Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μια επιστολή-βόμβα: Τούρκος ακαδημαϊκός κ ρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον διαμ ελισμό της Τουρκίας στον Υπουργό Εσωτερικών




Του Σάββα Καλεντερίδη
Δημοσιεύουμε σήμερα επιστολή που έστειλε τα τέλη Αυγούστου ο ακαδημαϊκός και καθηγητής σε σχολές Ασφαλείας της Τουρκίας, Ουμίτ Οζντάγ, στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιδρίς Ναΐμ Σαχίν, με θέμα την καταπολέμηση της δράσης του κουρδικού εθνικο-απελευθερωτικού κινήματος και του ΡΚΚ.
PKK_Members_Kurdistan.jpgΗ επιστολή είναι τόσο εύγλωττη, που θα αποφύγουμε να τη σχολιάσουμε, αφήνοντας τους αναγνώστες της εφημερίδος μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Άλλωστε, μπορούμε να πούμε ότι οι αναγνώστες της «Δημοκρατίας» και της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» είναι από τους πιο ενημερωμένους στο Κουρδικό και στα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή.
Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι οι όροι «τρομοκράτες», «τρομοκρατική οργάνωση» κ.λπ. που χρησιμοποιεί ο επιστολογράφος όταν αναφέρεται στο εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα και το ΡΚΚ αποτελούν τη ρίζα του Κουρδικού Προβλήματος, αφού δείχνουν το φασιστικό πείσμα του τουρκικού κατεστημένου να συνεχίζει να αποκαλεί και να χαρακτηρίζει «τρομοκρατικό» ένα απελευθερωτικό κίνημα που έχει εκατομμύρια οπαδούς και μέλη και αποτελεί την ελπίδα της παλιγγενεσίας του κουρδικού έθνους.
Ακολουθεί η επιστολή σε ακριβή μετάφραση του υπογράφοντος:
“Αξιότιμε κ. Σαχίν
Το σχέδιο του ΡΚΚ να ανακηρύξει τον νομό Χακκιάρι απελευθερωμένη περιοχή προχωρεί με όλη του την ταχύτητα από το 2009 και εντεύθεν. Η τρομοκρατική οργάνωση, στα πλαίσια αυτού του σχεδίου, έχει εγκαταστήσει «δυαδικό σύστημα εξουσίας» στην πόλη, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο (σ.τ.μ. παράλληλα με το κρατικό λειτουργεί και το σύστημα εξουσίας της οργάνωσης). Σε αυτή τη φάση η τρομοκρατική οργάνωση μέσω των επιθετικών ενεργειών που κάνει στην περιοχή του Σεμντίνλι, έχει αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής, έχοντας ως στόχο να εγκαταστήσει και στρατιωτική εξουσία στην περιοχή του νομού Χακκιάρι. Με τον τρόπο αυτό, πέραν της Κοιλάδας Καζάν*, θα δημιουργήσει και άλλες περιοχές στις οποίες δεν θα μπορούν να εισέλθουν οι δυνάμεις του κράτους. Έτσι, θα έχει επιτευχθεί ο στόχος στης στρατηγικής ισορροπίας, στα πλαίσια του Μαοϊκού δόγματος μακροχρόνιου λαϊκού πολέμου που έχει υιοθετήσει η οργάνωση. Μετά από αυτή τη φάση, το ΡΚΚ θα οδηγήσει τις εξελίξεις στη φάση της στρατηγικής επίθεσης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την απελευθέρωση της περιοχής του νομού Χακκιάρι. Αυτό είναι το σχέδιο της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα διευκολύνουν το ΡΚΚ στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
Αξιότιμε κ. Σαχίν,
Τα σχέδια που έχει κάνει το ΡΚΚ για το Χακκιάρι και για την Τουρκία, διευκολύνονται από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Στη φάση αυτή έχουν συγκροτηθεί δυο μέτωπα στην περιοχή. Το ένα είναι το μέτωπο Τουρκίας-Σ. Αραβίας-Κατάρ-Ισραήλ-Μπαρζανί και το άλλο είναι το μέτωπο Συρίας-Ιράκ-Ιράν-Χιζμπουλαχ. Το γεγονός ότι το ΡΚΚ έχει φίλους και τα δυο μέτωπα, διευρύνει το πεδίο και τις δυνατότητες ελιγμών και δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας επεκτείνεται με ταχύτητα στο Λίβανο και το Ιράκ, με κίνδυνο να εξελιχθεί σε έναν περιφερειακό πόλεμο. Αυτός ο περιφερειακός εμφύλιος πόλεμος θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για να αποκτήσουν δυνατότητες επιρροής σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Τουρκίας τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ και η Αλ Κάιντα. Οι δυο χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτόν τον πόλεμο, είναι η Τουρκία και η Ιορδανία.
Αξιότιμε κ. Σαχίν,
Είναι επιβεβλημένο να ληφθούν το ταχύτερο δυνατόν μια σειρά μέτρων, αρχής γενομένης από το Χακκιάρι, για να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιδράσεις που είναι δυνατόν να έχει αυτός ο περιφερειακός εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία. Η μέχρι τώρα στάση της Τουρκικής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση του θέματος, με τη συγκεκριμένη αντίληψη και προσωπικό, είναι αδύνατον να πετύχει κάποια θετικά αποτελέσματα στο Χακκιάρι. Ο νομάρχης του Χακκιάρι και οι έπαρχοι του Σεμντίνλι και της Τσουκούρτζα, δεν έχουν τις δυνατότητες και την εμπειρία να βάλουν τα στήθη τους μπροστά και να αντιμετωπίσουν τις μάχες που γίνονται και θα γίνουν στην περιοχή τους. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει, είναι η τοποθέτηση έμπειρων υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών στην περιοχή το ταχύτερο δυνατόν. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να ενισχυθούν με πιο έμπειρους υψηλόβαθμους αξιωματικούς οι Διευθύνσεις Ασφάλειας των εν λόγω Επαρχιών. Είναι υποχρεωτική ειδικά η ενίσχυση των υπηρεσιών πληροφοριών στην εν λόγω περιοχή.
Αξιότιμε κ. Σαχίν,
Η επιτυχία του μαοϊκού λαϊκού πολέμου που διεξάγει το ΡΚΚ εναντίον του τουρκικού έθνους, εξαρτάται από την ενότητα και την επικοινωνία του «μετώπου και των μετόπισθεν». Αν δεν υφίσταται περιοχή μετόπισθεν, τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ, δεν έχουν καμία τύχη. Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίον το ΡΚΚ είναι σε θέση σήμερα να διεξάγει επιχειρήσεις, να εμφανίζει επιτυχίες στο Χακκιάρι και να κλιμακώνει συνεχώς τη δράση και τις επιχειρήσεις του στο εσωτερικό της Τουρκίας, είναι τα στρατόπεδα Χαφτάνιν-Μετίνα-Ζαπ-Αβασίν-Μπασιάν-Χακούρκ (Haftanin-Metina-Zap-Avasin-Basyan-Hakurk), που διατηρεί στην περιοχή μετόπισθεν, σε απόσταση 5-25 χιλιόμετρα από τα σύνορα, στο εσωτερικό του Νοτίου Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ). Το να καταδικάζουμε τον τουρκικό στρατό να πολεμά εναντίον του ΡΚΚ, χωρίς να έχουμε καταλάβει τις περιοχές αυτών των στρατοπέδων, είναι κάτι που δεν θα μας το συγχωρέσει η Ιστορία, το Έθνος, ούτε κι ο Θεός. Η επιτυχία του αγώνα που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας στο Χακκιάρι, εξαρτάται από την είσοδο και παραμονή του τουρκικού στρατού στην ανωτέρω περιοχή.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ως ακαδημαϊκός που έχει ασχοληθεί επισταμένως επί χρόνια με θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ως συγγραφέας πολλών βιβλίων για την τρομοκρατία του ΡΚΚ, ως καθηγητής που έδωσε 1400 μαθήματα σε ανώτερους αξιωματικούς στην Ακαδημία της Αστυνομίας, ως καθηγητής που έδωσα μαθήματα, διαλέξεις και προγράμματα σπουδών σε πλειάδα αξιωματικών της Στρατοχωροφυλακής και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), έγινα κοινωνός πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες στο προσωπικό των δυνάμεων Ασφαλείας και των ΤΕΔ υπάρχει πρόβλημα ηθικού. Η κατάσταση αυτή αποτελεί μια απειλή η οποία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όλα τ’ άλλα. Το να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση και να αλλάξει η ψυχολογία του προσωπικού, εξαρτάται από τα αποφασιστικά και αποτελεσματικά βήματα που πρέπει να γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Επειδή είστε υπουργός υπεύθυνος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που πρέπει να είστε στην πρώτη γραμμή, δεν αρκεί η παρουσία σας μόνο στο Χακκιάρι**. Θα πρέπει να επισκεφθείτε και το Σεμντίνλι, την Γιουκσέκοβα, την Τσουκούρτζα, τις δυνάμεις μας που είναι εγκατεστημένες στα σύνορα, στο Σημείο Μηδέν. Θα πρέπει να περάσετε ένα μερόνυχτο στην Κοιλάδα Καζάν, ακόμα και να μεταφέρετε το επιτελείο σας στο Χακκιάρι, να βάλετε το σώμα σας μπροστά από τα στελέχη του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας όταν αυτά δέχονται επιθέσεις, όταν δέχονται ψυχολογικό πόλεμο. Και πρέπει να τα κάνετε όλα αυτά για να αναστηλώσετε και να ενισχύσετε το ηθικό του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας, δίνοντας έτσι την απάντηση που πρέπει σε «εκείνους, τους αχρείους». Ο Αλλάχ να είναι βοηθός σας σε κάθε βήμα που κάνετε για τη διασφάλιση της ενότητας του έθνους και του κράτους μας.”
*Κοιλάδα Καζάν: Κατέχεται εδώ και χρόνια από αντάρτες του ΡΚΚ
**Ο Τούρκος υπουργός επισκέφθηκε πρόσφατα το Χακκιάρι και λιθοβολήθηκε από τον κόσμο. τον φυγάδευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.
Κυριακάτικη Δημοκρατία
 
 
 
http://the-greek-times-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8966.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές