Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο οδηγός της Google για sites που έχουν παραβιαστεί

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τετάρτη Μαρ 13, 2013 στην Κατηγορία Network Security
Για κάποιον που απλά διατηρεί ένα website, χωρίς να έχει ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, είναι φυσικό και επόμενο να μην γνωρίζει πώς να αντιδράσει όταν καταλάβει ότι η ιστοσελίδα του έχει παραβιαστεί. Υπάρχουν δε και περιπτώσεις ιδιοκτητών websites που δεν γνωρίζουν καν πως οι ιστοσελίδες τους έχουν υποστεί hacking, δημιουργώντας<…>
προβλήματα στους επισκέπτες τους, εν αγνοία τους.
Με αυτό το σκεπτικό η Google ανακοίνωσε το λανσάρισμα της σελίδας της Webmasters help for hacked sites, στο οποίο μπορεί κανείς να βρει έναν βήμα-βήμα οδηγό για το πώς θα καταλάβει ότι το site του έχει «χακαριστεί», αλλά και ποια είναι τα επόμενα βήματα.
Η ανακοίνωση έγινε μέσα από το Google Developers Blog και το site περιλαμβάνει μία σειρά άρθρων και βίντεο για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν με το «χακάρισμα» ενός site. Από την αφαίρεση του malware μέχρι την διόρθωση στις αναζητήσεις της Google, εφόσον αυτό έχει αποκατασταθεί.
Μετά την παραβίαση άπειρων υπολογιστών στα γραφεία της Microsoft, του Facebook, της Apple αλλά και πολλών άλλων εταιρειών εξαιτίας της ευπάθειας της γλώσσας Java, αλλά και μετά την ανακάλυψη ότι η ευπάθεια αυτή διέρρευσε σε τόσα εκατομμύρια υπολογιστών ξεκινώντας από το παραβιασμένο website ενός developer, ο οποίος δεν γνώριζε ότι το site του είχε παραβιαστεί, η Google σκέφτηκε προφανώς ότι το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο, είναι συλλογικό. Δείτε το βίντεο της Google και επισκεφτείτε το site, εδώ.


Πηγή: digitallife.gr


ειδαμε στο>>http://www.secnews.gr/archives/59476?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+secnewsgr+%28SecNews+-+IT+Security+News%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές