Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τεραστια τεχνική μετάδοσης δεδομένων !



Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Επιτρέπει τη μετάδοση 2.5 terabits/δευτ.
Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μια εικόνα από ορισμένες από τις δίνες φωτός που δημιούργησαν οι οποίες περιείχαν τεράστιες ποσότητες δεδομένων

Ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ανέπτυξε μια τεχνική με την οποία κατάφερε να μεταδώσει ασύρματα πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων. Τα συμβατικά συστήματα ασύρματης μετάδοσης δεδομένων, όπως οι οικιακοί δρομολογητές (wi-fi routers), μπορούν να μεταφέρουν περίπου 50 megabits/δευτ. Με τη νέα τεχνική οι ερευνητές πέτυχαν τη μεταφορά 2.5 terabits/δευτ. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας κάποιος αυτή την τεχνική θα μπορεί να μεταδώσει σε ένα δευτερόλεπτο το περιεχόμενο περίπου 65 DVD.

Οι δίνες του φωτός

Ερευνητές των Πανεπιστημίων της Νότιας Καλιφόρνιας, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ αλλά και του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της NASA πειραματίστηκαν με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μεταφέρουν δεδομένα. Διαπίστωσαν ότι αν συγχωνεύσουν τέτοια κύματα σε περιστρεφόμενες δέσμες φωτός ο όγκος των δεδομένων που μπορεί να μεταφερθεί αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Αυτές οι «δίνες» φωτός χρησιμοποιούν τη λεγόμενη τροχιακή στροφορμή (ΟΑΜ) η οποία αυξάνει σημαντικά τη χωρητικότητα της κάθε δέσμης.

Η ερευνητική ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει οκτώ διαφορετικούς τύπους φωτοδίνης που μπορούν να μεταφέρουν πολύ μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η τεχνική τους μπορεί να βρει άμεση εφαρμογή μόνο στα ασύρματα δίκτυα αλλά με τις απαραίτητες βελτιώσεις θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δίκτυα των οπτικών ινών. Οπως αναφέρουν η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός των άλλων στη μετάδοση δεδομένων ανάμεσα σε διαστημικούς δορυφόρους. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Photonics».


tovima.gr:
 Το είδαμε:http://strange-omniverse.blogspot.gr/2012/06/tera.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές