Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΡΩΤΕ

Επειδή πολλοί εδώ μέσα έχουν και παιδιά, δείτε τι προσεξα μολις σε ενα παιδικο
παγωτο: ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ αλλά ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ!!!!!

το γνωριζετε εσεις? εχει παιχτει κάτι με τις εταιρείες προφανως.

ψαχνω στο google Και να τι βρηκα:

Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- "παγωμένο γλύκισμα".
Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν την διαφορά που αξίζει να την δούμε αναλυτικότερα:
Η διαφορά είναι τεράστια... Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.
Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει).
 Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα).Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντιηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντιηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μην σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς κόπο...
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό:
Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.
Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδυέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.


πηγη: http://food-isimo.bl...og-post_11.html 

και κατι ακομα http://natofao.blogs...og-post_06.html  

Αναδημοσιευση απο>>http://www.mybike.gr/topic/45236-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CE%BF-vs-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ 

ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ


Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές. Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών ώς επιλογή για την αντιμετώπιση της ζέστης και την αναζήτηση δροσιάς. Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά! Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας τιτλοφορείται ώς "παγωμένο γλύκισμα".

Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα: Η διαφορά είναι τεράστια!Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα.  Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα. Δηλαδή με απλά λόγια επιτρέπονται ζωικά και όχι φυτικά λιπαρά! 
Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο.

Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς κόπο.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό :
Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα. Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.

Λόγος για όλα τα παραπάνω? Σας λέει κάτι η λέξη 
κέρδος?
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες "Απόλαυση", "Δροσιά", "Παγωμένη Δροσιά" και άλλα κωμικά. Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε, καθώς μόνο ώς παγωτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία σας ευρώ για ένα "παγωμένο γλύκισμα".

ΠΡΟΣΟΧΗ !
Σε καμία περίτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το παγωτό δεν είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, αρκεί να παρασκευάζεται με τον σωστό τρόπο!
Στόχος της δημοσίευσης αυτού του άρθρου από το Food-isimo είναι να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για ότι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην βιομηχανία του παγωτού και όχι να ενοχοποιήσει το ίδιο το παγωτό!
Οι υπεύθυνοι είναι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους, καθώς το καταναλωτικό κοινό δεν μπορεί κ δεν πρέπει να πιάνεται συνέχεια “κορόιδο” από κάθε λογής επιτήδειο!



ΚΡΙΤΙΚΗ: Καλύτερα Παγωτά. Παγωτό η Παγωμένο Γλύκισμα;

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ
ΠΑΓΩΤΟ
Θα το θέλαμε πολύ να κάνουμε κριτική σε όλα τα παγωτά που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά αν το επιχειρούσαμε δεν θα τελειώναμε ποτέ. Το θέμα είναι να τα φας η όχι; Η απάντηση είναι εξαρτάται. Αν τρως ένα παγωτό (με φυσιολογικό αριθμό θερμίδων 150-250) και περιορίζεις από κάπου αλλού τις θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, είσαι εντάξει. Από την άλλη αν κάθε μέρα τρως και ένα τεράστιο πύραυλο συν αυτά που τρως συνήθως, θεωρητικά μπορεί να πάρεις 1/2 κιλό σε μία εβδομάδα. Το παγωτό κλασσικά αποτελούνταν από μερικά βασικά φρέσκα συστατικά: γάλα, αυγά, κρέμα και ζάχαρη. Τώρα όλα τα άλλα δεν είναι παγωτά αλλά «παγωμένο γλύκισμα» (έτσι αναφέρεται στην συσκευασία) όπως λένε επιδόρπιο γιαουρτιού για τα γιαούρτια, για παράδειγμα. Οι φωτογραφίες εδώ δείχνουν τη μεγάλη διαφορά: Από τη μία έχεις τα συστατικά ενός πυραύλου, που όπως μας λέει φτιάχνεται με «αγάπη», πως γίνεται να είναι με αγάπη και να περιέχει πάνω από 25 συστατικά; Και μετά στις επόμενες 2 φωτογραφίες παγωτό βανίλια που περιέχει μόνο 5 συστατικά...

Εδώ δείχνουμε 2 απλά παραδείγματα κατηγορίας παγωτού που θερμιδικά είναι σχεδόν τα ίδια, αλλά από άποψη πρόσθετων είναι σαφώς προτιμότερο το πιο απλό παγωτό με τα λίγα συστατικά. Αν λοιπόν θες να φας παγωτό, έχε υπόψη σου μερικά πράγματα:
*Όσο πιο "σκέτο" το παγωτό, τόσο το καλύτερο (κοίτα τη λίστα των συστατικών).
*Διάλεξε αυτά που δεν ξεπερνούν τις 250 θερμίδες.
*Προτίμησε το κανονικό παγωτό παρά γρανίτα η οποία αποτελείται κυρίως από ζάχαρη. Με το κανονικό παγωτό τουλάχιστον λαμβάνεις και λίγη πρωτεΐνη από το γάλα, που θα σε χορτάσει περισσότερο. 
*Προσοχή στα λάιτ παγωτά, μερικά έχουν λιγότερη ζάχαρη αλλά συνεχίζουν να περιέχουν υδατάνθρακες και ίσως και περισσότερα λιπαρά με αποτέλεσμα να περιέχουν τις ίδιες θερμίδες η περισσότερες.

http://natofao.blogspot.gr/2010/07/blog-post_06.html

2 σχόλια:

  1. ORIGINAL(!!!) παγωτό μόνο στο σπίτι μας μπορούμε να παρασκευάσουμε πλέον.

    Αλλά ποιός έχει πλέον τον χρόνο;

    Οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμ που να βρεις χρονο?να χασεις το τουρκικο σηριαλ?
      κριμα...!!!
      Γιωργη βαζω τη θαλασσα βαζεις τις μπυρες???

      Διαγραφή

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές