Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Γιὰ ὅλα φταίει τὸ ἔντερο!!!

Γιὰ ὅλα φταίει τὸ ἔντερο!!!

Τα βακτήρια που «κατοικούν» στο έντερό μας φαίνεται ότι παίζουν κεντρικό ρόλο στην αύξηση του βάρους
Τα βακτήρια που «κατοικούν» στο έντερό μας φαίνεται ότι παίζουν κεντρικό ρόλο στην αύξηση του βάρους
Κι ὄχι αὐτὰ ποὺ τρῶμε (ἀκριβέστερα αὐτὰ ποὺ μᾶς ταΐζουν) καὶ δὲν μποροῦμε νὰ τὰ πέψουμε!!!
Νέες μόδες αὐτές!
Τὸ ἔντερο φταίει γιὰ τὸ ἐὰν εἴμαστε λεπτοί, χονδροί. Γιὰ τὸ ἐὰν εἴμαστε ὑγιεῖς ἤ ὄχι. Γιὰ τὸ ἐὰν ἔχουμε κατάθλιψι ἤ ὄχι. Ἔλεος πιά.. Γιὰ ὅλα φταίει τὸ ἔντερο! Κι ὄχι αὐτοὶ ποὺ μᾶς τὸ δηλητηριάζουν καθημερινῶς!! Σωστά;
Δέν φταίει γιά παράδειγμα τό ὅ,τι μᾶς ἔχουν μεταποιήσῃ τίς τροφές μας τόσες φορές, ὥςτέ τελικῶς νά τρῶμε νεκρές τροφές, μή πέψιμες;
Δέν φταίει ἡ καθιστική μας ζωή. Δὲν φταίει τὸ ὅ,τι εἴμαστε μέσα στὰ κλουβιά.
Γιατί δέν ἔχουν πρόβλημα μέ τό ἔντερο αὐτοί πού ζοῦν στήν ἐξοχή, ἐργάζονται ἐκεῖ καί τρέφονται ἐκεῖ;
Μήπως τελικῶς τό πρόβλημα δέν εἶναι τό ἔντερο ἀλλά κάτι ἄλλο;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Κατὰ τὸ γιὰ ὅλα φταῖν οἱ γκόμενες.

Για το περιττό βάρος κατηγορήστε τα… βακτήρια του εντέρου σας!

Παχύσαρκος άνδρας έχασε 51 κιλά ακολουθώντας μόνο «βακτηριοκτόνο» δίαιτα και χωρίς γυμναστική

Λονδίνο
Μήπως αυξήθηκε το βάρος σας; Ισως «ένοχα» για αυτό να είναι τα βακτήρια που «κατοικούν» στο έντερό σας! Μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong στην Κίνα μαρτυρεί τον κεντρικό ρόλο που παίζουν τα βακτήρια τα οποία αποτελούν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου μας στην εμφάνιση παχυσαρκίας.
Η «βακτηριοκτόνος» δίαιτα

Ο Λίπινγκ Ζάο και η ομάδα του έβαλαν έναν άνδρα με νοσογόνο παχυσαρκία να ακολουθήσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα δίαιτας επί 23 εβδομάδες: το πρόγραμμα περιελάμβανε δημητριακά ολικής αλέσεως, φάρμακα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, προβιοτικά και άπεπτους υδατάνθρακες. Η δίαιτα ήταν έτσι σχεδιασμένη ώστε να αναστέλλει τη δράση βακτηρίων τα οποία πιστεύεται ότι συνδέονται με το επιπλέον βάρος αυξάνοντας το pH στο έντερο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτού του «σφιχτού» προγράμματος διατροφής; Ο εθελοντής που ξεκίνησε με βάρος 175 κιλών έχασε 51 ολόκληρα κιλά και μάλιστα χωρίς να γυμνάζεται. Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή οι ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία που υποβάλλονται σε βαριατρικές επεμβάσεις χάνουν κατά μέσο όρο 49 κιλά.
Στη μάχη με τη ζυγαριά τα βακτήρια του εντέρου πολλές φορές αποδεικνύονται «άσπονδοι εχθροί» του ανθρώπου
Στη μάχη με τη ζυγαριά τα βακτήρια του εντέρου πολλές φορές αποδεικνύονται «άσπονδοι εχθροί» του ανθρώπου
Εξόντωση του Enterobacter

Προκειμένου να ανακαλύψουν εάν τα βακτήρια της χλωρίδας του εντέρου υπέστησαν αλλαγές οι ερευνητές διερεύνησαν τα διαφορετικά είδη βακτηρίων που «φιλοξενούνταν» στο έντερο του εθελοντή πριν και μετά τη δίαιτα. Όπως είδαν, πριν την υποβολή στη δίαιτα, το Enterobacter – ένα παθογόνο που παράγει τοξίνες – αποτελούσε το 35% της χλωρίδας του εντέρου. Μετά τη δίαιτα όμως το συγκεκριμένο βακτήριο βρισκόταν σε επίπεδα σχεδόν μη ανιχνεύσιμα.
Στη συνέχεια οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια να τραφούν με δείγματα του συγκεκριμένου βακτηρίου τα οποία είχαν ληφθεί από το έντερο του εθελοντή – προχώρησαν σε αυτό το πείραμα προκειμένου να αποκαλύψουν εάν το Enterobacter ήταν αίτιο ή αποτέλεσμα της παχυσαρκίας του άνδρα. Ανακάλυψαν ότι πειραματόζωα που είχαν τραφεί με το βακτήριο έλαβαν πολύ περισσότερο βάρος όταν ακολούθησαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλα ποντίκια τα οποία ακολούθησαν την ίδια ακριβώς διατροφή αλλά δεν είχαν στο… μενού τους το βακτήριο, όπως ανέφεραν στο επιστημονικό έντυπο της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μικροβιακή Οικολογία (International Society for Microbial Ecology).
Δίαιτα αντί για επέμβαση

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων του εντέρου και της παχυσαρκίας, ωστόσο, σύμφωνα με τον Ζάο, η μελέτη της ομάδας του αποτελεί «το τελευταίο κομμάτι του παζλ των στοιχείων που αποδεικνύουν τη σχέση της βακτηριακής χλωρίδας του εντέρου με την παχυσαρκία». Κατά τον ειδικό σε περιπτώσεις παχυσαρκίας η υιοθέτηση μιας σωστής «βακτηριοκτόνου» διατροφής μπορεί να αποτελέσει μια πολύ πιο φθηνή και αποτελεσματική προσέγγιση σε σύγκριση με το νυστέρι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές