Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Έλα Ελένη μου… έχουμε περιστατικό». Κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος (???)
ο Α. Δελλατόλας (ανανεωμένο)


Με την ιδιότητα του κατηγορουμένου καλείται, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο εκδότης - δημοσιογράφος Αντωνης Δελλατόλας, μετά και την αποκάλυψη της «Κ.Ε». Η κατηγορία που ... του αποδίδεται σχετικά με το τραπεζικό σκάνδαλο είναι το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για το οποίο ο εκδότης των εφημερίδων «το Ποντίκι» και «6 μέρες», Αντώνης Δελλατόλας αναμένεται να απολογηθεί σχετικά την ερχόμενη εβδομάδα.
Η κλήση του προς απολογία είναι το αποτέλεσμα εμπεριστατομένης έρευνας της 2ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, και προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του Τύπου. Το σκέλος που αφορά στον εκδότη - δημοσιογράφο έχει να κάνει με το έμβασμα 500.000 ευρώ που πρώτη αποκάλυψε η "Κ.Ε." στις 24 Φερβουαρίου 2013.
Συγκριμένα, ο κατηγορούμενος εκδότης φέρεται να έλαβε το ποσό από κυπριακό λογαριασμό του επίσης κατηγορούμενου και νυν φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη τον Ιανουάριο του 2012, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία οι λογαριασμοί του δεύτερου στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank.

Ειδικότερα, το έμβασμα, ύψους 500.000, εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Proton Bank, Πέτρος Κυριακίδης.

Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα. Στις «λεπτομέρειες πληρωμής» του εγγράφου αναφέρεται: «διακανονισμός (settlement) του Π. Κυριακίδη/Συμβόλαιο Νο 11.022/20/01/11».

Φέρει δε τη σφραγίδα της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης, της Δημοκρατίας της Κύπρου (Unit for Combating Money Laundering), από την οποία και εστάλη στις ελληνικές δικαστικές αρχές προκειμένου να ενταχθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία.

Η συναλλαγή, η οποία αποτελεί μία από τις δεκάδες που ελέγχει διεξοδικά η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, λαμβάνει χώρα την περίοδο που, όπως είναι γνωστό, ο Πέτρος Κυριακίδης είναι ποινικά ελεγκτέος για το τραπεζικό σκάνδαλο και ενώ ήδη από τις αρχές του 2011 έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του σε ελληνικό έδαφος με σχετικό βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία του συμβολαίου που αναφέρεται στο επίμαχο έμβασμα (20.01.2011) παραπέμπει στο ίδιο διάστημα κατά το οποίο οι Π. Κυριακίδης και Αντ. Δελλατόλας ξεκίνησαν τη συνεργασία τους για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Συγκεκριμένα, στις 25 Ιανουαρίου 2011 ανακοινώθηκε η αγορά ποσοστού 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας από το νυν κατηγορούμενο, με τη διευκρίνιση ότι το μάνατζμεντ και η δημοσιογραφική διεύθυνση θα ασκούνται από τον Αντ. Δελλατόλα.

Σε επικοινωνία που είχε η «Ε» με τον Αντ. Δελλατόλα στο παρελθόν, ο εκδότης και δημοσιογράφος είχε αρκεστεί να διευκρινίσει ότι το έμβασμα είναι η δεύτερη δόση των χρημάτων της αγοραπωλησίας για το «Ποντίκι». Σύμφωνα με τον ίδιο, το αντίτιμο των μετοχών τού δόθηκε σε δύο δόσεις, έχουν πληρωθεί οι σχετικοί φόροι, ενώ η σύμβαση και οι δόσεις έχουν κατατεθεί στην
Εφορία.ΠΗΓΗ

http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8757.html


ΣΧΟΛΙΟ woodiiis : ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ καΕΛΕΝΗ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ...''ΕΛΑ ΕΛΕΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ''...ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ!!!!!
====================================

ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Τι απαντά ο Αντώνης Δελλατόλας στα περί μαύρου χρήματος



ti-apanta-o-antonis-dellatolas-sta-peri-mauroy-xrimatos
Κλήση σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απέστειλε στον εκδότη Αντώνη Δελλατόλα, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.


Το κατηγορητήριο που συνέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια σε βάρος του εκδότη φέρεται να σχετίζεται με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη δικαιοσύνη από το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εμπλεκομένων στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία σε βάρος του κ. Δελλατόλα αφορά ποσό 500.000 ευρώ, που φαίνεται να έλαβε ο εκδότης από τράπεζα της Κύπρου, με εντολή του καταζητούμενου στενού συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Το ποσό αυτό φέρεται να εκταμιεύθηκε με σκοπό την εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και μάλιστα τη χρονική περίοδο που ήδη είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Proton.

Το επίμαχο έμβασμα φαίνεται να εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ, Πέτρος Κυριακίδης. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 Ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα.

Το επίμαχο διάστημα, η έρευνα για την υπόθεση της Proton ήταν σε εξέλιξη και ήδη, από τις αρχές του 2011, είχαν δεσμευθεί οι ελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων και του Π. Κυριακίδη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Μάλιστα, στην Ευελπίδων φαίνεται να υπάρχει προβληματισμός, καθώς δεν προκύπτει να έχει ενημερωθεί για την επίμαχη διατραπεζική κίνηση η Αρχή για την καταπολέμηση του «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος».

Ο κ. Δελλατόλας, πάντως, με ανακοίνωση που είχε εκδώσει για το θέμα, τόνιζε πως η σχέση του με τον Πέτρο Κυριακίδη αφορούσε τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας της εταιρείας του, η οποία δεν εξασφάλιζε συμμετοχή στον καταζητούμενο τώρα, επιχειρηματία στη διοίκηση της εταιρείας.

Υποστηρίζει επίσης ο εκδότης, ότι η επίμαχη πληρωμή έγινε σε εκπλήρωση όρων συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2011, εποχή που ο Π. Κυριακίδης ήταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων ΜΜΕ όπως η «Ελευθεροτυπία», η «Πήγασος», ο «Flash», η «Espresso» κα. Επισημαίνει επίσης ο κ. Δελλατόλας πως η εν λόγω συμφωνία είχε ανακοινωθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα και είχε δημοσιοποιηθεί στο κοινό, ενώ έχουν εκπληρωθεί οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Η απάντηση του Αντώνη Δελλατόλα

Πριν από λίγο, ο εκδότης και γνωστός δημοσιογράφος, απάντησε μέσω του σάιτ topontiki.gr:

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο, διευκρινίζω για ακόμη μια φορά ότι:

Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ παρέλαβα –ως τελευταία δόση - σε εκτέλεση συμβολαίου που είχα ήδη υπογράψει στις 20-1-2011, σε χρόνο προγενέστερο των δικαστικών ερευνών και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμβατικής υποχρέωσης. Για το σύνολο του τιμήματος του Συμβολαίου έχει ήδη από το 2011, καταβλήθηκε και εξοφλήθηκε πλήρως ο ανάλογος φόρος.

Το ποσό αυτό διαβιβάστηκε στο λογαριασμό μου με πρωτοβουλία της τράπεζας, δίχως την παραμικρή δική μου παρέμβαση. Άλλωστε ο εν λόγω λογαριασμός του Π. Κυριακίδη όταν έγινε το έμβασμα πριν ένα χρόνο δεν ήταν δεσμευμένος.

Μόλις πληροφορήθηκα πρόσφατα τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την
Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησα να ενημερωθώ και να παράσχω κάθε εξήγηση που θα ήταν χρήσιμη στις δικαστικές αρχές.

Για το λόγο αυτό ήδη έχω απευθυνθεί στο γραφείο του συνηγόρου μου Νίκου Κωνσταντόπουλου που έχει αναλάβει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να συνδράμω τις δικαστικές αρχές.

Επιπλέον εκτός από μένα και δεκάδες άλλοι την ίδια περίοδο είχαν εισπράξει ποσά από τους λογαριασμούς Π. Κυριακίδη σε εκτέλεση διαφόρων συμβάσεων είτε επρόκειτο για μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε για προμηθευτές, είτε ποσά για μισθοδοσία εργαζομένων.

Το έμβασμα των 500 χιλιάδων ευρώ, επαναλαμβάνω είναι ποσό, που μου ανήκε από τη σύμβαση πώλησης ποσοστού της εφημερίδας "Το Ποντίκι" και το οποίο σε εκτέλεση αυτής της σύμβασης ήταν οφειλόμενο. Άλλωστε δεν είναι το μόνον μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνήψε σύμβαση με τον Π. Κυριακίδη καθώς ανάλογες και μάλιστα προγενέστερες συμβάσεις έχουν συναφθεί με πολλά άλλα Μ.Μ.Ε. (Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, την Πήγασος Εκδοτική, την Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), την Εφημερίδα Veto, το περιοδικό Επίκαιρα, τις Εκδόσεις Λιβάνη).

Η οποιαδήποτε άλλη αναφορά για το εν λόγω θέμα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν με αφορά. Άλλωστε η χώρα είναι μικρή και η πορεία ενός εκάστου γνωστή».

http://newpost.gr/post/197950/ti-apanta-o-antonis-dellatolas-sta-peri-mauroy-xrimatos/




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές