Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ "EUREKA":

Χρεωθείτε.. ξεπουλήστε! Ροτσιλδ, Ροκφελερ κ.ά.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011
Με φόντο την κρίση και το δημόσιο Ελληνικό χρέος καθώς και την προσφυγή στο ΔΝΤ που έγινε μετά και από την ουρίτσα που έχωσε αρχές του 2010 ο Παπανδρέου, είναι φυσιολογικό να πλανάται το ερώτημα, είναι όλη αυτή η διαδικασία φυσική κατάληξη και μόνον ή είναι παρεμπιπτόντως και σχέδιο ξεπουλήματος με εμπλεκόμενους τους Ρότσιλδ, Ροκφελερ και άλλους;

Προκαταβολικά ωστόσο πρέπει να επισημανθεί, πως το άρθρο δεν έχει σκοπό τόσο να καταγγείλει ή να αποδείξει κάτι, όσο να μας βάλει σε υποψίες και κατάσταση επαγρύπνησης εφόσον οι σχέσεις μεταξύ προσώπων ή εταιρειών που θα συναντήσουμε στη συνέχεια, δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας ότι η κρίση και τα σχέδια αντιμετώπισης της, ίσως να ήταν γνωστά σε όλους.

Επικεντρώνουμε στο σχέδιο «EUREKA» με το οποίο οι εμπνευστές του υποτίθεται πως θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα μας να προσπεράσει την χρεοκοπία, πουλώντας εθνική περιουσία μέσω τρίτων εταιριών. Φαινομενικά το σχέδιο εκπονήθηκε από την Γερμανική εταιρία Ronald Berger, έτσι μας ανακοίνωσε με ικανοποίηση πριν λίγες εβδομάδες η Άγγελα Μέρκελ, αν και δεν είναι ακριβώς έτσι αφού η συγκεκριμένη εταιρία έχει δεσμούς με άλλην μητρική που δραστηριοποιείται πέραν του Ατλαντικού. Ιδιαίτερη εντύπωση ωστόσο προκαλείται από την σχέση Ελλήνων και μάλιστα υπουργών, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά ακόμα και του μέχρι προ ολίγων ωρών πιθανολογούμενου νέου "μεταβατικού" πρωθυπουργού, του Λουκά Παπαδήμου. Σχέσεις με την μητρική εταιρία Blackstoneκαι όχι μόνον. Αν και δεν είναι ευθέως επιλήψιμο, δείχνει όμως πως υπήρχαν στο παρελθόν επαφές και θα ήταν παράξενο να μην υπήρχε γνώση των τεκταινομένων.

Σε τελευταία ανάλυση αυτό που γεννά έντονες αμφιβολίες παραμένει το γεγονός ότι Έλληνες πεπειραμένοι τραπεζίτες διεθνούς φήμης καθώς και καταξιωμένοι και παγκοσμίου φήμης επιχειρηματίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα πλαισιωμένοι από κορυφαία ονόματα στην οικονομία και την διεθνή πολιτική σκηνή παρά το ότι «ζούσαν» μέσα στην καρδιά των αγορών, παρά ταύτα δεν γνώριζαν και μη δυνάμενοι να προβλέψουν την οικονομική κρίση φτάσαμε μέχρι εδώ που φτάσαμε. Ωστόσο ας δούμε αναλυτικότερα αφήνοντας τα υπόλοιπα στην κρίση του αναγνώστη.

Απο την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» διαβάζουμε:
«ΤΑ 50 ΔΙΣ. ΤΩΝ «ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 125 ΔΙΣ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΛΙΤ! Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ!

Τυφλή υποταγή στις συμφωνίες με τους «εταίρους» της χώρας διατυμπάνιζε ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου πριν τη συνάντηση του με την Α. Μέρκελ και φυσικά, εντός του πλαισίου των συμφωνηθέντων με τη Γερμανία βρίσκεται και η υλοποίηση σχεδίων που μετατρέπουν την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό / Γερμανικό προτεκτοράτο, όπως το περίφημο “Eureka” του γερμανικού οίκου συμβούλων, Roland Berger Strategy Consultants...»
Aς δούμε στη συνέχεια μερικές κρίσιμες ενδείξεις

«Από την χρεοκοπία μέχρι το ξεπούλημα»;Ροτσιλδ, Ροκφελερ, Πέτερσον, Τρισέ, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος
Ίσως τα παρακάτω να φανούν σαν επανάληψη των πολλών θεωριών συνομωσίας. Ωστόσο θα παραθέσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, πιστεύοντας πως είναι καλύτερα να είμαστε «υποψιασμένοι» και ας υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστούμε «γραφικοί».

Κρατήστε προς το παρόν τα ονόματα «Blackstone και Roland Berger» αλλά να είσαστε προϊδεασμένοι και για άλλα πρόσωπα όπως: Peter Peterson, Kissinger, Ροκφέλερ, Rotschild κ.ά.

Σχέδιο 'Εύρηκα'
Στο ίδιο το έγγραφο της Roland Berger αναφέρεται πως η λογική πίσω από την κατάρτιση του σχεδίου στηρίχτηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται πως βρίσκεται σε μία 'παγίδα χρέους' με τις αγορές να εκτιμούν την πιθανότητα πτώχευσης της κοντά στο 100%, κάτι με το οποίο η Roland Berger φαίνεται να συμφωνεί.... Σε γενικές γραμμές προτείνεται από την Ronald Berger μια λύση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα παραχωρήσει σε μία εταιρία το σύνολο της κρατικής περιουσίας της που προϋπολογίζεται στα 125 δις €. ..» Διαβάστε περισσότερα για το «EUREKA: Το σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας», εδώ...

Ωστόσο πιο κάτω ας δούμε τις πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ των, Lehman Brothers, Federal Reserve Bank, ECB (ΕΚΤ), David Rockefeler, Rothschild, Roland Berger, Peter Peterson (Blackstone Group), Peter Ackerman, Madeleine Albright και Henry Kissinger.

Σημαντικό είναι πως θα «παρελάσουν» επίσης οι, Τρισέ και Λουκάς Παπαδήμος καθώς και πιο πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με στενές οικονομικές ή και αποκλειστικά δημόσιες σχέσεις έχουν βέβαιη επαφή.

Τα πρόσωπα
Peter Peterson
Ο Peter Peterson, όσο και να φανεί παράξενο βρίσκεται μεταξύ των πλουσιοτέρων ανθρώπων στον πλανήτη μας -και το σημαντικότερο- είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ [1] καταγωγής ενώ είχε επιτυχημένη πολιτική σταδιοδρομία στην κυβέρνηση Νίξον όπου και έφτασε να γίνει ο 20ος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ. Αργότερα έγινε διευθυντής στην Federal Reserve Bank of America και συνεργάσθηκε στον χρηματοοικονομικό τομέα με τον David Rockefeler και Rothschild. Επίσης ο Peter Peterson ήταν ο άνθρωπος που είχε προωθήσει στον οικονομικό τομέα, και όχι μόνον, τον γνωστό διαπραγματευτή, Richard Holbrook [2]
Αρχίζουμε από τον Peterson, επειδή παρά την ελληνική καταγωγή, αφενός είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό και αφετέρου διότι υπήρξε ο ιδρυτής της Blackstone που η θυγατρική της εδρεύει στην Γερμανία και που ανέλαβε να οργανώσει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος, με την ονομασία «Eureka»

Αν και ο Peterson στο τέλος του έτους 2008 αποσύρθηκε από την Blackstone, συνεχίζει να δραστηριοποιείται έντονα μέσα από φιλανθρωπικές εταιρίες και «think tank» («δεξαμενές σκέψης») που επηρεάζουν τις εξελίξεις [3], όπως άλλωστε και άλλοι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι [4].

Σημαντικές είναι οι οικονομικές και άλλες σχέσεις του Peterson με άλλα τρανταχτά ονόματα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και πολιτικό σύστημα. Συνοπτικά αναφέρουμε:
Peterson Institute for International EconomicsΔιευθυντές και μέλη. Είναι σημαντικό να δείτε τα ονόματα (διαβάστε εδώ...)
Λουκάς ΠαπαδήμοςVice President of the European Central Bank. 23 May, 2006

Ο Λουκάς Παπαδήμος κατέχοντας τότε τη θέση του αντιπροέδρου της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας βρίσκεται προσκεκλημένος του Peter Peterson που τότε ήταν επικεφαλής της «Blackstone» και του «EUREKA society». Ένα πρόγραμμα που ευγενώς χρηματοδοτούσε ο ίδιος ο Πέτρος Πετρόπουλος στο Columbia Business School. (περισσότερα εδώ...). Ωστόσο για τον κ. Παπαδήμο υπάρχουν αμείλικτα ερωτηματικά.

-Αυτός ο εκλεκτός Έλληνας τεχνοκράτης, όπως σχεδόν όλοι διαβεβαιώνουν, και που ζώντας από την σημαντική θέση που κατείχε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πως και δεν γνώριζε την κατάσταση;

- Πως και δεν γνώριζε ότι τα πλασματικά παραποιημένα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη που υπήρξε σύμβουλος και που μας έβαλαν στην ευρωζώνη ήταν ψεύτικα;

- Πώς και δεν γνώριζε ότι η χώρα μας ήταν έτοιμη να δεχτεί «επίθεση» από τις αγορές, ώστε να προετοιμάσει συμβάλλοντας οικονομικά την άμυνα μας;

Ασφαλώς εύκολη απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί. Αλλά ας κρατήσουμε προς το παρόν ότι ο κ. Παπαδήμος υπήρξε και σύμβουλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα του Γ. Παπανδρέου που όλως τυχαίως ενώ μας έταξε ευημερία με το «λεφτά υπάρχουν», αμέσως μετά τις εκλογές, οδήγησε τη Χώρα στο ΔΝΤ και στην παρούσα κατάσταση.

Council On Foreign Relations
Εδρεύει στην Νέα Υόρκη. Μέχρι τώρα στα ενεργά μέλη περιλαμβάνονται οι: David Rockefeller, Peter G Peterson, Geoffrey V Orden, Richard E Salomon, Sarah Thomas, Peter Ackerman, Madeleine K Albright, Kenneth M Duberstein.
(διαβάστε περισσότερα εδώ...)

Henry Kissinger
The Blackstone Group is a private investment banking firm and describes itself as a "leading global investment and advisory firm." The Blackstone Group was founded in 1985 by a group of four, including Peter G. Peterson and Stephen A. Schwarzman. The Blackstone Group has ties to American International Group, Inc. (AIG) and Kissinger Associates, Inc./ Henry Kissinger. According to the Blackstone website, AIG acquired a 7% non-voting interest in the company in 1998 for $150 million "and committed to invest $1.2 billion in future Blackstone-sponsored funds. (διαβάστε περισσότερα εδώ...)

Blackstone, Roland Berger, Rt. Hon. Lord Rothschild
Περισσότερα για την Blackstone, την Roland Berger Strategy Consultants (Chairman of Blackstone Germany) καθώς και τον Rt. Hon. Lord Rothschild... διαβάστε εδώ...

Ευάγγελος Βενιζέλος,
Ισχύουν τα ίδια, αν και πιο αμείλικτα ερωτηματικά που ο καθένας σκέπτεται και για τον κ. Παπαδήμο. Άλλωστε η ίδια απορία ισχύει και με όσους πολιτικούς ηγούντο σε οικονομικής φύσεως υπουργεία. Πως και δεν έκαναν κάτι για να αναστείλουν την επερχόμενη βέβαιη χρεοκοπία; Πως και δεν γνώριζαν;
Εδώ ο κ. Βενιζέλος ως προσκεκλημένος ομιλητής στο «Peterson Institute for International Economics». Διαβάζοντας πιο πάνω τα ονόματα που αλληλοσυνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο Ινστιτούτο Peterson, γίνεται άμεσα κατανοητό από ποιές και σε ποιές ομάδες της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, εκφώνησε λόγο ο κ. Βενιζέλος. (περισσότερα εδώ... ). Για όσους αμφιβάλουν ότι η συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση δεν είναι επιλήψιμη, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα κεντρικά πρόσωπα που την διοργάνωσαν έχουν άμεση σχέση με την εταιρία που δημιούργησε το σχέδιο "EUREKA" για το "ξεπούλημα" της εθνικής μας περιουσίας.

Jean-Claude TrichetΠρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προσκεκλημένος ομιλητής στο Peterson Institute for International Economics.
Μία εικόνα «αξίζει χίλιες λέξεις». Ευκόλως γίνεται κατανοητό τι και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία αν και φέρει το πομπώδες αυτό όνομα στην πράξη φαίνεται να είναι κάτι λιγότερο από προτεκτοράτο των «αγορών»..

Πως θα μπορούσε να λείπει ο Mr. Σόρος;
Economic Club of New York members and guests pose with The Honorable Jean-Claude Trichet and G. Soros at a luncheaon at the Hilton New York.
Τρισέ και Πετερσον.
President Jean-Claude Trichet chats with Pete Peterson, Senior Chairman & Co-Founder of The Blackstone Group on October 14th, 2008.

Φτάνοντας στο τέλος οι απορίες αντί να μειωθούν, αυξάνονται και το ερώτημα συνεχίζει να παραμένει. «Πώς και δεν γνώριζαν;» «Πώς και ο κ. Παπανδρέου, με τόσο ικανούς συμβούλους στο πλάι του, και που διατηρούσαν άριστες σχέσεις με την «καρδιά των αγορών», πως και δεν μπόρεσε να προβλέψει, αλλά αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2009 δήλωνε πως «λεφτά υπάρχουν»;
Βέβαιη απάντηση δεν μπορεί υπάρχει, ωστόσο πρέπει να υπάρχει το δίδαγμα ότι: «ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΟΣΩ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ»

Επίσης διαβάστε σχετικά.. «Greenspan: Η Ελληνική χρεοκοπία πολύ πιθανή καθώς η Ευρώπη είναι πολύ επικίνδυνη».

HellasOnTheWeb.Org

Σημειώσεις:
[1]Ο Πατέρας του Peter Peterson, ο Γεώργιος Πετρόπουλος, μετανάστευσε στις αρχές του 20ου στην Αμερική όπου και εγκαταστάθηκε στην πολιτεία Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί άλλαξε το όνομα του κατά το δυτικότερο από Γεώργιος Πετρόπουλος σε George Peterson
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_George_Peterson.
[2] New York Magazine, 19 Φεβ. 1996,
«Peter G. Peterson and Holbrooke, HOLBROOKE HEADS FOR THE STREET
Richard Holbrooke, the star of the Bosnia peace accords, is about to end up on the street. Wall Street, that is. Holbrooke has made no secret of his desire to leave the State Department by the end of the month. Now it looks like he'll end up at either CS First Boston or Lehman Brothers, the two firms said to be vying most fervently to snag him. Peter Peterson, who recruited Holbrooke at Lehman Brothers in 1985, is said to be advising him on his job seareh now. Many insiders think Holbrooke feels obligated to return to his old employer, but First Boston, which is now globally integrated with Credit Suisse, is said to be very interested in Holbrooke. Though Holbrooke was called to Bosnia on an emergency and was unavailable for comment, friends report that he'll be leaving the State Department by late February, after making a last farewell tour of Bonn, London, and Paris. The timing of his job hunt couldn't be better: Not only is he an international star for his diplomatic efforts, but at the moment. Wall Street expects Bill Clinton to be re-elected, which obviously ups the value of hiring a Clintonista. Holbrooke has also been telling friends that he's got to get back to New York for "the kids": the children of his new wife, Kati Marton, recently divorced from ABC anchor Peter Jennings
».
[3] Υποεπιτροπή του Ινστιτούτου Peter Peterson συνεδριάζει σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο δυνατές όσο στο παρελθόν γιατί αντίθετα με παλαιότερες εποχές, τώρα δεν μπορούν να σχηματίσουν διεθνείς σχηματισμούς για να ξεπεράσουν την κρίση και παράλληλα τα ευρωπαϊκά κράτη γίνονται όλο και πιο ανίκανα και πιο απρόθυμα να συνεταιριστούν με τις ΗΠΑ σε διεθνή ζητήματα. παρόλο που έχουν κοινά συμφέροντα... Εάν η Ευρώπη δεν προσφέρει μια καλύτερη συμφωνία στην Ελλάδα, η λύση της κρίσης θα είναι άναρχη... κάτι που θα είναι πάρα-πάρα πολύ κακό για τις ΗΠΑ.. Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους και υποτίμηση του νομίσματος, η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη που θα αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. και επιπλέον ενώ το ΔΝΤ προσπαθούσε να προστατέψει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες που κρατούν το ελληνικό χρέος κλώτσησε τα πάντα στην πορεία αντί να ενισχύσει το ισοζύγιο των τραπεζών άμεσα. Συνεπακόλουθα, το χρέος πρέπει να μειωθεί κατά μεγάλο ποσοστό και αυτό θα αποτελέσει τεράστιο χτύπημα στις ευρωπαϊκές τράπεζες... Η άμεση οικονομική εικόνα της Ευρώπης είναι θολή , ότι δεν περιμένει να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ούτε ότι θα βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ξεκινήσει η κατηφόρα της σε επίπεδο τριτοκοσμικού κράτους..»
[4] Peter Peterson, Forbes List
http://www.forbes.com/lists/2007/54/richlist07_Peter-Peterson_UWZU.html

ειδαμε στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές