Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ (ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΛΗΣΤΕΣ)


19-02-2014:Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Ηράκλεια Σερρών
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 1Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Ηράκλεια Σερρών
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, που ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης των ληστειών
Ο 20χρονος συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστικές αποφάσεις για διάπραξη κλοπών και για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών δύο περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που έλαβαν χώρα στην Ηράκλεια Σερρών.
K ατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 20 ετών, που ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης των ληστειών.
Αρχικά, χθες (18.02.2014) το μεσημέρι, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση που συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκε ο 20χρονος σε περιοχή της Ηράκλειας και συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, σε βάρος του 20χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Σερρών για διάπραξη ληστείας, καθώς και δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για διάπραξη κλοπών σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (7) ετών και (6) μηνών και μία απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε για διάπραξη επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς ενεχόταν στην διάπραξη ληστειών στην Ηράκλεια Σερρών. Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος:
--την 13.09.2013 μεσημεριανές ώρες, εισήλθε στην μονοκατοικία μίας 76χρονης από ανασφάλιστη πόρτα και με την χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της.
--την 14.02.2014 μεσημεριανές ώρες, εισήλθε στην μονοκατοικία μίας 75χρονης από ανασφάλιστη πόρτα και με την χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Ανακρίτρια Σερρών.
Με αφορμή τα ανωτέρω περιστατικά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες ως μέτρα για την αποτροπή ληστειών σε οικίες:
--Ασφάλιση των κεντρικών και δευτερευουσών θυρών σε οποιοδήποτε όροφο και ειδικότερα σε μονοκατοικίες. Περισσότερο από το 40% των εισβολών σε οικίες γίνονται χωρίς τη χρήση βίας. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι αφήνουν ανασφάλιστες τις εισόδους των οικιών τους.
--Αποφυγή ανοίγματος της πόρτας εισόδου ή/και εξώπορτας χωρίς επιβεβαίωση της ταυτότητας του προσώπου που θέλει να εισέλθει.
--Χρήση εξώπορτας ασφαλείας όπου δεν θα μπορεί ο ληστής να σπάσει την πόρτα ή να διαρρήξει την κλειδαριά και χρήση διπλής ασφάλειας στα παράθυρα για να μην μπορούν εύκολα οι ληστές να τα ανοίξουν
--Χρήση εξωτερικού φωτισμού στην είσοδο ή/και στην αυλή
--Γνώση και επικοινωνία με τους γείτονες σας. Έχει παρατηρηθεί ότι σε γειτονιές που οι κάτοικοι έχουν στενότερες σχέσεις μεταξύ τους, τα ποσοστά ληστειών είναι χαμηλότερα αφού μπορεί πιο άνετα να εντοπιστεί ένας ξένος
--Τοποθέτηση πινακίδας, ότι η οικία προστατεύεται από σύστημα συναγερμού, ανεξάρτητα αν προστατεύεται ή όχι. Η τοποθέτηση επιδρά αρνητικά στην εισβολή και ληστεία της οικίας.
--Διασφάλιση του κλειδιού του οχήματος, όταν εισέρχεσθε στην κατοικία, διότι πολλές φορές μετά τη ληστεία οι δράστες απομακρύνονται με το όχημα του θύματος.
Επίσης, σε περίπτωση που έχετε αντιληφθεί ότι κάποιος έχει εισέλθει στην οικία σας:
--προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και να είστε προσεκτικοί σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις.
--καλέστε την «Άμεση Δράση» και προσπαθήστε να αφήσετε τη γραμμή ανοιχτή.
--αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε.
--παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των ληστών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κ.λπ. έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες
--μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν εργαλεία διάρρηξης ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους
--σε ένοπλη ληστεία μην επιχειρήσετε να τους βγάλετε την κουκούλα ή να τους αναγνωρίσετε. Ίσως χάσετε τη ζωή σας αφού οι ληστές δεν θέλουν να αφήσουν μάρτυρες πίσω τους.
--μην αρχίσετε να ουρλιάζετε γιατί η πρώτη κίνηση τους είναι να σας ρίξουν αναίσθητο (ή νεκρό) ή να σας φιμώσουν (ορισμένοι πνίγονται!).
--μόλις φύγουν μην τους καταδιώξετε αμέσως διότι μπορεί να σας πυροβολήσουν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές