Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΡΥΠΤΗ ΤΟΥ

Το παρακατω βιντεο αφορα τον Δουκα Ιωαννη Βατατζη.

Στο βιντεο αυτο αναφερεται ως πιθανο μερος οπου ειναι κρυμμενος ο μαρμαρωμενος βασιλιας σαν την Επταλοφο στη Μεσογαια Αττικης...εγω να αντιπαραβαλω μερικα στοιχεια...

αν ειναι ο Ιωαννης Βατατζης να προσθεσω σαν πιθανη κρυπτη του σωματος του στην πολη των Σερρων...
η πολη επισης ειναι χτισμενη σε 7 λοφους...

επισης οταν βασιλευε ο Βατατζης ειχε απελευθερωσει την πολη των Σερρων απο κατακτητες 

Ο Θεόδωρος Δούκας Άγγελος Κομνηνός, εκδιώκοντας τη λα­τινική φρουρά, έγινε κύριος της πό­λης (τέλη του 1221). Παρέμεινε στην κατοχή του μέχρι το 1230, ο­πότε και νικήθηκε από τον τσάρο Iβάν Β' Άσεν.
Μετά το θάνατο του δωδεκάχρο­νου τσάρου Καλιμάν (1245) η πό­λη περιήλθε στην εξουσία του αυτο­κράτορα της Νικαίας Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατατζή για δεκαέξι χρόνια. " (πηγη: http://www.serrelib.gr/serres1.htm )

"  Το 1230 μ.Χ. μετά την ήττα του Θεόδωρου Κομνηνού στη μάχη της Κλοκοτινίτσας, οι Σέρρες καταλήφθηκαν από τους Βουλγάρους του Ασάν και παρέμειναν στην κυριαρχία τους μέχρι το 1245 μ.Χ., οπότε ανακαταλήφθηκαν από τον αυτοκράτορα της Νίκαιας Δούκα Ιωάννη Βατάτζη και έτσι επανήλθαν στην Βυζαντινή εξουσία. Τα περί της ανακατάληψης των Σερρών από τον Βατάτζη περιγράφει εκτενώς ο σύγχρονος βυζαντινός συγγραφέας Γεώργιος Ακροπολίτης, που διετέλεσε υπουργός των αυτοκρατόρων της Νίκαιας. " (πηγη: http://www.serrestown.com/gr/istoria/i2.html)

" Ο Θεόδωρος Δούκας Αγγελος, ο Δεσπότης της Ηπείρου, αφού κατέλαβε τα γύρω φρούρια της Θεσσαλονίκης, προχώρησε και πολιόρκησε τις Σέρρες το 1221 μ.Χ. και εξανάγκασε τη Λατινική φρουρά να παραδοθεί. Οι Φράγκοι έστειλαν πολυάριθμο στρατό για να την επανακαταλάβουν αλλά ο Θεόδωρος Δούκας Άγγελος τους κατατρόπωσε σε μια μάχη στην Σκοτούσσα. Μετά επεκτείνοντας το κράτος του προς την Θράκη, βάδιζε προς την Κωνταντινούπολη το 1230 όλως απρόοπτως εστράφη κατά των Βουλγάρων για να εξασφαλίσει τα νώτα του, αλλά έπεσε σε παγίδα και αφού πιάστηκε αιχμάλωτος τυφλώθηκε Οι Σέρρες επανακαταλήφθηκαν από τους Βουλγάρους και παρέμειναν στην κατοχή τους μέχρι το 1242 μ.χ. 
  Ο Ιωάννης ο Δούκας Βατάτζης, αυτοκράτορας της Νίκαιας, την άνοιξη 1242 μ.χ. με ισχυρό στρατό προχωρούσε προς τη Θεσαλονίκη. Διερχόμενος από την Ζίχνη συσκέφθηκε με τους επιτελείς του να καταλάβει τις Σέρρες. Κατόπιν πολλών ενδοιασμών ήλθε και στρατοπέδευσε στο λόφο του Αγίου Γεωργίου ανατολικά των Σερρών. Ο Βούλγαρος φρούραρχος Δραγοτάς με την φρουρά του κλείστηκε στην Ακρόπολη, η δε πόλη ήταν χωρίς τείχη, διότι τα κατέστρεψε ο Ιωαννίτσης. 
Ο Βατάτζης εξηνάγκασε τους Βουλγάρους να παραδοθούν και ελευθέρωσε την πόλη. Διόρισε ως στρατηγό και διοικητή των Σερρών τον Μιχαήλ Παλαιολόγο, τον μετέπειτα αυτοκράτορα του Βυζαντίου, που κατέλαβε και την Κωνσταντινούπολη το 1264 . Διοριζόταν πάντοτε έμπιστα και δυναμικά στελέχη των αυτοκρατόρων στις Σέρρες, διότι η στρατηγική της θέση το επέβαλε. 
  Ο γιός του Βατάτζη Θεόδωρος Λάσκαρης με μια βιαστική προέλαση από την Κωνσταντινούπολη σε 12 μέρες, για να σώσει το Μελένικο από μια στενή πολιορκία, περνώντας στις Σέρρες σύντριψε τα στρατεύματα των Βουλγάρων στο Ρούπελ. "πηγη: http://6gym-serron.ser.sch.gr/ACTIVITIES/history/1his_ser/serres.htm)

και να δωσω ενα τελευταιο στοιχειο οτι στον πασιγνωστο λοφο του Κουλα 

 (http://www.serrelib.gr/serres1.htm)

ειναι γνωστη μια ιστορια για καποιον ταφο ενος βασιλια ο οποιος ταφος δεν βρεθηκε αλλά ,...
καποια στοιχεια δειχνουν να βρισκεται στα δεξια του δρομου...οντως στο λοφο απο τα δεξια του ανηφορικου δρομου υπαρχουν πολλα σημεια με ενδιαφερον, καθως και οι κιονες που αναφερονται {Το έτος 1958 κατά την θεμελίωση του επί του κάστρου Τουριστικού Περιπτέρου ήρθαν στο φως νέα ευρήματα. Συγκεκριμένα στη θέση του βόθρου του Περιπτέρου ανακαλύφθηκε αρχαϊκός τάφος γυναικός, που περιείχε σημαντικά κτερίσματα, ο οποίος όμως καλύφθηκε  γρήγορα για να μην παρεμποδιστούν οι περαιτέρω οικοδομικές εργασίες. Ο τάφος  αυτός ανήκε πιθανώς στον 6ο π.χ. αιώνα.
    Σε απόσταση λίγων μέτρων Ν.Α. του περιπτέρου ο εκσκαφέας απεκάλυψε θεμέλια δόμων από πωρόλιθο ενός αρχαϊκού κτιρίου. Πρόκειται πιθανότατα για αρχαίο ναό όπως μαρτυρούν και τα αρχαϊκά κιονόκρανα που βρέθηκαν κατά τις εκσκαφικές εργασίες που γινόταν κοντά στα θεμέλια του αρχαϊκού κτιρίου. (πηγη;http://6gym-serron.ser.sch.gr/ACTIVITIES/tur_odhgos/by_kulas.html)}υπαρχουν οι βασεις τους καπου μεσα στα πυκνοφυτεμενα πευκα...

επισης υποψιες υπαρχουν  για καποιο σημειο περιξ της παλαιας Μητροπολης της πολης ή καποιο σημειο της παλαιας Μητροπολης που επικοινωνουσε υπογειως με την ακροπολη ...(υπαρχουν σχετικες αναφορες απο μαχες για γρηγορη καλυψη σημειων)

το σιγουρο ειναι οτι ο συγκεκριμενος λοφος ο οποιος ηταν οχυρο καποτε και ειχε τειχη και καστρο 
 (http://www.serrelib.gr/serres1.htm)


ειναι σκαμμενος γιατι κατασκευαστηκε (ενα τμημα του με επιχωματωσεις) απο ανθρωπους, δεν ειναι φυσικος λοφος.Το επισης γνωστο ειναι οτι {Ο Γάλλος καπουτσίνος Robert de Dreux, όταν πέρασε από την πόλη των Σερρών το 1669, αναφέρει ότι είδε επί του κάστρου δυο ερειπωμένα παρεκκλήσια. Το ένα απ΄αυτά πιθανότατα ήταν ο ναΐσκος του Αγίου Νικολάου. (πηγη:http://6gym-serron.ser.sch.gr/ACTIVITIES/tur_odhgos/by_kulas.html)}υπηρχαν δυο εκκλησιες η μια του Αγιου Νικολαου, η αλλη εκκλησια που βρισκεται?...

τελος να θυμισουμε τις δυο φορες που καηκε η παλαια ιερα Μητροπολη των Αγιων Θεοδωρων και οποια ιχνη-στοιχεια υπηρχαν να χαθηκαν

τελος μετα απο την καταγραφη των σκεψεων για την πιθανη κρυπτη του σωματος του βασιλια Ιωαννη Βατατζη να προσθεσουμε μερικα διαφορετικης τοποθεσιας στοιχεια ενταφιασμου του Δουκα μετα την κοιμηση του. { Ο Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης πέθανε στις 3 Νοεμβρίου του 1254 στο Νυμφαίο και ενταφιάστηκε με μεγάλες τιμές και λαϊκό πένθος στην Μονή Σωσάνδρων, που ο ίδιος είχε χτίσει προς τιμήν της Παναγίας. Έπασχε από επιληψία, που με τον καιρό εκδηλωνόταν όλο και πιο έντονα. Ωστόσο η βασιλεία του υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη και η δράση του υμνείται ομόφωνα από όλους τους ιστορικούς, σύγχρονους ή μεταγενέστερους, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στην Ιστορία. Υπήρξε πολύ αγαπητός στον λαό του και αρκετά χρόνια μετά το θάνατό του αναγνωρίστηκε ως άγιος με το όνομα Άγιος Ιωάννης Βατάτζης ο Ελεήμων.(πηγη: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%93%C2%B4_%CE%94%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B1%CF%82_%CE%92%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B6%CE%B7%CF%82 )}


Μονη Σωσανδρων 



Να ξεχωρισουμε τον ταφο απο την κρυπτη...μπορει να ταφηκε στο Νυμφαιο αλλά η σωρος να μεταφερθηκε αργοτερα για να προστατευθει απο τους βεβηλους τουρκους...

Δεν γνωριζουμε απλα ψαχνουμε για στοιχεια...

Ο Θεος να μας σωσει!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές