Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

8 επικίνδυνα τρόφιμα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας

Thursday, 18 July 2013 17:34
 
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο συνδυασμός δηλαδή της κακής διατροφής και της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας, μπορεί να σας οδηγήσει στην πρόσληψη βάρους και ενδεχομένως και σε διάφορα προβλήματα υγείας.
Τώρα μπαίνει το εξής ερώτημα: Πέρα από την φυσική άσκηση, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε και να προσέξετε τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ασφαλώς και υπάρχουν, αρκεί να περιορίσετε έστω και λίγο, τα 8 τρόφιμα που ακολουθούν από την καθημερινότητά σας.
1. Το αλάτι: Το οποίο βρίσκεται κρυμμένο σε πολλά τρόφιμα και τις περισσότερες φορές ευθύνεται για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
2. Τους χυμούς του εμπορίου: Μπορεί να θεωρούνται μια καλή πηγή βιταμινών, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και όταν δεν περιέχουν ζάχαρη ή διάφορα συντηρητικά, φορτώνουν το σώμα σας με "καμουφλαρισμένους" υδατάνθρακες, για μεγάλο ποσοστό των οποίων ευθύνεται η επεξεργασμένη φρουκτόζη.
3. Το αλκοόλ: Εκτός του ότι "φορτώνει" τον οργανισμό με πολλές θερμίδες, επιπλέον εμποδίζει την απορρόφηση των διάφορων θρεπτικών συστατικών, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.
4. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά: Περιέχουν ένα μίγμα από ζάχαρη και διάφορα χημικά, τα οποία είναι επιβλαβή για τον οργανισμό σας.
5. Tα αλλαντικά: Περιέχουν μείγματα κρέατος και λίπους. Όταν προέρχονται από αμιγή κομμάτια κρέατος, περιέχουν μόνο το λίπος του ζώου από το οποίο προέρχονται και το λίπος αυτό δεν είναι ορατό με το γυμνό μάτι.
6. Τη ζάχαρη: Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες ο μέσος ενήλικας καταναλώνει σε καθημερινή βάση περίπου 18-22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (αντιστοιχεί σε περίπου 290-350 θερμίδες ημερησίως). Καλό λοιπόν θα ήταν να ελέγχετε την ποσότητα της ζάχαρης που χρησιμοποιείτε καθημερινά, καθώς και τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν κρυφή ζάχαρη.
7. Το κόκκινο κρέας: Το οποίο όταν καταναλώνεται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες, αποδεδειγμένα συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.
8. Το τυρί: Πολλές φορές είναι υπεύθυνο για την γρήγορη πρόσληψη βάρους. Ειδικά τα τυριά πλούσια σε λιπαρά περιέχουν κορεσμένα λίπη και πολλές θερμίδες. Καταναλώστε λοιπόν τυριά με σύνεση και επιλέξτε τυριά, όσο τον δυνατόν με χαμηλότερα λιπαρά.

by Χριστίνα Φωτεινάκη


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=104493:8-epikinduna-trofima-pou-uparxoun-sthn-kathhmerinothta-mas&catid=106:health-ygeia&Itemid=159#ixzz2ZQGd95Ae
Seleo.gr News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές