Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Αληθινά παραμύθια της Νάξου»

Τα «Αληθινά παραμύθια της Νάξου» επιστρέφουν
Αφηγητές οι αρχαιολόγοι Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Νότα Κούρου και Εύα Μπουρνιά

Η MONUMENTA διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά εκδήλωση με τίτλο «Αληθινά παραμύθια της Νάξου 02», στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία» και με τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Σειρά αυτή τη φορά να πάρουν το ρόλο του αφηγητή έχουν δάσκαλοι και συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανάμεσά τους οι αρχαιολόγοι Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Νότα Κούρου και Εύα Μπουρνιά που εργάστηκαν στη Νάξο για αρκετά χρόνια. Στο ξετύλιγμα του κουβαριού, όπως πάντα, θα βοηθήσουν οι κάτοικοι και οι φίλοι του νησιού.
Όλα αυτά θα συμβούν στη Νάξο, στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας Νάξου), την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2012, στις 7 μ.μ.
Με τη δράση αυτή, η MONUMENTA, μέσα από το πρόγραμμα «Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία», συνεχίζει να ερευνά μια εναλλακτική σκοπιά, ερμηνευτικά ανεξερεύνητη, σχετικά με το κοινωνικό παρελθόν και παρόν των μνημείων. Σκοπός των «Αληθινών Παραμυθιών», παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται μέσω των ετήσιων, ανοιχτών δημοσίων συναντήσεων στο νησί και των άλλων δραστηριοτήτων, είναι να φωτιστούν διαφορετικές εκδοχές και προσεγγίσεις της βιογραφίας των μνημείων και του τοπίου της Νάξου. Στόχος είναι να στηθεί με αυτόν τον τρόπο μια εναλλακτική, της επίσημης, ιστορία για την πολιτιστική κληρονομιά, την αρχαιολογική έρευνα, τη σχέση με το κοινό και άλλα σχετικά θέματα, μέσα από εξιστορήσεις διαφόρων κοινοτήτων που σχετίστηκαν και σχετίζονται με τη διαχείριση των μνημείων του νησιού, έμμεσα και άμεσα. Το «παραμύθι» είναι το όχημα της προσπάθειας αυτής, φέροντας κρυμμένες αλήθειες, ανάμεσα στις γραμμές του κειμένου του και στο υπόβαθρό του.
Και αν πέρισυ ακούσαμε τις παραμυθένιες αφηγήσεις αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, εφέτος είναι η σειρά δασκάλων και συνεργατών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιας κοινότητας πολύ στενά συνδεδεμένης με τα μνημεία, που έχει συστηματική παρουσία στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες.
Από μια ευρύτερη σκοπιά, με την παρούσα δράση, το Πρόγραμμα «Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία» συνεχίζει την έρευνα της άυλης μαρτυρίας, σχετικά με την αντίληψη, την αντιμετώπιση, τη χρήση, την προστασία και τη διαχείριση των μνημείων που έχει διαμορφώσει, τα αποτελέσματα της οποίας σύντομα θα είναι προσβάσιμα διαδικτυακά μέσα από τη νέα ιστοσελίδα του.

http://www.archaiologia.gr/blog/2012/09/20/%cf%84%ce%b1-%c2%ab%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ac%ce%be%ce%bf%cf%85%c2%bb-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές