Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μόλις κατακτούν την αγορά απαγορεύονται όλα...η τιμή τους εκτινάσσεται... είναι πλέον ένα στρατηγικό όπλο.
http://www.novafm106.gr



Κάποτε (ως το 1909) τα κοπανούσαν στο γουδί, στα φαρμακεία.
έπειτα λανσάρονται από τις φαρμακευτικές...μόλις κατακτούν την αγορά απαγορεύονται όλα...η τιμή τους εκτινάσσεται...
είναι πλέον ένα στρατηγικό όπλο.

***********************************
Σημειωτέον ότι όπως οι αποικίες υποχρεούντο να προμηθεύουν την Μητρόπολη Βρετανία με σημαντικές ποσότητες κάνναβης για τις ανάγκες της (ναυτιλία κτλ), έτσι & οι Βόρειοι του Washington είχαν υποχρέωση να καλλιεργούν & να προμηθεύουν στην Ομοσπονδία μια ποσότητα κάνναβης ετησίως ως συνεισφορά στην νέα Δημοκρατία.
Στην ουσία, η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας γράφτηκε σε χαρτί από κάνναβη...
Μετά τ' απαγόρευσαν όλα - και την κάνναβη - η τιμή τους εκτινάχτηκε 100000000 φορές επάνω (20mg Μορφίνης έκαναν 6 δραχμές αντί 3000 δρχ (χαρμάνι) στην μαύρη αγορά).

Η απαγόρευση της κάνναβης & η αναγόρευση του μπαμπακιού έδεσε τον κόσμο ολόκληρο
στο άρμα των Monsanto - Dow - DyPont & λοιπών του cartel της διατροφής. Βλέπε εδώ & εδώ
Δες την εξέλιξη εδώ: http://www.novafm106.gr/index.php/articles/politic-economy/503-food-police




Ταυτοχρόνως, έχουμε το Nylon & τις συναφείς ίνες πετρελαιοειδών που αντικατέστησαν τα παραδοσιακά υφάσματα από κάνναβη. (οι μπαμπακάδες του Νότου είχαν ήδη ανακαλύψει το πετρέλαιο & τις χρήσεις του,
Ο Rockefeller είχε στήσει την Standard Oil
ενώ ευρωπαίοι Rothchild επενδύουν στην ίδρυση της τράπεζάς του National Manhattan, μετέπειτα Chase,
μετά την συγχώνευσημε την J.P.Morgan
με την οποία χρηματοδοτεί επενδύοντας στον όλο κύκλο εργασιών Monsanto - Dow - DyPont, Ford, SKF (***) & - συναφών περί το πετρέλαιο - πολεμικών βιομηχανιών).


Έχουμε παραλλήλως τους Γερμανούς (Krupp) & άλλες Ευρωπαϊκές χαλυβουργίες
& τον Βασίλη Ζαχαριάδη (Vickers) SIR BASIL ZAHAROFF, στην Βρεταννία
να ωθεί Αγγλία & Φραγκιά να "υποστηρίξουν" (με το αζημίωτο, βεβαίως)
την "Μεγάλη Ιδέα" των Ελλήνων τους οποίους οδηγούν στην Μικρασιατική εκστρατεία
& Καταστροφή,
έχοντας επιτύχει την διάλυση του Οθωμανικού κράτους στηρίζοντας τους Νεοτούρκους
του Μουσταφά Κεμάλ
παράλληλα με την δράση του Laurence
με τους Άραβες τους οποίους προδίδουν επίσης, εν τέλει.
Ο Laurence εξοργισμένος από την προδοσία δημοσιεύει τα σχετικά απόρρητα, απομονώνεται σε κατοικία στην Αγγλική ύπαιθρο & σκοτώνεται σε "δυστύχημα" στο οποίο συγκρούσθηκε με στρατιωτικό όχημα οδηγώντας την μοτοσυκλέττα του...

Στόχος: τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής.
******************************
Η βιομηχανία χάλυβα & οι συναφείς δημιουργούν δικές τους τράπεζες οι οποίες δανείζουν τα κράτη που προμηθεύονται όπλα από τις "μητρικές" εταιρίες.
****************************

Έχουμε εν τέλει τoυς τραπεζίτες & χρηματιστές του Manhattan
το οποίο χρηματοδοτεί τους Μπολσεβίκους (βλ. Parvus, Bronstein κλ.)
John Foster Dulles
& τους Γερμανούς του Τρίτου Ράιχ (υπόθεση Dulles, Chase & Reichsbank)
H Standard προμηθεύει με βενζίνη Άγγλους & Γερμανούς
& η ΑΤ&Τ επενδύει στη Farben IG που κατασκευάζει το Άουσβιτς,
αυτό το γιγάντιο βιοχημικό εργαστήριο χωρίς ηθικά ή νομικά εμπόδια, εις δόξαν της Γενετικής.
david rockefeller
Η Standard & οι λοιποί έχοντας αποκλείσει την Ιαπωνία με πρόσχημα την Μαντζουρία την ωθούν στο Pearl Harbor & έτσι ωθούν & τις ΗΠΑ στον πόλεμο. Η ζήτηση για τα συναφή με το πετρέλαιο - πολεμικά - προϊόντα φθάνει στο αποκορύφωμα. Η Standard συνεχίζει και μετά την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο να προμηθεύει το Τρίτο Ράιχ μέσω Βενεζουέλας & Βραζιλίας.
Βλέπε: Trading With The Enemy.
**********************************
Η Ευρώπη ισοπεδώνεται & ανοικοδομείται με το σχέδιο Marshall,
ο JF Dulles γίνεται Υπουργός Εξωτερικών
president_eisenhower_and_john_foster_dulles_in_1956

& ο Allen Dulles ιδρύει την CIA).
allen_w_dulles



Οι βάσεις για έναν διπολικό κόσμο με δύο "ανταγωνιστικές" δυνάμεις να εξοπλίζονται δίνοντας αέναη τροφή στην πολεμική βιομηχανία παγκοσμίως, έχουν τεθεί.

Οι Τράπεζες αγοράζουν τον κόσμο & οι Εταιρίες είναι πάνω από κράτη & κυβερνήσεις.
**************************************

Το δόγμα Τρούμαν


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, Μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών:

Η σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα απαιτεί την εμφάνισή μου πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο του Κογκρέσου. Η εξωτερική πολιτική και η εθνική ασφάλεια της χώρας είναι σύνθετη. Μια πτυχή της παρούσας κατάστασης, την οποία σας παρουσιάζω αυτή τη στιγμή για να την εξετάσετε ώστε να αποφασίσετε, αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει από την ελληνική κυβέρνηση επείγουσα έκκληση για χρηματοπιστωτική και οικονομική βοήθεια.

Προκαταρκτικές εκθέσεις από την Αμερικανική Οικονομική Αποστολή (American Economic Mission) στην Ελλάδα και εκθέσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν τη δήλωση της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι η βοήθεια είναι επιτακτική, αν θέλουμε η Ελλάδα να επιβιώσει ως ελεύθερο έθνος.Δεν πιστεύω ότι ο αμερικανικός λαός και το Κογκρέσο επιθυμούν να κλείσουν τα αυτιά τους στην έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα δεν είναι μια πλούσια χώρα. Η έλλειψη επαρκών φυσικών πόρων πάντα ανάγκαζε τον ελληνικό λαό να εργαστεί σκληρά για να τα καταφέρει. Από το 1940, αυτή η εργατική χώρα, που αγαπά την ειρήνη έχει υποστεί εισβολή, με αποτέλεσμα νε έχει τέσσερα χρόνια σκληρής εχθρικής κατοχής με έντονες εσωτερικές συγκρούσεις.

Όταν οι απελευθερωτικές δυνάμεις εισήλθαν στην Ελλάδα διαπίστωσαν ότι με την υποχώρηση των Γερμανών είχε καταστραφεί σχεδόν το σύνολο των σιδηροδρομικού δικτύου, των δρόμων, των λιμενικών εγκαταστάσεων, των επικοινωνιών, και της Εμπορικής Ναυτιλίας. Περισσότερα από χίλια χωριά είχαν καεί. Ογδόντα πέντε τοις εκατό των παιδιών είχαν φυματίωση. Τα ζωντανά, τα πουλερικά, καθώς και τα υποζύγια είχαν σχεδόν εξαφανιστεί. Ο πληθωρισμός είχε εξαφανίσει σχεδόν όλες τις οικονομίες. Ως αποτέλεσμα αυτών των τραγικών συνθηκών, μια μαχητική μειοψηφία, που εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη δυστυχία, κατάφερε να δημιουργήσει πολιτικό χάος που, μέχρι τώρα, έχει καταστήσει αδύνατη την οικονομική ανάκαμψη.

Η Ελλάδα είναι σήμερα χωρίς τα κεφάλαια που χρειάζονται για τη χρηματοδότηση της εισαγωγής των αγαθών που είναι απαραίτητα για την επιβίωση της. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Έλληνες δεν μπορούν να προχωρήσουν στην επίλυση των προβλημάτων τους για την ανοικοδόμηση. Η Ελλάδα χρειάζεται σε απελπιστικό βαθμό οικονομική βοήθεια για να μπορέσει να επαναλάβει τις εισαγωγές τροφίμων, ειδών ένδυσης, καυσίμων και σπόρων. Αυτά είναι απαραίτητα για την επιβίωση του λαού της και διατίθενται μόνο στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει την εισαγωγή των εμπορευμάτων που απαιτούνται ώστε να αποκατασταθεί η εσωτερική τάξη και ασφάλεια, και που είναι απαραίτητα για την οικονομική και πολιτική ανάκαμψη της. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επίσης ζητήσει βοήθεια από έμπειρους Αμερικανούς διαχειριστές, οικονομολόγους και τεχνικούς ώστε να διασφαλίσει ότι η οικονομική και όποια άλλη βοήθεια θα παρέχεται στην Ελλάδα θα χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για τη δημιουργία μιας σταθερής και αυτοσυντηρούμενης οικονομίας και στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησής της.

Η ίδια η ύπαρξη του ελληνικού κράτους απειλείται σήμερα από τις τρομοκρατικές ενέργειες αρκετών χιλιάδων ενόπλων, με επικεφαλής τους κομμουνιστές, οι οποίοι αψηφούν την εξουσία της κυβέρνησης σε μια σειρά μέρη της χώρας, ιδιαίτερα κατά μήκος των βόρειων συνόρων. Μια Επιτροπή που έχει διοριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προς το παρόν διερευνά στη Βόρεια Ελλάδα τις υποτιθέμενες παραβιάσεις κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα από τη μία πλευρά και την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία και από την άλλη.Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι μικρές και ανεπαρκώς εξοπλισμένες. Για να αποκατασταθεί η εξουσία της κυβέρνησης σε όλη την ελληνική επικράτεια, χρειάζονται εφόδια και εξοπλισμός. Η Ελλάδα πρέπει να λάβει βοήθεια αν θέλουμε να γίνει μια αυτοεξυπηρετούμενη, που θα σέβεται τον εαυτό της, δημοκρατία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παρέχουν αυτήν τη βοήθεια. Έχουμε ήδη παραχωρήσει στην Ελλάδα διαφόρων ειδών βοήθεια και οικονομική ενίσχυση. Αλλά αυτά είναι μέτρα ανεπαρκή. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην οποία η δημοκρατική Ελλάδα μπορεί να απευθυνθεί. Κανένα άλλο έθνος δεν είναι πρόθυμο και σε θέση να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη σε μια δημοκρατική ελληνική κυβέρνηση.

Η Βρετανική Κυβέρνηση, η οποία έχει βοηθήσει την Ελλάδα, δεν μπορεί πλέον μετά την 31 Μαρτίου, να δώσει καμία οικονομική ενίσχυση. Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται κάτω από την αναγκαιότητα να μειώσει ή να σταματήσει τις υποχρεώσεις της σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Έχουμε εξετάσει πώς τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτή την κρίση. Αλλά η κατάσταση είναι επείγουσα και απαιτείται άμεση δράση, και τα Ηνωμένα Έθνη και οι σχετικοί οργανισμοί δεν είναι σε θέση να δώσουν την βοήθεια που απαιτεί η περίσταση.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθειά μας ώστε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά η οικονομική και όποια άλλη βοήθεια μπορούμε να δώσουμε στην Ελλάδα, ακόμη και στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησής της. Είναι ύψιστης σημασίας να εποπτεύουμε εμείς το πώς θα χρησιμοποιούνται οι οιωνδήποτε πιστώσεις που θα διατίθενται στην Ελλάδα, ώστε κάθε δολάριο που θα ξοδεύεται θα χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουμε την Ελλάδα αυτάρκη, και θα βοηθήσει να οικοδομήσουμε μια οικονομία στην οποία μια υγιής δημοκρατία μπορεί να ανθίσει.

Καμία κυβέρνηση δεν είναι τέλεια. Μια από τις κύριες αρετές της δημοκρατίας, ωστόσο, είναι ότι τα ελαττώματα της είναι πάντα ορατά και κάτω από δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να επισημανθούν και να διορθωθούν. Η κυβέρνηση της Ελλάδα δεν είναι τέλεια. Παρ όλα αυτά υποστηρίζεται από το ογδόντα πέντε τοις εκατό των μελών της Βουλής των Ελλήνων, που είχαν εκλεγεί από εκλογές που έγιναν το περασμένο έτος. Ξένοι παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένων των 692 Αμερικανών, θεωρούν ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι μια δίκαιη έκφραση των απόψεων του ελληνικού λαού.

Η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να λειτουργήσει σε μια ατμόσφαιρα χάους και εξτρεμισμού. Έχει κάνει λάθη. Η παράταση της βοήθειας προς αυτήν την χώρα δεν σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχωρούν ό,τι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ή θα κάνει. Έχουμε καταδικάσει στο παρελθόν και εξακολουθούμε και σήμερα να καταδικάζουμε οποιαδήποτε εξτρεμιστική ενέργεια είτε προέρχεται από την δεξιά ή από την αριστερά. Έχουμε στο παρελθόν συμβουλεύσει για ανεκτικότητα, και σήμερα πάλι την ανεκτικότητα συμβουλεύουμε.

Η γείτονα χώρα της Ελλάδας [sic], η Τουρκία, αξίζει επίσης την προσοχή μας. Το μέλλον της Τουρκίας, ως ανεξάρτητο και οικονομικά υγιές κράτος, σαφώς δεν είναι, για αυτούς που αγαπούν την ελευθερία των λαών του κόσμου, λιγότερο σημαντικό από το μέλλον της Ελλάδας. Οι συνθήκες υπό τις οποίες η Τουρκία βρίσκεται σήμερα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που βρίσκεται η Ελλάδα. Η Τουρκία έχει γλιτώσει τις καταστροφές που έχουν πλήξει την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία χορηγούσαν στην Τουρκία υλική βοήθεια.

Παρ' όλα αυτά, σήμερα η Τουρκία χρειάζεται την υποστήριξή μας. Κατά την διάρκεια του πολέμου, η Τουρκία είχε ζητήσει πρόσθετη οικονομική βοήθεια από τη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να πραγματοποιήσει τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό που είναι αναγκαίος για τη διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας της. Αυτή η ακεραιότητα είναι ουσιώδης για τη διατήρηση της τάξης στη Μέση Ανατολή. Η βρετανική κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι, λόγω των δικών της δυσκολιών, δεν μπορεί πλέον να συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας. Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, έτσι και η Τουρκία αν πρέπει να παραλάβει την βοήθεια που χρειάζεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που πρέπει να αναλάβουν να την στείλουν. Είμαστε η μόνη χώρα που είναι σε θέση να παράσχει αυτή τη βοήθεια.

Έχω πλήρη επίγνωση των φανερών και σύνθετων επιπτώσεων για τις Ηνωμένες Πολιτείες αν προχωρήσουμε στη βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία, και θα συζητηθούν οι επιπτώσεις αυτές μαζί σας αυτή τη στιγμή. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η δημιουργία των συνθηκών υπό τις οποίες εμείς και άλλες χώρες θα είναι σε θέση να επεξεργαστούν ένα τρόπο ζωής χωρίς εξαναγκασμό. Αυτό ήταν ένα θεμελιώδες ζήτημα στον πόλεμο με τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Το κέρδος μας ήταν η νίκη πάνω στις χώρες που προσπάθησαν να επιβάλουν τη θέλησή τους και τον τρόπο ζωής τους, επάνω στα άλλα έθνη.

Για να εξασφαλιστεί η ειρηνική ανάπτυξη των λαών, χωρίς εξαναγκασμό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει σχεδιαστεί για να καταστεί δυνατή η διαρκής ελευθερία και η ανεξαρτησία για όλα τα μέλη του. Δεν θα επιτύχουμε τους στόχους μας, όμως, αν δεν είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε τους ελεύθερους λαούς ώστε να διατηρούν ελεύθερα τα θεσμικά τους όργανα και την εθνική τους ακεραιότητα έναντι επιθετικών κινήσεων που προσπαθούν να τους επιβάλουν ολοκληρωτικά καθεστώτα. Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ειλικρινή αναγνώριση ότι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα επιβάλλονται ενάντια στη θέληση του λαού τους, με άμεση ή έμμεση επιθετικότητα, που υπονομεύει τα θεμέλια της διεθνούς ειρήνης, και ως εκ τούτου και την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι λαοί σε διάφορες χώρες του κόσμου είχαν πρόσφατα ολοκληρωτικά καθεστώτα που επιβλήθηκαν παρά τη θέλησή τους. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει κάνει συχνά διαβήματα κατά του εξαναγκασμού και εκφοβισμού και κατά παράβαση της συμφωνίας της Γιάλτας στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι σε πολλές άλλες χώρες υπήρξαν παρόμοιες εξελίξεις.

Αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια ιστορία σχεδόν το κάθε έθνος πρέπει να επιλέξει μεταξύ εναλλακτικών τρόπων ζωής. Η επιλογή πάρα πολύ συχνά δεν είναι πάντα ελεύθερη. Ένας τρόπος ζωής βασίζεται στην θέληση της πλειοψηφίας, και διακρίνεται για τους ελεύθερους θεσμούς, την αντιπροσωπευτική κυβέρνηση, τις ελεύθερες εκλογές, τις εγγυήσεις της ατομικής ελευθερίας, της ελευθερίας του λόγου και της θρησκευτικής επιλογής και στην προστασία από την πολιτική καταπίεση. Ο δεύτερος τρόπος ζωής βασίζεται στη βούληση της μειοψηφίας να επιβληθεί δια της βίας στην πλειοψηφία. Αυτό στηρίζεται στην τρομοκρατία και την καταπίεση, στον ελεγχόμενο τύπο και το ραδιόφωνο, σε νοθευμένες εκλογές, και στην κατάργηση των προσωπικών ελευθεριών.

Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι πρέπει να υποστηρίζει ελεύθερους λαούς που αντιστέκονται σε προσπάθειες υποδούλωσης από ένοπλες μειονότητες ή από εξωτερικό κίνδυνο.

Πιστεύω ότι πρέπει να βοηθήσουμε ελεύθερους λαούς να βρουν το πεπρωμένο τους με τον τρόπο τους.
Πιστεύω ότι η βοήθειά μας θα πρέπει να είναι κυρίως μέσω της οικονομικής και χρηματοδοτικής βοήθειας που είναι απαραίτητη για την οικονομική σταθερότητα και την ομαλή πολιτική διαδικασία.

Ο κόσμος κινείται, και έτσι η υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι απαραβίαστη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε όμως αλλαγές στην υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων, κατά παράβαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με μεθόδους όπως τον εξαναγκασμό, ή με τεχνάσματα όπως την πολιτική διάβρωση. Στο πλαίσιο της βοήθειας των ελεύθερων και ανεξάρτητων εθνών να διατηρήσουν την ελευθερία τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίζουν τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι απαραίτητο μόνο να ρίξουμε μια ματιά σε ένα χάρτη για να συνειδητοποιήσουμε ότι η επιβίωση και η ακεραιότητα του Ελληνικού έθνους είναι μείζονος σημασίας σε μια ευρύτερη περιοχή που διανύει σύνθετες καταστάσεις. Εάν η Ελλάδα περιέλθει κάτω από τον έλεγχο μιας ένοπλης μειοψηφίας, τα αποτελέσματα επί της γείτονάς της, της Τουρκίας, θα είναι άμεσα και σοβαρά. Σύγχυση και αναταραχή θα μπορούσε κάλλιστα να εξαπλωθεί σε όλη την Μέση Ανατολή. Επιπλέον, ο αφανισμός της Ελλάδας από ανεξάρτητο κράτος θα έχει μια βαθιά επίδραση επί των χωρών στην Ευρώπη των οποίων οι λαοί αγωνίζονται με μεγάλες δυσκολίες για να διατηρήσουν τις ελευθερίες τους και την ανεξαρτησία τους και ταυτόχρονα να αποκαθιστούν τις ζημιές του πολέμου.

Θα ήταν μια ανείπωτη τραγωδία, εάν οι χώρες αυτές, που έχουν αγωνιστεί τόσο καιρό ενάντια σε αφόρητες ανισότητες, θα πρέπει να χάσουν αυτή τη νίκη για την οποία θυσίασαν τόσα πολλά. Η κατάρρευση των ελεύθερων θεσμών και η απώλεια της ανεξαρτησίας τους θα ήταν καταστροφικά, όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλον τον κόσμο. Αποθάρρυνση και, ενδεχομένως, αποτυχία θα είναι γρήγορα την παρτίδα των γειτονικών λαών προσπαθούν να διατηρήσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.

Εάν δεν καταφέρουμε να ενισχύσουμε την Ελλάδα και την Τουρκία αυτήν τη κρίσιμη ώρα, το αποτέλεσμα θα έχει μεγάλο πολιτικό αντίκτυπο στη Δύση όσο και στην Ανατολή.

Θα πρέπει να αναλάβουμε άμεση και αποφασιστική δράση. Ως εκ τούτου, ζητάω από το Κογκρέσο να παράσχει βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία στο ποσό των $400.000.000 και αυτό έως 30 Ιουνίου 1948. Προκειμένου να εξευρεθούν τα κεφάλαια αυτά, έχω υπολογίσει το μέγιστο ποσό της αρωγής που θα παράσχουμε στην Ελλάδα να είναι από τα $350.000.000 που έχω πρόσφατα ζητήσει από το Κογκρέσο και αφορά την πρόληψη από τον λιμό και τον πόνο σε χώρες που υπέστησαν καταστροφές από τον πόλεμο.

Επιπλέον, ζητώ από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη αποστολή αμερικάνικου πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού στην Ελλάδα και την Τουρκία, μετά από αίτηση των χωρών αυτών, για να βοηθήσουν στο έργο της ανασυγκρότησης, καθώς και για την άσκηση της εποπτείας της διανομής της εν λόγω χρηματικής και υλικής βοήθειας. Θα ήθελα να προτείνω την αποστολή εκπαιδευμένου προσωπικού που θα αναλάβουν την εκπαίδευση και κατάρτιση του επιλεγμένου ελληνικού και τούρκικου προσωπικού. Τέλος, ζητώ από το Κογκρέσο να παράσχει την άδεια για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση των απαιτούμενων προϊόντων, προμηθειών και εξοπλισμού, και των κεφαλαίων που θα αποφασίσουμε. Σε περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω κεφάλαια, ή άλλη άδεια, και θα είναι αναγκαία για τους σκοπούς που αναφέρονται σε αυτό το κείμενο, δεν θα διστάσω να το φέρω πριν στο κογκρέσο. Σε αυτό το θέμα η εκτελεστική και νομοθετική εξουσίας της κυβέρνησης πρέπει να συνεργαστούν.

Αυτό είναι μια σοβαρή πορεία που πρέπει να ξεκινήσουμε. Δεν θα το συνιστούσα αν η εναλλακτική λύση δεν ήταν πολύ πιο σοβαρή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεισέφεραν 341.000.000.000 δολάρια προς την κατεύθυνση να κερδηθεί ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτό θα είναι μια επένδυση προς τον ελεύθερο κόσμο και την παγκόσμια ειρήνη. Η βοήθεια που προτείνουμε για την Ελλάδα και την Τουρκία ανέρχονται σε λίγο περισσότερο από το 1 δέκατο του 1 τοις εκατό του κόστους του πολέμου. Ανήκει μόνο στην κοινή λογική ότι θα πρέπει να διασφαλίσετε την επένδυση αυτή και να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μάταια. Οι σπόροι των ολοκληρωτικών καθεστώτων γαλουχούνται πάνω στη μιζέρια και την ανάγκη. Εξαπλώνονται και μεγαλώνουν στο κακό έδαφος της φτώχειας και της σύγκρουσης. Θα κυριαρχήσουν, όταν η ελπίδα ενός λαού για μια καλύτερη ζωή έχει πεθάνει.
Πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.

Η ελεύθερη λαοί του κόσμου προσβλέπουν σε εμάς για την υποστήριξη και για τη διατήρηση των ελευθεριών τους. Αν εξασθενίσουμε την ηγεμονία μας, μπορεί να θέσουμε σε κίνδυνο την ειρήνη του κόσμου. Και αυτό θα θέσει σε κίνδυνο σίγουρα την ευημερία αυτού του έθνους.

Μεγάλες ευθύνες έχουν τοποθετηθεί επάνω σε μας γιατί τα γεγονότα μας ξεπερνούν.
Είμαι πεπεισμένος ότι το Κογκρέσο θα το αντιμετωπίσει υπεύθυνα....

*************************************
Το σχέδιο Marshall
Όταν τελείωσε ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος ολόκληρη η περιοχή της Ευρώπης ήταν κατεστραμμένη. Χαρακτηριστικά, ο Churchill το καλοκαίρι του 1945 έλεγε πως η Ευρώπη «έμοιαζε με ένα σωρό ερείπια, με νεκροταφείο και ιδανικό περιβάλλον για λιμούς και μίσος». Το χρηματικό κόστος του πολέμου το επωμίστηκαν κυρίως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Βρετανία.


Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, George Marshall πρότεινε στην κυβέρνησή του να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση της Ευρώπης και να βγει επιτέλους η Αμερική από το καβούκι της όπου ήταν κλεισμένη από τότε που δημιουργήθηκε, (1776). Ο στόχος του φυσικά δεν ήταν να βοηθήσει την Ευρώπη να ανακάμψει. Αυτό που βασικά ήθελε να πετύχει, όπως και τελικά έγινε, ήταν να βάλει στο χέρι την Ευρώπη και να αποτρέψει τον κομουνισμό που άκουγε στο όνομα Σοβιετική Ένωση, να κυριαρχήσει στην περιοχή.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι ΗΠΑ να «επενδύσουν» πάνω από 12 δις δολάρια από το 1948 μέχρι το 1951, τα οποία μοιράστηκαν συνολικά 16 χώρες. Για να ευνοηθεί μια χώρα από το σχέδιο Marshall και να χρηματοδοτηθεί, θα έπρεπε να υπογράψει πως θα ακολουθούσε τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας, κάτι που αυτομάτως άφηνε τη Ρωσία απ’ έξω και σήμανε την αρχή του ψυχρού πολέμου. Για την «προσφορά» του αυτή ο Marshall θα τιμηθεί το 1953 με το Νόμπελ ειρήνης!

Η δυτική Ευρώπη μη μπορώντας να αντιδράσει, ασχολούμενη κυρίως με οικονομικής και αμυντικής φύσεως θέματα, περιήλθε στην επιρροή των ΗΠΑ. Και για να «δεθεί» αυτή η επιρροή ακόμη καλύτερα, δημιουργήθηκε το 1949 το ΝΑΤΟ, (βορειοατλαντική συμμαχία), σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ παρέχουν προστασία στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες έναντι Σοβιετικής εισβολής.

Το 1956 προξενείται με τις ευλογίες και την ανοχή των ΗΠΑ η κρίση στο Σουέζ, όταν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Νάσσερ, εθνικοποίησε τη μέχρι τότε διαχειριζόμενη από Γαλλική εταιρεία διώρυγα, με σκοπό να παίξει σημαντικό ρόλο στην αραβική περιοχή με «στρατηγικό επενδυτή» τη Σοβιετική Ένωση. Βρετανία και Γαλλία μετακίνησαν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, αλλά οι ΗΠΑ, (αν και νωρίτερα τάχθηκαν υπέρ των συμφερόντων Γαλλίας και Βρετανίας), πήραν φανερά το μέρος της Αιγύπτου με αποτέλεσμα να «ρίξουν» τους δύο βασικούς τους συμμάχους. Οι δυο χώρες ανήμπορες να επιβληθούν, έχαναν σιγά-σιγά έδαφος από τις αποικίες τους στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα ο έλεγχος των αραβικών πετρελαίων να περάσει σταδιακά από τους ευρωπαίους στους αμερικάνους.

Έτσι με εξαίρεση τη Βρετανία, που ακόμη και σήμερα τάσσεται ανοιχτά υπέρ της πολιτικής των ΗΠΑ, οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ονειρεύονταν την ένωσή τους σε μια οντότητα που θα τηρεί ενιαία πολιτική σε τομείς όπως η άμυνα, η οικονομία κλπ και καταλήγουν στη συνθήκη της Ρώμης και την ίδρυση της ΕΟΚ το 1957.

Εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, παιδί του σχεδίου Marshall είναι και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, (ΟΟΣΑ) ο οποίος δημιουργήθηκε στις 14 -12 – 1960 από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και σαν σκοπό του είχε το συντονισμό του σχεδίου Marshall.

Το τι ποσό θα έπαιρνε κάθε χώρα καθορίζονταν κυρίως από το κατά κεφαλήν εισόδημα. Οι χώρες του άξονα και αυτές που τήρησαν ουδέτερη στάση, εισέπραξαν λιγότερα από αυτές που αντιστάθηκαν, (σύμμαχοι).

Στην Ελλάδα, η οποία μαζί με την Τουρκία αποτελούσαν τις πρώτες χώρες που πήραν χρήματα επειδή ο κίνδυνος από την εξάπλωση του κομμουνισμού ήταν πιο άμεσος, αντιστοιχούσαν συνολικά για τα 3 χρόνια της οικονομικής ενίσχυσης κάπου 335 εκ. δολάρια. Εδώ αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου οι κομμουνιστές ήρθαν σύγκρουση με το φιλοβασιλικό καθεστώς, που υποστηριζόταν από τη Βρετανία. Όταν όμως η βρετανική κυβέρνηση το 1947 ανακοίνωσε ότι θα διέκοπτε κάθε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, οι ΗΠΑ φοβήθηκαν ότι αν έπεφτε στα χέρια του κομμουνισμού η χώρα, η Ρωσία θα αποκτούσε επιρροή στη μεγαλύτερη περιοχή της Β. Αφρικής και της μέσης Ανατολής και κάτι τέτοιο δεν το ήθελε. Έτσι με τη χρηματοδότηση αυτή επικράτησαν οι απόψεις των ΗΠΑ και εδραιώθηκε η μοναρχική κυβέρνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1949.

Σύμφωνα μάλιστα με συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 17-06-2007, ο Τζέιμς Γουόρεν, ηγετικό στέλεχος της αμερικανικής οικονομικής αποστολής που υλοποίησε το σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι οι Αμερικανοί έμειναν περισσότερο εδώ από οποιουδήποτε αλλού κι έκαναν ότι ήθελαν στα δρώμενα της χώρας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις με ευκολία, με κορυφαία κίνηση τη δικτατορία Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέβηκε με τις ευλογίες των ΗΠΑ στην εξουσία και την υπόσχεση ότι θα τους παραχωρήσει την εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, κάτι που βεβαίως δεν το έκανε και το 1974 «έπεσε».

The Company

















http://www.doeda.com/financecrooks.html

http://underinformation.wordpress.com/2008/11/08/rockefeller-rothschild/

http://www.freedomfightersforamerica.com/traitors_and_enemies_to_freedom_and_liberty
http://www.spiritone.com/~gdy52150/noon.html The Nazi Hydra
http://www.vho.org/aaargh/fran/livres8/Hydra.pdf The Nazi Hydra
http://www.freedomfightersforamerica.com/traitors_and_enemies_to_freedom_and_liberty
http://www.wearechange.ie/why-we-called-rockefeller-a-scumbag-part-2/
http://www.doeda.com/financecrooks.html ROCKEFELLER &ROTHSCILD
http://underinformation.wordpress.com/2008/11/08/rockefeller-rothschild/
http://www.thirdworldtraveler.com/Fascism/Trading_Enemy_excerpts.html
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Foster_Dulles
http://louisproyect.wordpress.com/2008/10/16/the-rape-of-europa/
http://politicalfriendster.com/
http://igaiolos.blogspot.com/2010_01_01_archive.html SIR BASIL ZAHAROFF
http://en.wikipedia.org/wiki/ Basil_Zaharoff
http://www.micheloud.com/FXM/so/index.htm John Rockefeller
http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_Oil
http://paratolmo.blogspot.com/2009/03/bayer.html Bayer Heroin
http://thessaloniki.usconsulate.gov/deabust.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Drug_Enforcement_Administration



ειδαμε στο
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2241.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές