Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ''Photo-Sharing'' ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ...ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Cyber Criminals Using Photo-Sharing Programs to Scam Victims
IC3 Logo (Large)
If you are planning to buy a vehicle online, beware. Cyber criminals are posting ads on the Internet without pictures, providing photos only upon request. Sometimes these images are sent as attachments, other times as a link to an online gallery—but in either case, the photos can and often contain malware that infects the victim’s computer.

This malicious software will direct the victim to a fake website—run by the cyber criminals—that looks nearly identical to the site where the ad was originally seen. When the victim agrees to purchase the item and makes the payment, the criminals stop all correspondence, and the victim never receives the merchandise.

The FBI urges consumers to protect themselves when shopping online. Here are a few tips for staying safe:

  • Be cautious if you lose an online auction but the seller contacts you later saying the original bidder fell through.
  • Make sure websites are secure and authenticated before you purchase an item online. Use only well-known escrow services.
  • Research to determine if a car dealership is real and how long it has been in business.
  • Be wary if the price for the item you’d like to buy is severely undervalued; if it is, the item is likely fraudulent.
  • Scan files before downloading them to your computer.
  • Keep your computer software, including the operating system, updated with the latest patches.
  • Ensure your anti-virus software and firewalls are current—they can help prevent malware infections.

If you have fallen victim to this type of scam, file a complaint with the Internet Crime Complaint Center at www.ic3.gov.

πηγη

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ>>>

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο μέσα από το διαδίκτυο, προσέξτε. Cyber ​​εγκληματίες ποστάρουν διαφημίσεις οχηματων στο Διαδίκτυο χωρίς εικόνες, παρέχοντας φωτογραφίες μόνο κατόπιν αιτήματος. Μερικές φορές αυτές οι εικόνες που αποστέλλονται ως συνημμένα άλλες φορές, όπως μια σύνδεση με ένα online γκαλερί-αλλά σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες μπορεί και συχνά να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό που μολύνει τον υπολογιστή του θύματος.

Αυτό το κακόβουλο λογισμικό θα κατευθυνει το θύμα σε μια πλαστή ιστοσελίδα η οποια διευθύνεται από τον εγκληματίες του κυβερνοχώρου, που μοιάζει σχεδόν ταυτόσημη με την περιοχή όπου η διαφήμιση είχε αρχικά θεωρηθεί. Όταν το θύμα συμφωνεί να αγοράσει το στοιχείο και να κάνει την πληρωμή, οι εγκληματίες σταματάνε όλη την αλληλογραφία, και το θύμα ποτέ δεν δέχεται το εμπόρευμα.

Το FBI προτρέπει τους καταναλωτές να προστατεύσουν τον εαυτό τους, όταν κάνουν ηλεκτρονικά ψώνια. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την ασφαλή διαμονή:

  • Να είστε προσεκτικοί αν χάσετε μια σε απευθείας σύνδεση δημοπρασία, αλλά ο πωλητής σας λέει αργότερα ότι αυτός με την αρχική προσφορά έπεσε μέσα.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι ιστοσελίδες είναι ασφαλείς και επικυρώνονται πριν να αγοράσετε ένα online στοιχείο. Χρησιμοποιείτε μόνο γνωστά υπηρεσίες μεσεγγύησης.
  • Έρευνα για να καθοριστεί εάν μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων είναι πραγματική και πόσο καιρό υφίσταται η επιχείρηση.
  • Να είστε επιφυλακτικοί αν η τιμή για το στοιχείο που θέλετε να αγοράσετε είναι σοβαρά υποτιμημένη? Αν είναι, το στοιχείο είναι πιθανή παγιδα.
  • Σαρώστε αρχεία πριν από τη λήψη τους στον υπολογιστή σας.
  • Διατηρήστε το λογισμικό σας, και τον υπολογιστή σας συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος, ενημερωμένο με τα τελευταία patches.
  • Βεβαιωθείτε ότι το anti-virus λογισμικό σας και firewalls είναι ενεργά γιατί μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μολύνσεων malware.

  • Εάν έχετε πέσει θύμα σε αυτό το είδος της απάτης, υποβάλετε μια καταγγελία με το έγκλημα στο Διαδίκτυο Κέντρο Παραπόνων στο www.ic3.gov .



     ----------------------------------
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

    Ποιες μορφές διαδικτυακής απάτης συναντώνται συχνότερα;
    Οι συνηθέστερες μορφές διαδικτυακής απάτης είναι οι ακόλουθες:
    α) Χρεώσεις της πιστωτικής κάρτας πολιτών μέσω του διαδικτύου για αγορές, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους.
    •  Στις περιπτώσεις αυτές, κάποιος κακόβουλος χρήστης του διαδικτύου δημιουργεί μια πλασματική ιστοσελίδα και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να συγκεντρώνει στοιχεία κι αριθμούς πιστωτικών καρτών χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι έχοντας εξαπατηθεί, νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο διαδικτυακό κατάστημα και κάνουν τις αγορές τους.
    •  Επιπλέον, αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου επιτήδειοι καταφέρνουν να αποκτούν φυσική πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούν σε διαδικτυακές αγορές, καθώς για τις αγορές αυτές δεν είναι απαραίτητη η φυσική κατοχή της πιστωτικής κάρτας, παρά μόνο τα στοιχεία αυτής.
    •  Επιπροσθέτως, σε αρκετές περιπτώσεις οι χρήστες του διαδικτύου δίνουν οι ίδιοι άθελά τους τα στοιχεία σε κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου ( phishing ). Ειδικότερα, ο ανυποψίαστος πολίτης λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από Πιστωτικό Ίδρυμα, στο οποίο τηρεί λογαριασμό, με το οποίο του ζητείται να συμπληρώσει τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, αριθμό λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας κλπ.), για λόγους πχ. ενημέρωσης των αρχείων της τράπεζας. Το μήνυμα, μέσω υπερσυνδέσμου, τους οδηγεί σε μια πλασματική ιστοσελίδα της τράπεζας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να πείθεται και να χορηγεί τα επίμαχα στοιχεία.
    β) Διακίνηση μηνυμάτων με απατηλό περιεχόμενο, που επιδιώκουν την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών.
    •  Ειδικότερα, ο τρόπος δράσης των κακόβουλων δραστών στην εν λόγω μορφή απάτης, που περιγράφεται υπό τον όρο «Ισπανικό Λόττο», είναι η μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε τυχαίους χρήστες του διαδικτύου, με τα οποία τους ενημερώνουν ότι έχουν κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξεως των εκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρονική κλήρωση του διαδικτύου.
    •  Οι δημιουργοί των μηνυμάτων αυτών, για να γίνουν πιστευτοί, χρησιμοποιούν παραπλήσια ονόματα μεγάλων εταιρειών (πχ. Microsoft , Yahoo κλπ) και συνοδεύουν τα μηνύματα που αποστέλλουν με πλαστά πιστοποιητικά όσον αφορά στην υποτιθέμενη ηλεκτρονική κλήρωση.
    •  Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι ζητούν από τους υποτιθέμενους νικητές την προπληρωμή κάποιων φόρων ή/και εξόδων εκταμίευσης των χρημάτων, ποσό που συνήθως είναι της τάξης των μερικών χιλιάδων δολαρίων.
    γ) «Απάτες 419» ή «Νιγηριανές Απάτες»
    •  Στις περιπτώσεις αυτές αποστέλλονται, μηνύματα σε τυχαίους χρήστες του διαδικτύου, με τα οποία τους πληροφορούν ότι κάποιος κάτοχος ιδιαίτερα μεγάλης περιουσίας έχει αποβιώσει και είτε δεν υφίσταται κανείς κληρονόμος και ο παραλήπτης του μηνύματος έχει επιλεγεί ούτως ώστε να κληρονομήσει αυτός την περιουσία, είτε για να καταστεί δυνατό να αποδεσμευτεί η περιουσία, χρειάζεται αυτή να μεταφερθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού και ο παραλήπτης του μηνύματος ενημερώνεται ότι εάν διαθέσει το λογαριασμό του, θα αποκτήσει κάποιο ποσοστό επί της περιουσίας αυτής.
    •  Σε άλλες περιπτώσεις, άτομα από τη Νιγηρία αναζητούν τη βοήθεια επιχειρηματιών ή ελεύθερων επαγγελματιών με σκοπό να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές πράξεις (λαθρεμπόριο, απάτες, δωροδοκία κλπ.), υποσχόμενοι για τη συνεργασία αυτή υψηλό ποσοστό αμοιβής. Για το σκοπό αυτό, κάνουν χρήση τίτλων επίσημων φορέων της χώρας τους (Υπουργεία, Κεντρική Τράπεζα, Εθνική Εταιρεία Πετρελαίων Νιγηρίας κλπ.), χρησιμοποιούν τίτλους κυβερνητικών ή στρατιωτικών παραγόντων με υπαρκτά και ψεύτικα ονόματα ή προφασίζονται σχέση τους με «διάσημα» ή «σημαντικά» πρόσωπα.
    •  Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι οι αποστολείς των μηνυμάτων ζητούν από τους παραλήπτες να τους αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία των τραπεζικού λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας κλπ. προκειμένου επιτευχθεί η συνεργασία τους και η αποκόμιση των χρηματικών ποσών.

    -----------------------------------------------


    Μήνυμα αναγνώστη: Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες

     
    Προσοχή σε όλους που ασχολούνται με το διαδίκτυο και ιδιαίτερα με τις αγορές προϊόντων.

    Μια νέα απάτη έχει ξεκινήσει με σκοπό την κλοπη δεδομένων απο τον υπολογιστή και κυριος πιστωτικών καρτών και κωδικων σύνδεσης με τραπεζικούς Λογαριασμούς.

    Την Τρίτη για επαγγελματικούς λόγους συνδέθηκα σε σαιτ για επαγγελματικές αγορο-πωλησιες (χονδρικες προμηθιες απο Κίνα) και εδειξα ενδιαφερον για καποιο προιον. Η
    εταιρια
    που πουλουσε το προιον για να μου απαντησει μεσω mail ζητουσε επίμονα τηλεφωνο αλλα επειδη γνωριζω τους Κινέζους τι ενοχλητικοι ειναι (μπορει να τηλεφ. 3 τα χαραματα να σου στειλουν προσφορα)εδωσα σταθερό στο γραφειο. Ξαφνικά εχθές το μεσημέρι χτυπαει το τηλ. το σταθερο και ακουω απο την αλλη γραμμη εναν Ινδο (πιθανον)να μου εξηγει οτι το συστημα τους δεν μπορει να δεχτει το mail μου διοτι ο υπολογιστης μου ειναι μολυσμενος και οτι ο τεχνικος της εταιριας του μπορει να σωσει το pc μου απο ολικη καταστραφη.

    Επειδη ηθελα να δω που το παει λεω οκ αντε βοηθαμε. (το έπαιξα ασχετος, κατ επαγγελμα ειμαι
    μηχανικος Υπολογιστών) και αρχιζει να μου ζηταει να κανω καποιες Ενεργιες. (εν ταχη μεσα από το Command Prompt ηθελε να εκτελέσω εντολή να κατεβάσω λογισμικό απομακρυσμνενου ελεγχου.)

    Προσοχη Σε ολους. Μην δεχεστε απο κανεναν να εκτελέσετε λογισμικο αν δεν
    ξερετε 110% τι κανει.

    Για χαριν της ιστοριας και μετά απο
    ερευνα για παρόμοιες απατες μπορει να σας παρουσιαστεί ο ομιλων ως Τεχνικος της Microsoft support ή αλλης εταιριας.

    Ο
    τυπος ηταν πολυ επιμονος και επειδη ειχα ορεξη για αστεια εκανα ταχα οτι δεν καταλαβαινα τον εκνευριζα γιατι δεν εβρισκα τα πληκτρα, εκλεινα το τηλεφωνο και ξαναεπερνε και του ελεγα οτι επεσε ή γραμμη. Μετα απο 45 λεπτα αφου βαρεθηκα του λεω δυστυχώς δεν εχω win στο pc moy αλλα Peento.

    Αναγνώστης

    ΠΗΓΗ




     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

    ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
    Earth's Busy Neighborhood

    CHEMTRAILS

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Α.Ε.Κ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

    Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

    Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
    O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

    ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

    ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

    ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

    Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

    Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές