Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΜΒΑ: Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ


ΒΟΜΒΑ: Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ







ΒΟΜΒΑ: Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ



Ι. Τα συνειδητά όργανα του εχθρού-η τρικέφαλη τροικανή κυβέρνηση με τα εξαπτέρυγά κλπ- εξαπατούν τον κόσμο λέγοντας ότι η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ύψους της ως πολιορκητικοί κριοί της προδοσίας Άδωνης και Βορίδης, Βούλτεψη, Κακλαμάνης 24 δις. –που θα προέλθουν από την νέα αναμενόμενη δόση του δανείου από την Τρόικα-θα πάνε όλα ή μέρος αυτών στην «αγορά» και για την τόνωση της οικονομίας (θα δοθούν δηλ. ως επιχειρηματικά δάνεια). Και φυσικά αυτό είναι ΨΕΜΜΑ, διότι όλα τα χρήματα αυτά θα πάνε για να συμπληρώσουν «την αρνητική κεφαλαιακή θέση των τραπεζών» (δηλ. βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας). Αυτό άλλωστε σημαίνει και η λέξη «ανακεφαλαιοποίηση»). Αυτό σημαίνει απλά, ότι όλες οι τράπεζες τώρα βρίσκονται σε «αρνητική κεφαλαιακή θέση», ήτοι τα δάνεια που έχουν χορηγήσει υπερβαίνουν τα «ίδια κεφάλαιά των» (τα δικά τους πάγια κεφάλαια τα οποία οφείλουν να διατηρούνται ακέραια κι ανέπαφα, για εγγύηση των καταθέσεων και των δανείων των ίδιων των τραπεζών). Τα «ίδια κεφάλαια» των τραπεζών ονομάζονται Core Tier I. Ιδού λοιπόν τι λένε οι ίδιες οι τράπεζες για το που θα πάνε τα 24 δις. που θα πάρουν από την Τρόικα:




«Όπως σημειώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, οι προτάσεις της προς το υπουργείο οικονομικών και το ΕFSF (Tαμείο Χρηματοσπιστοτικής Σταθερότητας) αποσκοπούν στην ικανοποίηση τριών βασικών στόχων: 1. Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της καθαρής θέσης των τραπεζών.2. Την έκδοση κοινών μετοχών για την κάλυψη των βασικών ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών (capital.gr)».




Οι ίδιες οι τράπεζες ομολογούν λοιπόν ότι η δόση των 24 δις. θα πάει για την κάλυψη των «βασικών ιδίων κεφαλαίων των» κι όχι για την χορήγηση δανείων στην αγορά (βλ. και δηλώσεις Βαρουφάκη 4 μέρες πριν στον ΑΝΤ1).

(για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για πιο ειδικούς βλ. παρακάτω).



Πριν προχωρήσω παρακάτω είναι σημαντικό να πώ, ότι το δάνειο των 31.5 δις. της επόμενης δόσης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 24 δις. προς τις τράπεζες), θα χρεωθούν ως «δημόσιο χρέος», το οποίο θα πληρώσουμε όλοι εμείς οι πολίτες!



ΙΙ. Η «αρνητική κεφαλαιακή θέση» των τραπεζών (δηλ. η χρεοκοπία των) προήλθε αφενός από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που είχαν, με το περίφημo PSI, αλλά και από τα ανεξόφλητα θαλασσοδάνεια που έχουν δώσει σε ημετέρους, επιχειρηματίες, κόμματα κλπ, με αντίτιμο μίζες υπέρ των τραπεζιτών διευθυντών, αλλά και από τα ανεξόφλητα ληξιπρόθεσμα («κόκκινα» δάνεια) των νοικοκυριών !!



Στο σημείο αυτό είναι σημαντικά δύο πράγματα:



α) οι τράπεζες αποζημιώνονται-με τον παραπάνω τρόπο- για την ζημία που έπαθαν από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων που είχαν (PSI), αλλά τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία, και οι χιλιάδες πολίτες μικροομολογιούχοι που είχαν κι αυτοί κρατικά ομόλογα ΔΕΝ αποζημιώνονται για την ζημία που έπαθαν από το «κούρεμα» (PSI). Οι τράπεζες όμως αποζημιώνονται με τα δάνεια που παίρνουμε από την Τρόικα και τα οποία μπαίνουν στο δημόσιο χρέος και τα πληρώνουμε όλοι εμείς! Κι όταν λέμε «τράπεζες» εννοούμε φυσικά τους εκατομμυριούχους μεγαλομετόχους των, ελλήνων και ξένων (εφοπλιστές κλπ), αλλά και τους χιλιάδες ίσως μικρομετόχους, οι οποίοι όμως κι αυτοί, αφενός προσδοκούσαν να κερδίσουν ανήθικα χρήματα από την άγρια εκμετάλλευση των απλών δανειοληπτών από τις τράπεζες (με αύξηση της αξίας των μετοχών των) και αφετέρου, οι «μικρομέτοχοι» αυτοί, είναι σε κάθε περίπτωση πολύ πλουσιότεροι από τους φουκαράδες άνεργους δανειολήπτες που όχι μόνο δεν έχουν κεφάλαια για να αγοράσουν μετοχές στο χρηματιστήριο, αλλά ούτε για το καθημερινό φαγητό τους. Δηλ. οι τράπεζες ιδιωτικοποιούν τα κέρδη των (υπέρ των μετόχων των) και κοινωνικοποιούν τις ζημίες των (εις βάρος όλου του λαού).



β) το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Εφόσον οι τράπεζες θα αποζημιωθούν με 24 δις. της επόμενης δόσης (τα οποία θα πληρωθούν από όλους εμάς ως δημόσιο χρέος-όπως είπα παραπάνω) και για τα ανεξόφλητα ληξιπρόθεσμα δάνεια των νοικοκυριών, οι τράπεζες ΔΕΝ μπορούν (δεν έχουν έννομο συμφέρον) να τα ζητήσουν και από τα νοικοκυριά για δεύτερη φορά! (αφού θα έχουν καλύψει την ζημία των από τα δάνεια αυτά από την Τρόικα, τα οποία τελικά εξοφλούνται από τον ελληνικό λαό!) !! Γι αυτό λοιπόν, μετά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, μια τράπεζα ΔΕΝ μπορεί να διεκδικήσει από τον κάθε δανειολήπτη τα οφειλόμενα από αυτόν στα δικαστήρια, διότι αυτή (η τράπεζα) στερείται «ενεργητικής νομιμοποίησης, λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος» !!, δηλ. δεν νομιμοποιείται να σας τα ζητήσει, αφού έχει αποζημιωθεί από τα λεφτά όλου τους ελληνικού λαού (ο οποίος πληρώνει το δημόσιο χρέος, στο οποίο χρεώθηκαν τα 24 δις. ευρώ της δόσης). Για να ξεφύγει η τράπεζα είναι αδύνατον, διότι αφενός το πράγμα είναι προφανές στην νομική του ουσία, αλλά και πρακτικά, δεν μπορεί να αποδείξει την νομιμότητα της απαίτησής της κατά του δανειολήπτη, διότι θα πρέπει η τράπεζα να φέρει αποδείξεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Λογιστήριο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Υπουργείο Οικονομικών, ότι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ δάνειο δεν καλύφθηκε από την δόση αυτή, πράγμα αδύνατο να γίνει πρακτικά κι αν ακόμα ήταν αλήθεια (που δεν είναι φυσικά). Αυτή είναι μια πραγματική ΒΟΜΒΑ, για την οποία θα σας πώ περισσότερα όταν δώ τον νόμο για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.



γ) και κάτι που δεν φαντάζεστε: Μέχρι τώρα οι τράπεζες έχουν πάρει από το κράτος το ποσόν των 183 δις.!! σε μετρητά και εγγυήσεις για την «ανακεφαλαίωσή» των!, δηλ. για τον ίδιο λόγο που παίρνουν και τα πρόσφατα 24 δις!! Τα μετρητά μπαίνουν άμεσα στο δημόσιο χρέος και οι εγγυήσεις ομοίως, όταν αυτές καταπέσουν και πάντα καταπίπτουν. Ήδη το 2013 καταπίπτουν 12 δις, και το επόμενα δύο χρόνια 40 δις. εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου (δηλ του εγγυήσεις του ελληνικού λαού) υπέρ των τραπεζών, για δάνεια που αυτές έχουν πάρει και δεν πλήρωσαν! Και το δημόσιο χρέος και όλα τα παραπάνω κεφάλαια των τραπεζών τα πληρώνουμε εμείς, ως δημόσιο χρέος.



δ) για τα 24 δις. που θα πάρουμε τώρα με την δόση για τις τράπεζες, η Τρόικα (το EFSF) θα πάρει ουσιαστικά και την διαχείριση των τραπεζών, διορίζοντας επίτροπο στο ΔΣ της κάθε τράπεζας. Και η ελληνική κυβέρνηση τι κάνει, όταν έχει δώσει 180 δις, μέχρι τώρα? Γιατί δεν κρατικοποιεί τις τράπεζες με κάποιο τρόπο, αλλά δίνει την διοίκησή των ουσιαστικά στους Τροικανούς?...μα γιατί είναι συνειδητά όργανα του εχθρού!!



ε) όλοι λέμε ότι πρέπει να γίνει «διαχειριστικός έλεγχος» του Δημόσιου χρέους για να διαπιστωθεί ποίο είναι το παράνομα και επαχθές χρέος –μίζες, τοκογλυφικά επιτόκια κλπ. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τις ζημίες των τραπεζών από τα διάφορα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν σε μεγαλοκαρχαρίες με αντίτιμο μίζες στους διευθυντές των. Πως τολμούν οι βουλευτές και ψηφίζουν ανακεφαλοποίηση, δηλ. αποζημίωση των τραπεζών με τα λεφτά του λαού, χωρίς να ξεκαθαρίσουν τα δάνεια αυτά της μίζας και της διαφθοράς?. Πως ψηφίζουν χωρίς να δημοσιευτεί η έκθεση της Black Rock, που διαπιστώνει τα δάνεια αυτά της μίζας? Γιατί την κρύβουν?...μα γιατί είναι συνειδητά όργανα του εχθρού…!!



ΙΙΙ. Λεπτομέρειες της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών:



«Όπως σημειώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, οι προτάσεις της προς το υπουργείο οικονομικών και το ΕFSF (Tαμείο Χρηματοσπιστοτικής Σταθερότητας) αποσκοπούν στην ικανοποίηση τριών βασικών στόχων:



1. Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της καθαρής θέσης των τραπεζών.

2. Τη χρήση ορισμένων χρηματοοικονομικών εργαλείων όπως είναι τα MaCos και τα CoCos, με τα οποία πρόκειται να επιτευχθεί μεγαλύτερη απόδοση για το δημόσιο

3. Την έκδοση κοινών μετοχών για την κάλυψη των βασικών ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών».



Οι τράπεζες ζητούν τον συμψηφισμό ζημιών από το PSI σε ορίζοντα 30ετίας, με φορολογικές υποχρεώσεις σε επίπεδο ομίλου και μείωση των απαιτήσεων για τα ελάχιστα εποπτικά κεφάλαια (Core Tier I) στο 9% του σταθμισμένου ενεργητικού τους ως και το τέλος του 2015, αντί για 10%.

Αναφορικά με το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης οι τράπεζες διεκδικούν τα κεφάλαια, που θα προέλθουν από έκδοση –από το κράτος και το ΤΧΣ- μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) να αντιστοιχούν μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης ως και το 1/3 των ελάχιστων εποπτικών κεφαλαίων (Core Tier I) κάθε ιδρύματος και τα υπόλοιπα 2/3 σε κοινές μετοχές (βασικά εποπτικά κεφάλαια) (Core Tier = CoCos (1/3) + κοινές μετοχές (2/3)).

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη τρόικα και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει ότι το 6% του Core Tier I θα καλύπτεται από βασικά εποπτικά κεφάλαια (κοινές μετοχές) και το υπόλοιπο 3% από CoCos. Ήτοι, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες θα μετέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι ιδιώτες μέτοχοι θα πρέπει να καλύψουν το 6% των ελάχιστων εποπτικών κεφαλαίων (Core Tier I).



Σημειώνεται πως η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης των βιώσιμων τραπεζών θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου 2013.



Reuters: Οι βασικοί όροι ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών


Οι τράπεζες οφείλουν να έχουν 9% δείκτη ιδίων κεφαλαίων (Τier 1) ως όρο ανακεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται σήμερα το Reuters. Επίσης, οι τράπεζες πρέπει να έχουν Tier 1 τουλάχιστον 6% σε κοινές μετοχές και το υπόλοιπο σε μετατρέψιμους τίτλους (CoCos).

O ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να καλύψει τουλάχιστον το 10% για να έχει περιορισμένα δικαιώματα ψήφου το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας", είπε μία από τις πηγές στο Reuters.





Δημ. Αντωνίου



Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/2012/11/blog-post_4812.html#ixzz2DGfBY6jm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές