Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ...HERBALIFE...AMWAY...ΛΟΙΠΟΝ...

1>>ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Ο.Φ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ>>>
http://www.sfee.gr/eg/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%97%20%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%A9%CE%9D%20%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%97%CE%A3
ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7>>>
http://www.sfee.gr/files/egiklioi/EOF-FOOD%20SUPPL%20ADS.pdf


2>>Ackman's Latest Dig at Herbalife
http://www.foxbusiness.com/industries/2013/03/14/ackman-latest-dig-at-herbalife/


3>>Bill Ackman Applauds Call for Herbalife Investigation
http://www.cnbc.com/id/100548920


4>>Herbalife, Under Fire for Alleged Pyramid Scheme, Owes Success to Latinos
''...Much like Mary Kay or Amway, the focus of the nutrition clubs is not on selling the products – but to encourage customers to make money by selling the product themselves...''
http://latino.foxnews.com/latino/money/2013/02/20/herbalife-under-fire-for-alleged-pyramid-scheme-owes-success-to-latinos/


5>>ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ HERBALIFE (2008)
http://www.reuters.com/article/2008/05/20/us-this-hold-toni-herbalife-idUSN1955645920080520


6>>Why Bill Ackman is targeting Herbalife
''...If Ackman is right, Herbalife, a company that reports roughly $4 billion in annual sales and a network of 3.2 million salespeople in 87 countries, could be shut down by the Federal Trade Commission. The Federal Trade Commission calls pyramid schemes illegal and says they prey on consumers....''
http://money.cnn.com/2013/01/08/investing/herbalife-ackman/index.html


7>>ΥΠΕΜΠ: Εξετάζει πυραμίδα από World Ventures
15/04/2010

 

Ενδεχόμενη δημιουργία, λειτουργία ή προώθηση πυραμιδωτού συστήματος πωλήσεων, της γνωστής πυραμίδας, από την εταιρεία World Ventures Marketing LCC, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, διερευνά η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Οπως αναφέρεται σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ''αντικείμενο της διερευνώμενης παράβασης είναι η δημιουργία, λειτουργία ή προώθηση ενός πυραμιδωτού συστήματος πωλήσεων ταξιδιών και διακοπών, στο οποίο ο καταναλωτής θεωρεί ότι έχει την ευκαιρία να έχει όφελος περισσότερο με την εισαγωγή άλλων καταναλωτών στο σύστημα παρά με την πώληση ή την κατανάλωση προϊόντων. Με βάση τη σχετική νομοθεσία, τα πυραμιδωτά συστήματα πωλήσεων (πυραμίδες) απαγορεύονται και θεωρούνται αθέμιτες εμπορικές πρακτικές''. Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών ''σημειώνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε οργανωμένες συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στην Κύπρο για προώθηση του συστήματος πωλήσεων της εταιρείας World Ventures Marketing, LCC χρησιμοποιούνται μέθοδοι με επίκεντρο την ψυχολογία των ακροατών και τη δημιουργία κλίματος ενθουσιασμού με παρουσίαση στοιχείων και δημιουργία προσδοκιών που ευνοούν την υπογραφή συμβολαίου χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό και χωρίς την εκτίμηση των πιθανών κινδύνων για τα οικονομικά συμφέροντα''. Τέλος, η Υπηρεσία καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να αποφεύγουν τη συμμετοχή σε πυραμιδωτά συστήματα πωλήσεων που τους υπόσχονται οφέλη με την εισαγωγή νέων καταναλωτών στο σύστημα και τα οποία είναι παράνομα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ταυτόχρονα πλήττουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/financials/257591


8α>>Herbalife CEO accused of running 'Ponzi scheme'
Herbalife CEO, Michael Johnson, in his office in Los Angeles
Herbalife CEO, Michael Johnson, στο γραφείο του στο Λος Άντζελες. Φωτογραφία: J Terrill/Διαμέρισμ
 
''...Michael Johnson has been accused of misleadingly implying that his Herbalife empire of self-employed salespeople could all become millionaires selling dieting supplements door-to-door.''
http://www.guardian.co.uk/world/2012/dec/21/herbalife-ceo-ponzi-scheme

8β>>Σχέδιο Πόνζι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF_%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CE%B6%CE%B9


9>>Herbalife Criticized at Senate Hearings
http://www.mlmwatch.org/04C/Herbalife/herbalife02.html
(πολυ ενδιαφερον εχουν οι μαρτυριες)

10>>Herbalife Side Effects
http://bloghealthydiet.com/herbalife-side-effects/


11>>What Herbalife Distributors Sell
''...· Finally, just stay away from this stuff. Its not worth the time, money or effort. Buy weight loss products for half the price from your supermarket....''
http://www.freewebs.com/herbalifereport/whatsell.html


12>>The Big Short War
Hedge-fund titan Bill Ackman has vowed to bring down Herbalife, the 33-year-old nutritional-supplement company, which he views as a pyramid scheme.
http://www.vanityfair.com/business/2013/04/bill-ackman-dan-loeb-herbalife


13>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Εταιρίες (πυραμίδα) μια σύγχρονη απάτη...
http://grizosgatos.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4081.html



14>>ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 50 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Γερμανία: Ερευνα σε 2 εταιρείες για οικονομική απάτη με επενδύσεις-«πυραμίδα»

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63788478


15>>Συστηματα πυραμιδας

Μην κάνετε λάθη που κοστίζουν!

Χιλιάδες Αμερικανοί έχουν χάσει εκατομμύρια δολάρια συμμετέχοντας σε συστήματα πυραμίδας. Πολλά από τα θύματα γνώριζαν το ρίσκο που έπαιρναν (αν και δεν γνώριζαν ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον τους). Πολλοί άλλοι, όμως, νόμιζαν ότι πλήρωναν για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα μιας μικρής επιχείρησης. Αυτοί οι άνθρωποι εξαπατήθηκαν από συγκαλυμμένες πυραμίδες που έμοιαζαν με νόμιμες επιχειρήσεις. Ο σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να σας βοηθήσει να αποφύγετε να πέσετε θύματα των πυραμίδων, είτε πρόκειται για απλά είτε για συγκαλυμμένα συστήματα. Τα απλά συστήματα πυραμίδας είναι σαν τις αλυσιδωτές επιστολές, ενώ οι συγκαλυμμένες πυραμίδες μοιάζουν με λύκους με δορά προβάτου, που κρύβουν την πραγματική τους φύση για να εξαπατήσουν πιθανούς επενδυτές και να ξεφύγουν από το νόμο.

Τι είναι τα συστήματα πυραμίδας;

Τα συστήματα πυραμίδας είναι παράνομα σχήματα στα οποία πολλά άτομα στη βάση της πυραμίδας καταβάλλουν χρήματα σε λίγα άτομα στην κορυφή της πυραμίδας. Κάθε νέος συμμετέχων πληρώνει για την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή και κερδίζει από τις πληρωμές άλλων ατόμων ενδέχεται να εγγραφούν αργότερα. Για την εγγραφή, παραδείγματος χάρη, μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσετε μια μικρή επένδυση ή να καταβάλετε χιλιάδες ευρώ. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, με 1.000 ευρώ αγοράζετε μια θέση σε ένα από τα τετραγωνίδια της βάσης της πυραμίδας. Τα 500 ευρώ πηγαίνουν στο άτομο που βρίσκεται στο ακριβώς επάνω τετραγωνίδιο από εσάς και τα υπόλοιπα 500 ευρώ πηγαίνουν στο άτομο που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας, το διοργανωτή. Εφόσον συμπληρωθούν όλα τα τετραγωνίδια με συμμετέχοντες, ο διοργανωτής θα εισπράξει 16.000 ευρώ, ενώ εσείς και τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας θα είστε κατά 1.000 ευρώ φτωχότεροι. Όταν αποπληρωθεί ο διοργανωτής, απομακρύνεται το τετραγωνίδιό του και το δεύτερο επίπεδο ανεβαίνει στην πρώτη θέση αποπληρωμής. Μόνο τότε αρχίζουν να αποκομίζουν κέρδη τα δύο άτομα που βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο. Για να αποπληρωθούν αυτά τα δύο άτομα, προστίθενται 32 κενά τετραγωνίδια στη βάση της πυραμίδας και συνεχίζεται η αναζήτηση νέων συμμετεχόντων.
Κάθε φορά που ανεβαίνει στην κορυφή κάποιο επίπεδο, πρέπει να προστεθεί ένα νέο επίπεδο στη βάση της πυραμίδας, διπλάσιο σε μέγεθος από το προηγούμενο. Αν εγγραφούν στο σύστημα αρκετοί νέοι συμμετέχοντες, εσείς και οι υπόλοιποι 15 παίκτες του επιπέδου σας ενδέχεται να κατορθώσετε να φτάσετε στην κορυφή. Εντούτοις, για να εισπράξετε τα κέρδη σας, θα πρέπει να έχουν προσχωρήσει 512 συμμετέχοντες, οι μισοί από τους οποίους 8α έχουν χάσει 1.000 ευρώ ο καθένας.
Ασφαλώς, η πυραμίδα μπορεί να καταρρεύσει πολύ πριν φτάσετε εσείς στην κορυφή. Προκειμένου να κερδίσουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε ένα σύστημα πυραμίδας, θα πρέπει να μην σταματήσει ποτέ η ροή νέων συμμετεχόντων.
Στην πραγματικότητα, όμως, η ροή των συμμετεχόντων είναι περιορισμένη και κάθε νέο επίπεδο συμμετεχόντων έχει λιγότερες πιθανότητες προσέλκυσης νέων συμμετεχόντων και περισσότερες πιθανότητες απώλειας χρημάτων.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα πυραμίδας


  1. Είναι για ηττημένους. Τα συστήματα πυραμίδας είναι απλά μαθηματικά: πολλοί ηττημένοι πληρώνουν λίγους νικητές.
  2. Είναι απατηλά.Όσοι συμμετέχουν σε συστήματα πυραμίδας εξαπατούν, συνειδητά ή όχι, αυτούς που προσελκύουν. Λίγοι είναι αυτοί που θα πλήρωναν για να συμμετάσχουν αν τους είχε εξηγήσει κάποιος προηγουμένως τις φθίνουσες πιθανότητες.
  3. Είναι παράνομα.Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να διαλυθεί το σύστημα από τις αρμόδιες αρχές και οι συμμετέχοντες να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και ενδεχόμενη σύλληψη.


Για ποιο λόγο να πληρώσει κανείς για να συμμετάσχει σε ένα σύστημα πυραμίδας;

Οι διοργανωτές συστημάτων πυραμίδας είναι ειδήμονες στον τομέα της ομαδικής ψυχολογίας. Στις συναντήσεις προσέλκυσης, δημιουργούν ξέφρενη, ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, όπου η ομαδική πίεση και οι υποσχέσεις εύκολου κέρδους παίζουν με την απληστία των ανθρώπων και το φόβο της απώλειας μιας καλής ευκαιρίας. Ενθαρρύνεται η προσεκτική εξέταση του θέματος και η υποβολή ερωτήσεων. Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε ένα τέτοιο θέλγητρο αν δεν αντιληφθεί ότι το σύστημα είναι εναντίον του.

Συγκαλυμμένες πυραμίδες – Λύκοι με δορά προβάτου

Ορισμένοι διοργανωτές πυραμίδων προσπαθούν να κάνουν τα συστήματά τους να μοιάζουν με μεθόδους πολυεπίπεδου μάρκετινγκ. Το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ συνιστά νόμιμη και θεμιτή επιχειρηματική μέθοδο που χρησιμοποιεί ένα δίκτυο ανεξάρτητων διανομέων για την πώληση καταναλωτικών προϊόντων.
Προκειμένου να μοιάζουν με Εταιρίες πολυεπίπεδου μάρκετινγκ, τα συστήματα πυραμίδας αναλαμβάνουν μια σειρά προϊόντων και ισχυρίζονται ότι δραστηριοποιούνται στον τομέα της πώλησης των εν λόγω προϊόντων στους καταναλωτές. Ωστόσο, στην καλύτερη περίπτωση, ελάχιστη προσπάθεια καταβάλλεται για την πραγματική διάθεση των προϊόντων. Απεναντίας, οι Εταιρίες βγάζουν χρήματα με το συνήθη τρόπο που εφαρμόζουν τα συστήματα πυραμίδας: προσελκύοντας νέα άτομα. Οι νέοι διανομείς πιέζονται να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες αποθεμάτων έναντι αξιόλογων χρηματικών ποσών κατά την εγγραφή τους.
Μπορεί να χρειαστεί, παραδείγματος χάρη, να αγοράσετε σχεδόν ευτελή προϊόντα έναντι 1.000 ευρώ για να γίνετε «διανομέας». Το άτομο που σας προσέλκυσε λαμβάνει τα 500 ευρώ (πενήντα τοις εκατό προμήθεια) και τα υπόλοιπα 500 ευρώ πηγαίνουν στην κορυφή της πυραμίδας (στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην Εταιρία). Παρατηρήστε την ομοιότητα με το σύστημα της απλής πυραμίδας που περιγράψαμε νωρίτερα.
Οι περισσότερες συγκαλυμμένες πυραμίδες, ωστόσο, δεν αποκαλύπτονται τόσο εύκολα. Τα συστήματα πυραμίδας συχνά επιλέγουν προϊόντα με φθηνό κόστος παραγωγής που δεν έχουν καθιερωμένη αξία στην αγορά, όπως νέα θαυματουργά προϊόντα, εξωτικές θεραπείες, κτλ. Έτσι, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς κατά πόσον υπάρχει όντως καταναλωτική αγορά για τα προϊόντα. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε να εξαπατηθείτε από μια συγκαλυμμένη πυραμίδα είναι να γνωρίζετε τι πρέπει να αναζητήσετε σε μια νόμιμη ευκαιρία εισοδήματος.

Πολυεπίπεδο μάρκετινγκ– Νόμιμες ευκαιρίες εισοδήματος

Το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ είναι ένας δημοφιλής τρόπος λιανικών πωλήσεων κατά τις οποίες πωλούνται καταναλωτικά προϊόντα, όχι σε καταστήματα από πωλητές, αλλά από ανεξάρτητους συνεργάτες, άνδρες και γυναίκες (διανομείς), στα σπίτια συνήθως των καταναλωτών. Ως διανομέας, μπορείτε να ορίσετε εσείς τις ώρες εργασίας σας και να κερδίσετε χρήματα πουλώντας καταναλωτικά προϊόντα που προμηθεύεστε από μια επίσημη Εταιρία.
Σε μια πολυεπίπεδη δομή, μπορείτε επίσης να αναπτύξετε και να διαχειρίζεστε το δυναμικό πωλήσεών σας, προσελκύοντας, παρέχοντας κίνητρα, προσλαμβάνοντας και εκπαιδεύοντας τρίτους για την πώληση των εν λόγω προϊόντων. Η αμοιβή σας σε αυτήν την περίπτωση θα περιλαμβάνει ένα ποσοστό των πωλήσεων ολόκληρης της ομάδας σας, καθώς και τα κέρδη από τις δικές σας πωλήσεις σε πελάτες λιανικής. Η ευκαιρία αυτή έχει καταστήσει το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ ελκυστικό τρόπο σύστασης μιας επιχείρησης με συγκριτικά μικρό κεφάλαιο.

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε μια νόμιμη επιχείρηση από ένα συγκαλυμμένο σύστημα πυραμίδας

Τα συστήματα πυραμίδας επιδιώκουν να βγάλουν χρήματα από εσάς (και μάλιστα γρήγορα). Οι Εταιρίες πολυεπίπεδου μάρκετινγκ επιδιώκουν να βγάλουν χρήματα μαζί με εσάς ενόσω χτίζετε την επιχείρησή σας (και τη δική τους) πουλώντας καταναλωτικά προϊόντα. Προτού προσχωρήσετε σε μια Εταιρία, πραγματοποιήστε ενδελεχή έρευνα. Μια καλή αφετηρία είναι να θέσετε στον εαυτό σας τα ακόλουθα τρία ερωτήματα:
  1. Πόσα χρήματα πρέπει να καταβάλετε για να γίνετε διανομέας;
  2. Προτίθεται η Εταιρία να επαναγοράσει τυχόν απούλητο απόθεμα προϊόντων;
  3. Πωλούνται τα προϊόντα της Εταιρίας στους καταναλωτές;


  1. Κόστος εκκίνησης; ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ! Το κόστος εκκίνησης στις πολυεπίπεδες Εταιρίες είναι κατά κανόνα μικρό (συνήθως ένα κιτ προϊόντων στο κόστος ή κάτω από το κόστος της Εταιρίας). Οι Εταιρίες αυτές θέλουν να διευκολύνουν την έναρξη των πωλήσεων, χωρίς να σας επιβαρύνουν ιδιαίτερα. Τα συστήματα πυραμίδας, από την άλλη, αποκομίζουν σχεδόν το σύνολο των κερδών τους από την εγγραφή νέων συμμετεχόντων. Ως εκ τούτου, το κόστος για να γίνετε διανομέας είναι συνήθως υψηλό.ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΥΧΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η/Υ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, κτλ. Οι εν λόγω αγορές μπορεί να μην είναι καν ακριβές ή «απαιτούμενες». Οι Εταιρίες, όμως, ασκούν μεγάλη πίεση ώστε να «επωφεληθείτε στο έπακρον από την ευκαιρία».
  2. Επαναγορά του αποθέματος προϊόντων; ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΑΠΟΥΛΗΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ! Οι νόμιμες Εταιρίες που απαιτούν από εσάς να αγοράσετε απόθεμα προϊόντων συνήθως «επαναγοράζουν» τα απούλητα προϊόντα αν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε την επιχείρηση. Οι νομοθεσίες ορισμένων πολιτειών και ο Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας του Συνδέσμου Εταιριών Απευθείας Πωλήσεων (DSA) των ΗΠΑ απαιτούν επαναγορά των προϊόντων στο 90% τουλάχιστον του αρχικού σας κόστους.
  3. Πωλήσεις στους καταναλωτές; ΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ (Ή ΟΧΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ), ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ! Πρόκειται για σημαντικό στοιχείο. Το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ (όπως και άλλες μέθοδοι λιανικών πωλήσεων) εξαρτάται από την πώληση προϊόντων στους καταναλωτές και την εδραίωση ζήτησης. Αυτό απαιτεί ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Τα συστήματα πυραμίδας, από την άλλη, δεν ενδιαφέρονται για τις πωλήσεις των προϊόντων στους τελικούς χρήστες. Τα κέρδη προέρχονται από μαζικές πωλήσεις προϊόντων σε νέους συμμετέχοντες, οι οποίοι αγοράζουν τα προϊόντα όχι επειδή είναι χρήσιμα ή προσφέρονται σε ελκυστική τιμή, αλλά επειδή πρέπει να τα αγοράσουν για να προσχωρήσουν στην Εταιρία. Οι αγορές αποθεμάτων προϊόντων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνουν τις ρεαλιστικές προσδοκίες πωλήσεων.


Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από μια κακή επένδυση

  1. Πάρτε το χρόνο σας.Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πιέσει. Μια καλή ευκαιρία για τη δημιουργία μιας επιχείρησης πολυεπίπεδης δομής δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σε μια νύχτα. Όσοι λένε ότι «θα επωφεληθείτε εξαρχής» υπονοούν ότι αυτοί που θα προσχωρήσουν αργότερα θα αφεθούν στα κρύα του λουτρού. ΠΡΟΣΟΧΗ!
  2. Θέστε ερωτήσεις:
    • Για την Εταιρία και τα στελέχη της.
    • Για τα προϊόντα – το κόστος τους, την πραγματική αγοραία αξία, την πηγή εφοδιασμού και την πιθανή αγορά στην περιοχή σας.
    • Για το κόστος εκκίνησης (συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων αγορών).
    • Για την εγγύηση επαναγοράς των απαιτούμενων αγορών από την Εταιρία.
    • Για τα μέσα εισοδήματα των ενεργών διανομέων.
  3. Πάρτε γραπτά αντίγραφα όλου του διαθέσιμου ενημερωτικού υλικού της Εταιρίας.

  4. Συμβουλευτείτε τρίτους οι οποίοι είχαν εμπειρία με την Εταιρία και τα προϊόντα της. Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα πωλούνται πράγματι στους καταναλωτές.
  5. Πραγματοποιήστε έρευνα και επαληθεύστε όλες τις πληροφορίες. Μην θεωρείτε δεδομένο ότι όσα έγγραφα μοιάζουν επίσημα είναι ακριβή και πλήρη.


Ποιος μπορεί να σας βοηθήσει

Για να λάβετε βοήθεια όσον αφορά την αξιολόγηση μιας Εταιρίας, επικοινωνήστε με το Σύνδεσμο Εταιριών Απευθείας Πωλήσεων ή με το Εμπορικό Σύλλογο / Εμπορικό Επιμελητήριο του νομού σας.

Περισσότερη βοήθεια!

Αν εξετάζετε το ενδεχόμενο καταβολής χρημάτων για τη λήψη βοήθειας όσον αφορά το ξεκίνημα της επιχείρησής σας, τα συγκαλυμμένα συστήματα πυραμίδας δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή. Για βοήθεια όσον αφορά τον εντοπισμό και την αποφυγή απατηλών επιχειρηματικών ευκαιριών, στείλτε ένα φάκελο προπληρωμένου τέλους με τη διεύθυνσή σας στον ΕΣΕΑΠ.
http://www.eseap.org.gr/site/_gr/about/schemes.htm


16>>η ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΑΠΑΤΗ (Amway / Herbalife κλπ)
http://apentomosis.blogspot.gr/2011/05/avonherbalifeamway.html
(ενδιαφεροντα σχολια,... διαβαστε τα)

17>>
Εταιρίες MLM και η κομπίνα τις πυραμίδας - Η Γνώμη μου

(ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

18>>Πυραμίδα η Ad-Ventures?
http://avevaios.blogspot.gr/2012/04/world-ventures.html


19>>ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΆ 
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ>>>
http://mlmamwayherbalife.blogspot.gr/2008/10/2-amway-herbalife.html


ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές