωσε το όνειρό του.

Ο Σπένσερ είχε δυο λόγους που του έδιναν δύναμη, ώστε να εκπληρώσει το κατόρθωμα του. Από τη μια ήθελε να αποτελέσει παράδειγμα για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, ώστε να μην απογοητεύονται ποτέ λόγω της κατάστασής τους και να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, αρκεί να το θέλουν.

Από την άλλη, ο Σπένσερ ήθελε να συγκεντρώσει το ποσό των 750.000 δολαρίων, ώστε να τα προσφέρει για τη δημιουργία συστήματος καθαρισμού νερού για 20.000 Κενυάτες, κάτι που τελικά το πέτυχε!

Η ιστορία του Σπένσερ θα πρέπει να μείνει πάντα στο μυαλό μας, για να μας θυμίζει ίσως περισσότερο από κάθε άλλο ότι όταν πραγματικά θέλουμε κάτι κανένα σύμπαν δεν συνωμοτεί υπέρ μας. Μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.
  

http://www.aek365.com/article.php?id=198386

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές