Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 500 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ...(ενημερωμενο)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! Η STANDARD & POORS ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ"

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
standard

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP: ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!

Στο δρόμο που άνοιξε η Fitch και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's έκανε την προειδοποίησή του πραγματικότητα και υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, διατηρώντας την μάλιστα υπό αρνητική παρακολούθηση, όπερ σημαίνει ότι αφήνει ανοικτό παράθυρο και για νέα υποβάθμιση εντός 3-4 μηνών.

Μετά και τη σημερινή υποβάθμιση η S&P υποβίβασε την Ελλάδα στη δεύτερη πιστοληπτική κατηγορία, δίνοντάς της αξιολόγηση «BBB+» από «Α-» προηγουμένως, όπως ακριβώς έκανε και ο οίκος Fitch πριν από μια εβδομάδα.

Η κίνηση αυτή της S&P κρίνεται μάλλον απρόσμενη και αιφνιδιαστική για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η -δεδομένη- υποβάθμιση από πλευράς του διεθνούς οίκου δεν θα ερχόταν τόσο άμεσα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούσαν ότι αυτή θα ερχόταν πιθανά μέσα στο Γενάρη.

Παράλληλα, η υποβάθμιση αποκτά ιδιαίτερο βάρος καθώς έρχεται μόλις δυο ημέρες μετά την εξαγγελία σωρίας μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας και την εξυγίανση των δημοσιονομικών από τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, τη Δευτέρα.

Δεδομένου ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας ήταν αναπόφευκτη και αναμένετο ανά πάσα στιγμή, η χρονική στιγμή που η S&P επέλεξε να την πράξει αποτελεί μια ακόμα έκφραση δυσπιστίας των αγορών στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα, καθώς θεωρήθηκαν ως «ήπια» και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σε σχέση με τα ασυνήθιστα σκληρά μέτρα, όπως μειώσεις μισθών, που ελήφθησαν στο έτερο «μαύρο πρόβατο» της Ευρωζώνης, την Ιρλανδία.

Αυτό είχε διαφανεί ήδη από την Τρίτη όταν η διαφορά απόδοσης (spread) ανάμεσα στα ελληνικά και τα γερμανικά ομόλογα, η οποία αντικατοπτρίζει πόσο ακριβότερα δανείζεται η Ελλάδα, πήρε απότομα την ανιούσα αγγίζοντας τις 260 μονάδες βάσης από τις περίπου 230 της Παρασκευής.

Πλέον, ο μοναδικός οίκος αξιολόγησης που διατηρεί την Ελλάδα στην πρώτη κατηγορία πιστοληπτικής αξιολόγησης (Α) είναι η Moody's, για την οποία έχει επίσης δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν θα προχωρήσει άμεσα σε υποβάθμιση της χώρας. Μετά την κίνηση της S&P ωστόσο ενισχύονται οι πιθανότητες να ακολουθήσει και η Moody's πριν τα Χριστούγεννα.

Τι λέει η S&P

«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι η τα μέτρα που εξήγγειλαν προσφάτως οι ελληνικές αρχές για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι απίθανο, από μόνα τους, να οδηγήσουν σε διατηρήσιμη μείωση του δημοσίου χρέους», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της S&P o αναλυτής του διεθνούς οίκου, Μάρκο Μέρσνικ.

«Επιπλέον», συνεχίζει ο αναλυτής, «πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αναμορφώσει τα δημόσια οικονομικά αντιμετωπίζουν εσωτερικά εμπόδια για την υπέρβαση των οποίων πιθανότατα θα χρειαστούν διαρκείς προσπάθειες για σειρά ετών.

Λόγω των προς τα πάνω αναθεωρήσεων στις προβλέψεις μας για το χρέος και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας, καθώς και το αναμενόμενο κόστος για την κυβέρνηση να καλύψει αυτές τις υποχρεώσεις, βλέπουμε την δημοσιονομική ευελιξία της Ελλάδος να περιορίζεται περισσότερο από όσο είχαμε προηγουμένως προβλέψει.

Αναμένουμε ότι τα διψήφια ελλείμματα της γενικής κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ για αυτό τον χρόνο και τον επόμενο θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας σημαντικά, στο 126% του ΑΕΠ το 2010 και γύρω στο 138% του ΑΕΠ το 2012.

Κατά τη γνώμη μας, το αυξημένο φορτίο εξυπηρέτησης του χρέους μειώνει τα περιθώρια σταθεροποίησης του χρέους, ιδιαίτερα στο πλαίσιο ενός σημαντικά ασθενέστερου περιβάλλοντος οικονομικής ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα».

Νέα υποβάθμιση

Όσον αφορά στην παρακολούθηση της χώρας με προοπτική νέας υποβάθμισης, η S&P εκτιμά ότι η αξιολόγηση της χώρας ενδέχεται να αναθεωρηθεί επί τα χείρω εκ νέου αν η κυβέρνηση φανεί ανίκανη να εξασφαλίσει επαρκή πολιτική συναίνεση για να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Το ζήτημα της νέας υποβάθμισης θα κριθεί, λέει η S&P, μέσα στο επόμενο 3μηνο-4μηνο, διάστημα στο οποίο αναμένει η κυβέρνηση να παράσχει ένα πιο λεπτομερές σχέδιο της στρατηγικής της για την βελτίωση των δημοσιονομικών.

«Αν πολιτικές επιφυλάξεις και κοινωνικές πιέσεις εμποδίσουν τη διαδικασία εφαρμογής ενός πλαισίου για τη συγκράτηση του χρέους, ενδέχεται να μειώσουμε περαιτέρω την αξιολόγησή μας», προειδοποίησε ο διεθνής οίκος.

Από την άλλη, πρόσθεσε, «αν μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες η Ελλάδα εφαρμόσει επιτυχώς ένα σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα μείωσης του χρέους ή άλλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε διατηρήσιμη βελτίωση της πορείας του χρέους», η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας δεν θα επιδεινωθεί.

Γιώργος Ι. Μαύρος
imerisia.gr


http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8104:-standard-a-poors-q-q&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2


http://www.economist.com/content/global_debt_clock


δείτε το χρέος της Ελλάδας , έχει φτάσει τα 400 δις !!!!

============================================================

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1682424

διαβάστε και τα σχόλια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές