Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΑΤΜ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

20-06-2013: Εξιχνιάστηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. από τράπεζες στην Ηράκλεια Σερρών
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 20 Ιουνίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. από τράπεζες στην Ηράκλεια Σερρών
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκατεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 24 έως 41 ετών για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία
Η πολυμελής οργάνωση εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2010 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. από Τράπεζες, που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2010 στην Ηράκλεια Σερρών.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκατεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 24 έως 41 ετών για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των αποπειρών κλοπών, ύστερα από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Η δράση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακόπηκε τον Δεκέμβριο ύστερα πολύμηνη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την εξάρθρωση της οργάνωσης και την εξιχνίαση πλήθους περιπτώσεων κλοπών και αποπειρών κλοπών Α.Τ.Μ. από Τράπεζες καθώς και άλλων συναφών περιπτώσεων. (Σχετικό το από 19.12.2010 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης)
Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του Απριλίου του 2010, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία και δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η τέλεση διακεκριμένων κλοπών οχημάτων και Α.Τ.Μ. Τραπεζών.
Ειδικότερα, από κοντινή περιοχή με το Α.Τ.Μ. αφαιρούσαν αρχικά φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο μαζί με συρματόσχοινα χρησιμοποιούσαν για την αποκόλληση και ρυμούλκηση του Α.Τ.Μ. Για την προσέγγιση και διαφυγή από το χώρο της κλοπής, χρησιμοποιούσαν όχημα μεγάλου κυβισμού, στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.
Επιπλέον, εκτός από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει με την ίδια μεθοδολογία και τις εξής περιπτώσεις:
  • απόπειρα αφαίρεσης Α.Τ.Μ. τις βραδινές ώρες της 12.04.2010 από τραπεζικό υποκατάστημα στην Ηράκλεια και
  • απόπειρα αφαίρεσης Α.Τ.Μ. τις πρώτες πρωινές ώρες της 09.12.2010 από τραπεζικό υποκατάστημα στην Ηράκλεια.
Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες δεν ολοκλήρωσαν τις πράξεις τους, λόγω έγκαιρης παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι το σκότος και το μεγάλου κυβισμού όχημα διαφυγής τους.
Επιπλέον, για τη διαφυγή τους, στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποίησαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει την 02.12.2010 από την Πετρούπολη Αττικής και στο οποίο τοποθέτησαν κρατικές πινακίδες έτερου οχήματος, τις οποίες είχαν αφαιρέσει την 03.12.2010 από τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής.
Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερόμενων, που έχουν καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε ποινές κάθειρξης, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές