Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους

17-03-2013: Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 17 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου, υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπά τησης από επιτήδειους που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας :
 • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα , τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων .
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας .
 • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση ( π . χ . διεξαγωγή έρευνας , πώληση κάποιου προϊόντος , ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ . λπ .), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας , πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του .
 • Στην περίπτωση αυτή , να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα , προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης .
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού , με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου ( π . χ . νοσηλεία σε νοσοκομείο ). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά . Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση ( ραντεβού κ . λπ .).
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού - συγγενικού σας προσώπου , να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο , προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται . Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο , το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι .
 • Σε κάθε περίπτωση , να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα , εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί - συγγενείς σας .
 • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού .
 • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα , ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά .
 • Να μην πείθεστε από άγνωστους , οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος , εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει .
 • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα - εταιρείες για αγορά αγαθών - προσφορά υπηρεσιών .
 • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν .
 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς , με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης ( Αστυνομία , Πυροσβεστική , Νοσοκομεία , στενοί συγγενείς κ . α .).
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών , καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται ( αριθμό κυκλοφορίας , μάρκα οχήματος , χρώμα κ . λπ .), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών .
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές , ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας .
Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των πολιτών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές