Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???

«Συνέδριο» μελών κόκκινων… τρομοκρατικών οργανώσεων, στο Πάντειο!!!

synedrio 2
Η ιδεολογική πρωτοκαθεδρία της άκρας αριστεράς, του εξισωτισμού, της ετερότητας και της ιδεοληψίας, σε όλες τις εκφάνσεις του Κράτους δεν είναι απλά δεδομένη.
Είναι πλέον επιβαλλόμενη και μετακινούμενη μέσω των Κρατικών φορέων, για του λόγου το αληθές, συνέδριο μελών κόκκινων τρομοκρατικών οργανώσεων, στο... Πάντειο.
Όχι, δεν σας κάνουμε καθόλου πλάκα. Πραγματικά γίνεται... συνέδριο τρομοκρατών (ή τουλάχιστον ανθρώπων κατηγορούμενων για τρομοκρατία, ή φυλακισμένων για τρομοκρατία). Και πρόκειται μάλιστα για... διήμερο. Το οποίο θα λάβει χώρα 7 και 8 Ιουνίου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα. Τίτλος του; “Για τον Αγώνα και την Επανάσταση” και οι επιμέρους ενότητες ονομάζονται: “Τα ένοπλα κινήματα στην Ευρώπη και η ιστορία τους” και “Ο αγώνας σήμερα και η προοπτική της διεθνούς κοινωνικής επανάστασης ως απάντηση στη συστημική κρίση”.
Ποίοι είναι οι ομιλητές και οι ιδιοτητές τους; Μπριγκίτε Άαντονκ Γερμανία RAF, Αντρέας Φόγκελ Γερμανία – 2 Ιούνη, Σοσού Μερτράντ Βέλγιο- Μαχόμενοι Κομμουνιστικοί Πυρήνες (CCC), Τζην Γουέρ Αγγλία (εδώ δεν υπάρχει τίτλος τρομοκρατικής – επαναστατικής ομάδας), Χοσέ Ροντρίγκεζ Ισπανία (επίσης), και εκπρόσωπος κάποιας επιτροπής για μία Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια από την Ελβετία. Αλλά φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Έλληνες ομιλητές. Ποίοι είναι αυτοί; Διαβάστε και θαυμάστε: Χρήστος Τσιγαρίδας ΕΛΑ, Πόλα Ρούπα - Επαναστατικός Αγώνας, Νίκος Μαζιώτης – Επαναστατικός Αγώνας.
Πραγματικά δεν ξέρω κάποια περίπτωση άλλης χώρας, της οποίας οι δημόσιοι χώροι χρησιμοποιούνται για να γίνονται τέτοιου είδους συνέδρια. Είναι όμως αυτό τόσο περίεργο; Μιλάμε για την ίδια χώρα η οποία φέρνει στην εξουσία (κατά πάσα πιθανότητα) τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μπορεί να βγάζει προς τα έξω ένα μετριοπαθές πρόσωπο, αλλά αποτελείται από συγκεκριμένους ανθρώπους και συνιστώσες. Συνιστώσες όπως η... ΚΟΕ.
Τι είναι όμως η ΚΟΕ, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα λάβει μέρος στην κυβέρνηση; Πρόκειται για την μετάλλαξη της ομάδας Α/Συνέχεια, η οποία μέχρι το 2003 δρούσε στις παρυφές του πολιτικού σκηνικού, εμπνεόμενη από ακραίες μορφές του κομμουνισμού, μηδέ εξαιρούμενου και του "μεγάλου" Μάο Τσε Τούνγκ, υπεύθυνου για εκατομμύρια θανάτους στην ίδια του την χώρα.
Σύμφωνα με τους ίδιους, "κοσμοθεωρία της ΚΟΕ είναι ο επαναστατικός μαρξισμός". Και για να μην υπάρχει περιθώριο λάθους προσδιορίζεται: "Μιλάμε για τον επαναστατικό μαρξισμό και όχι το «μαρξισμό» των ακαδημαϊκών και των πανεπιστημίων". Αυτά, για να μην έχουν κάποιοι ψευδαισθήσεις.
Τι ακριβώς εννοούν οι ... σύντροφοι όμως ως επαναστατικό μαρξισμό; Εάν κρίνουμε με βάση τις εκδόσεις Α/Συνέχεια αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που στα μάτια τους έχουν συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα, θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτή η ιδεολογική τους πλατφόρμα.
Αρκεί να δούμε πώς αντιμετωπίζεται από αυτούς η γνωστή "πολιτιστική επανάσταση" του Μάο Τσε Τούνγκ: η "πολιτιστική επανάσταση" για κάθε ιστορικό, για κάθε άνθρωπο που κινείται στα πλαίσια της λογικής ήταν μια σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Κίνα, μέσα στο πλαίσιο της διαπάλης εξουσίας εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος. Τα αποτελέσματά της; Εκατομμύρια νεκροί (μια συντηρητική εκτίμηση κάνει λόγο για πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για αρκετά εκατομμύρια), πολλά εκατομμύρια φυλακισμένοι.
Μόνο από τα 18.000.000 μέλη του ΚΚΚ τα 3.000.000 βρέθηκαν στις φυλακές, ενώ γνωστά είναι και τα εκτεταμένα βασανιστήρια μεγάλων κοινωνικών ομάδων. Μόνο στην πόλη της Σανγκάης σημειώθηκαν 1200 περίπου αυτοκτονίες ανθρώπων που δεν άντεξαν την πίεση της... πολιτιστικής επανάστασης. Ποια η άποψη όμως της ΚΟΕ για τα συγκεκριμένα γεγονότα; "H Πολιτιστική Eπανάσταση στην Kίνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα και, επιπλέον, την πιο φανερή εκδήλωση μεγάλων προλεταριακών κινημάτων -άρα και ανειρήνευτων αντιθέσεων- στις συνθήκες των σοσιαλιστικών κοινωνιών.
Δεν υπήρξε κανένα άλλο παράδειγμα τόσο μεγάλης και μη ελεγχόμενης κινητοποίησης μαζών σε όλη την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Δεν υπήρξε κανένα άλλο προλεταριακό κίνημα που να έθεσε το πρόβλημα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης και να προσπάθησε να αντισταθεί στις διαδικασίες της, καθώς και στα στρώματα και στους εκπροσώπους του «καπιταλιστικού δρόμου».
Άντε και να πεί κάποιος ότι η ΚΟΕ είναι μία περιθωριακή ομάδα, η οποία εμπνέεται από τον ΜΑΟ αλλά εντάξει, τι ρόλο θα παίξει...
Εδώ μπορούμε να ανατρέξουμε σε παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ίδιο θέμα, δηλαδή τον ΜΑΟ. Σας παραθέτουμε ένα κομμάτι από συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό της πάλαι ποτέ κραταιάς Ελευθεροτυπίας Schooligans. Θαυμάστε:
«Πρόσφατα έκανες μια δήλωση στα «ΝΕΑ» που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Είπες ότι θαυμάζεις τη «διαχρονική σκέψη του Μάο». Πώς μπορείς να θαυμάζεις μια σκέψη που η εφαρμογή της στην Κίνα έφερε λογοκρισία, φυλακίσεις, δολοφονίες;
Παιδιά, εγώ δεν είπα ότι θαυμάζω τον Μάο. Είπα ότι η σκέψη του Μάο -όχι ο Μάο ως προσωπικότητα, όχι ο Μάο ως διοίκηση, όχι ο Μάο ως καθεστώς- αλλά η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει. Το πιστεύω αυτό.
Ένα παράδειγμα;
Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην «επαναστατική» διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη.
Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία;
Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή.
Απ’ αυτή την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ!
Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο.
Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει…
Όχι, δεν είναι έτσι. Και τέλος πάντων δεν είχαν ούτε κρεματόρια ούτε φούρνους με Εβραίους…
Νεκρούς πάντως είχαν περισσότερους!
Καταρχάς, αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχθούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε. Έτσι κι αλλιώς, η πραγματική του πρόθεση φάνηκε στην πράξη! Προτεραιότητα ήταν ο εαυτός του και όχι η κοινωνία! Δεν μπορώ να σας πείσω να εκτιμήσετε την σκέψη του Μάο».
Και αυτός ο άνθρωπος ίσως σε μερικές ημέρες, να είναι πρωθυπουργός της χώρας. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω; Η χώρα στην οποία ζούμε είναι σίγουρα μοναδική στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Και φυσικά γι' αυτό ευθύνη έχουν σε μεγάλο βαθμό οι Έλληνες πολίτες που τους ψηφίζουν.
Δημήτρης Παπαγεωργίου


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές