Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: ΣΑΜΟΣ 2013 ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ 1974

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: ΣΑΜΟΣ 2013 ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ 1974 – ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ «ΣΕΝΑΡΙΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ … ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Mavrogenous Στις .
samos1
Ένας εφιαλτικός συνδυασμός έκανε χθες την εμφάνισή του στην Σάμο! Από αυτούς τους συνδυασμούς που προβλέπονται στα επιτελικά σχέδια και σενάρια απόκρουσης εισβολής, αλλά στην πράξη πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του!
Ο εμπρησμός και το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς στο εσωτερικό του νησιού με ταυτόχρονη αποβατική ή αεραποβατική κίνηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Χθες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Σάμο (θα μπορούσε να είναι εμπρησμός) και λίγο αργότερα ένα αποβατικό LCT του τουρκικού Ναυτικού, συνοδευόμενο από μία φρεγάτα έφτασαν σε απόσταση δύο μιλίων από τις ακτές του νησιού κι ενώ όλος ο κρατικός μηχανισμός και οι διαθέσιμες δυνάμεις του Στρατού είχαν σπεύσει στην κατάσβεση στης πυρκαγιάς.
Τα δύο πλοία πέρασαν από την περιοχή Κασονήσι και Μακρονήσι στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής και συνέχισαν με κατεύθυνση τη περιοχή της Σμύρνης.
Η πυρκαγιά μαινόταν όλη την νύχτα και απείλησε το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο φαίνεται ότι ευτυχώς σώθηκε με την επέμβαση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, αλλά το ζήτημα είναι ότι για πρώτη φορά είχαμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό πυρκαγιάς και εμφάνισης τουρκικού αποβατικού σκάφους.
Ένα ενδεχόμενο που μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο Τούρκων πρακτόρων-εμπρηστών, απλά επιβεβαίωσε ότι είναι ένα ισχυρό σενάριο προκειμένου να υπάρξει αντιπερισπασμός και να απασχοληθούν οι φίλιες δυνάμεις με την κατάσβεσή της ή να δοθούν σινιάλα στους εισβολείς.
Ας δούμε τι έγινε στην εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974:
"Την τουρκική νηοπομπή εντόπισε και έθεσε σε παρακολούθηση το ραντάρ του ΣΕΠ, το οποίο βρισκόταν στο βορειοανατολικό άκρο της Κύπρου, στο ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα.
Γρήγορα κατέστη αντιληπτό ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν δύο διαφορετικές ομάδες σκαφών.
Η μία, παραπλανητική, αποτελείτο από έξι εμπορικά πλοία, τα οποία έπλεαν με κατεύθυνση νότια-νοτιοανατολική, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι θα εκτελείτο απόβαση στον κόλπο Αμμοχώστου.
Τα μεσάνυκτα, όμως, κατέστη πλέον σαφές ότι δεύτερη νηοπομπή με κατεύθυνση νοτιοδυτική έπλεε προς την περιοχή Κυρήνειας. ΄Ηταν η δύναμη των αντιτορπιλλικών και αποβατικών.
Για την καλύτερη καθοδήγηση της και αντιπερισπασμό των υπερασπιστών του νησιού, οι Τουρκοκύπριοι εμπρηστές άναψαν τεράστιες φωτιές σε σημεία της βόρειας πλευράς του Πενταδάκτυλου Μία από τις φωτιές έκαιγε συνεχώς από την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στην πλαγιά απέναντι ακριβώς από το σημείο, όπου τελικά διενεργήθηκε απόβαση". Το χθεσινό σκηνικό στην Σάμο σε τίποτα δεν διέφερε (πλην της κατάληξής του, ευτυχώς...) από εκείνο το ξημέρωμα στην Κύπρο... Σε πολλές ασκήσεις του Στρατού και της Εθνοφυλακής στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιλαμβάνεται ως πολύ πιθανή η αντιμετώπιση απόβασης εν μέσω προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Πάντως η χθεσινή "σύμπτωση" είναι ιδιαίτερα ανησυχητική...

i-samos.gr

ειδαμε στο>>http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22081:---2013---1974----lr--------&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές