Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ιερή γραμμή SOS για απελπισμένους...

Ιερή γραμμή SOS για απελπισμένους στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΙΑ ΨΥΧΗ.

Δημήτρης Ριζούλης, Φωτο: Χρήστος Ζήνας

Μια άνεργη μητέρα με σοβαρά προβλήματα υγείας ετοιμάζεται να στείλει τον γιο της φαντάρο, αλλά δεν μπορεί να τουπροσφέρει ούτε ένα ευρώ. Η απογοήτευση και η απελπισία της την οδηγούν στα άκρα. Τελευταία ελπίδα της ένα τηλεφώνημα. Σηκώνει το ακουστικό και σχηματίζει έναν αριθμό αναζητώντας βοήθεια. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής θα της απαντήσει ένας ιερέας. Είναι ο π. Βασίλειος Τσιμούρης υπεύθυνος του τηλεφωνικού κέντρου άμεσης βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Ο π. Βασίλειος θα προσπαθήσει να την ηρεμήσει και θα την παραπέμψει σε ειδικούς που θα τη βοηθήσουν τόσο ηθικά όσο και υλικά. Τέτοια περιστατικά (αλλά και πολύ πιο τραγικά) καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι τηλεφωνητές του ειδικού κέντρου που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταφέρει έως σήμερα να σώσει εκατοντάδες απελπισμένους.

Στη δύσκολη εποχή της κρίσης, με τις αυτοκτονίες να χτυπούν «κόκκινο», η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Μητρόπολης του Πειραιά δείχνει ότι η Εκκλησία μπορεί να δώσει πραγματικά σωτήριες λύσεις. Στο κέντρο (που σύντομα θα λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση) υπάρχουν δέκα τηλεφωνικές γραμμές (213-0240731-40) με χρέωση μίας αστικής μονάδας ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας. Με το κέντρο βοήθειας συνεργάζεται πλειάδα σπουδαίων επιστημόνων (εθελοντών), οι οποίοι αναλαμβάνουν να χειριστούν δύσκολες υποθέσεις όπως περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ακραίας φτώχειας, αυτοκτονικών τάσεων κ.λπ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης, μιλώντας στην «κυριακάτικη δημοκρατία», εξηγεί ότι λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο και υποστηρίζει ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με τη βοήθεια του Θεού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές