Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΠΤΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ...

Γαλάζιες σημαίες και κίτρινες θάλασσες...

 IMG_0699
Ανεβάζουμε ξανά σήμερα – επαυξημένη – την ανάρτηση για την παραλία του Στρατωνίου που είχαμε κατεβάσει την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Δεν θα αναφερθούμε στα όσα μεσολάβησαν την εβδομάδα που πέρασε. Ενημερώνουμε όμως αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν γενική συσκότιση και να κρύψουν από τα μάτια του κόσμου αυτά που συμβαίνουν στον τόπο τους ότι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.
Και αυτός που γαυγίζει, συνήθως έχει κάτι να κρύψει…
Bίντεο που τραβήχτηκε το πρωί τη Παρασκευής 20 Ιουλίου – μια τυχαία μέρα, που δεν υπήρχε καμία πληροφορία για διαρροή νερών μεταλλείου στη θάλασσα. Δείτε την εικόνα της παραλίας με τη γαλάζια σημαία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…
Αρρωστημένο κίτρινο χρώμα στη θάλασσα. Αρρωστημένο κοκκινόμαυρο χρώμα και ούτε ένας κολυμβητής στην παραλία από απόβλητα… σ’αυτή την παραλία που κάποιοι εγκληματίες απένειμαν “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας και καθαρότητας.
Σύμφωνα με τους “Πολίτες της ΕLDORADO” την ημέρα εκείνη (20 Ιουλίου) επικρατούσε φουρτούνα στο Στρατώνι, η οποία περιέργως δεν έφτασε μέχρι την Ιερισσό όπου η θάλασσα ήταν λάδι (δείτε και το δελτίο καιρού εκείνης της μέραςεδώ). Σύμφωνα με τους ίδιους, το τοπικό τσουνάμι “αναμόχλευσε τον αμμώδη βυθό” και θόλωσε τη θάλασσα…
Εδώ γελάνε. Πικρά. Πού τον βρήκε τον “αμμώδη βυθό” το Στρατώνι;;; Δεν θα τα ξαναγράψουμε, μπορείτε να διαβάσετε για την παραλία και το βυθό του όρμου του Στρατωνίου στο Ιστορικό της “Γαλάζιας Σημαίας” του Στρατωνίου. Αν κάτι “αναμοχλεύθηκε”, αυτό σίγουρα δεν ήταν άμμος…
Δείτε την αθώα “αναμόχλευση” και σε φωτογραφίες. Και μετά αποφασίστε αν θα πάτε για μπάνιο.
IMG_0698
Και για να μην ξεχνάμε, μιλάμε για αυτήν την παραλία…
IMG_1948a
Και τότε, τον Φεβρουάριο 2010, κάποιοι προσπαθούσαν να πείσουν ότι αυτά τα πορτοκαλοκίτρινα υγρά δεν ήταν όξινα νερά μεταλλείων αλλά “απλή λάσπη”που κατέβασαν τα ποτάμια με τη βροχή. Δυστυχώς τους διαψεύδει η επόμενη φωτογραφία, τραβηγμένη κι αυτή τις ίδιες μέρες με την προηγούμενη:
IMG_2945
Όποιος γνωρίζει την περιοχή μας, καταλαβαίνει τι βλέπει. Δυο ποτάμια ενώνονται, ένα καθαρό και διαυγές και ένα κόκκινο: ο Ασπρόλακκας που κατεβαίνει από τον Κάκαβο (αριστερός κλάδος)  και ο Κοκκινόλακκας (δεξιά), που έρχεται από το μεταλλείο. Τα δυο ποτάμια κυλάνε μαζί κάτω από τη γέφυρα, έξω από την Ιερισσό.
Ποιον αλήθεια προσπαθούν να πείσουν ότι μόνο ο Κοκκινόλακκας κατεβάζει λάσπη και όχι τα άλλα ρέματα;;; Είναι αυτό το χρώμα της λάσπης; Eίναι λάσπη αυτά που φέρνει το ρέμα της Καρβουνόσκαλας που περνάει από τη στοά “53″; Μόνο οι αδαείς μπορεί να πειστούν, μόνο οι ξένοι προς την περιοχή μας, γιατί οι κάτοικοι του Στρατωνίου και της Ιερισσού το ξέρουν καλά το χαρακτηριστικό χρώμα της όξινης απορροής. Κόκκινα νερά του μεταλλείου είναι αυτά στον Κοκκινόλακκα, όπως ήταν και μπροστά στο Στρατώνι. Άλλωστε η εικόνα είναι γνωστή από παλιά.
Λίγο πιο πάνω, άλλη πανδαισία χρωμάτων. Όξινες απορροές γύρω από το φράγμα τελμάτων του μεταλλείου στο Καρακόλι.
stratoni_new
Η εικόνα είναι του 2010, κύριοι της εταιρείας, και όχι του 2002… Προπέρσινη. Και τότε υπήρχε όξινη απορροή στο Καρακόλι, όπως υπάρχει και σήμερα, αφού δεν άλλαξαν σύσταση τα τέλματα.
Και επειδή έχουν δίκιο οι Πολίτες της ELDORADO ότι την έχουμε και την καινούρια φωτογραφία, νάτη:
IMG_0702
Πολλά νερά δεν υπάρχουν Ιούλιο μήνα, όμως αυτά που υπάρχουν πορτοκαλιά είναι…
Eκεί δίπλα υπάρχει τώρα η είσοδος της καινούριας στοάς που ξεκίνησε να διανοίγει η μεταλλευτική εταιρεία που βιάζεται να ξεκοκκαλίσει την περιοχή μας.
Βιάζεται η εταιρεία, βιάζεται πολύ… και δουλεύει πυρετωδώς και εδώ στο Στρατώνι και πάνω, στο δάσος των Σκουριών. Εκεί όπου πίσω από τα συρματοπλέγματα και με την προστασία των σεκιουριτάδων ξερριζώνει το αρχέγονο δάσος, ποδοπατώντας περιβαλλοντικούς όρους και εγκεκριμένες μελέτες.
Και κάποιοι αφελείς πιστεύουν ακόμα ότι αυτά τα αρπαχτικά θα σεβαστούν τον τόπο, ότι υπάρχουν “ελεγκτικοί φορείς” που τάχα θα κρατάν τα χαλινάρια, θα τους υποχρεώσουν να περιοριστούν στα συμφωνημένα… 700 μ. πηγάδι και ούτε μέτρο παραπάνω, ούτε δέντρο παραπάνω, ούτε λίτρο νερού παραπάνω. Γιατί μετά θα επέμβει η κυρία Μαργαρίτα και θα τους κάνει “ντα”. Έτσι λέει ο μύθος που συνοδεύει την “εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου”…
Αυτή η “επένδυση” είναι η γάγγραινα της περιοχής μας. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές