Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΣΧΕΣΗ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΑ (βλ.HAARP)

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ...

" ...Το 2001 οι Ρώσοι σχεδίασαν το σύστημα Βουλκάν για την παρακολούθηση και πρόβλεψη φυσικών καταστροφών. Τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους εκτόξευσαν τον δορυφόρο «COMPASS» (Complex Orbital Magneto-Plasma Autonomous Small Satellite), με όργανα που είχαν κατασκευαστεί από επιστήμονες και μηχανικούς της Ρωσίας, της Ελλάδας(!), της Ουγγαρίας, της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Δυστυχώς τεχνικά προβλήματα διέκοψαν τα πειράματα. Η προσπάθεια συνεχίστηκε τα έτη 2002-2003 με τον δορυφόρο «Meteor-3Μ», που προέβλεψε 44 από 47 καταγεγραμμένους σεισμούς στη Γη! Τώρα τα πειράματα ετοιμάζονται να συνεχιστούν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσω του προγράμματος Uragan. "

Εν τω μεταξύ και οι Αμερικανοί άρχισαν να βλέπουν τη σχέση ιονόσφαιρας - σεισμών μέσω των δορυφόρων τους ανίχνευσης υπέρυθρης ακτινοβολίας. Η πρώτη φορά ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2001, όταν ο δορυφόρος «Terra Earth Observing System» της NASA κατέγραψε ένα θερμικό άλμα επτά ημέρες προτού εκδηλωθεί ο σεισμός των 7,7 ρίχτερ στο Γκουτζαράτ της Ινδίας. Οι επιστήμονες ερμήνευσαν την καταγραφή αυτή όχι ως πραγματική αύξηση της θερμοκρασίας αλλά ως υπεριώδη φωτοβολία που γεννήθηκε από τη συσσωμάτωση των σεισμογενών ηλεκτρονίων «pholes» με τα ηλεκτρόνια της ιονόσφαιρας. ..."








-----------------ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ-----------------

Μόλις εκδηλωθεί μια σεισμική δόνηση πάνω στη Γη παράγονται τα λεγόμενα ελαστικά κύματα χώρου, τα οποία μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητα οριζόντια και κάθετα πάνω στην επιφάνεια 
της Γης.

Πρόσφατα οι ερευνητές ανακάλυψαν πως αυτά τα κύματα μεταδίδονται προς τα πάνω και φτάνουν μέχρι την ιονόσφαιρα. Κοντά στο έδαφος είναι αδύναμα αλλά καθώς ταξιδεύουν προς τα πάνω γίνονται μέχρι και 100 φορές ισχυρότερα.

Όπως γνωρίζουμε, η ιονόσφαιρα βρίσκεται μεταξύ 75 και 600 χλμ από τη Γη και είναι γεμάτη μόρια τα οποία αρχίζουν να περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα όταν φτάνουν εκεί τα σεισμικά κύματα.


Αυτή η απότομη αλλαγή συμπεριφοράς των μορίων καταγράφεται από τα όργανα 
των δορυφόρων και έτσι οι ερευνητές μπορούν με ακρίβεια να υπολογίζουν το σημείο πάνω 
στη Γη όπου έγινε ο σεισμός. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταγράψουμε τους σεισμούς 
που σημειώθηκαν στα βάθη των ωκεανών, στις ερήμους και στις ζούγκλες.


-----------------

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ – NASA: Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Ο σεισμός στο Νεπάλ, όχι μόνο αφαίρεσε τη ζωή περισσότερων από 7.500 ανθρώπων αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 14.000 τραυματίες και κατέστρεψε ολόκληρες πόλεις, αλλά έχει επηρεάσει και την ατμόσφαιρα ολόκληρου του πλανήτη μας, επιβεβαίωσε η NASA.
Τα δεδομένα του «λογισμικού» που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Jet της NASA, αποκαλύπτουν ότι ο σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ στις 25 του Απριλίου δημιούργησε κύματα ενέργειας που διείσδυσαν στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, διαταράσσοντας την κατανομή των ηλεκτρονίων στην ιονόσφαιρα, μίας περιοχής περίπου 60 1.000 χιλιόμετρων από την επιφάνεια της Γης. Αυτές οι διαταραχές έχουν εντοπιστεί χάρη στα σήματα που διαβιβάζονται από το σύστημα GPS και έχουν ληφθεί από έναν δέκτη που βρίσκεται κοντά στο Νεπάλ.
Ως αποτέλεσμα, έχουν καταχωρηθεί ορισμένες αλλαγές στην ιονόσφαιρα οι οποίες διερευνώνται αυτή τη στιγμή, με τον ίδιο τρόπο που εξετάζονται άλλοι φυσικοί κίνδυνοι, όπως οι εκρήξεις ηφαιστείων ή τα τσουνάμι.Οι επιστήμονες φαίνεται να θεωρούν ότι τα δεδομένα που κατέχουν, μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων μοντέλων για τη διάδοση των κυμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μελλοντικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι και άλλες φυσικές καταστροφές που, προς το παρόν, είναι δύσκολο να ανιχνευθούν ή να προβλεφθούν. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί αν αυτές οι αλλαγές στην ιονόσφαιρα μπορεί να έχουν επιπτώσεις -και ποιούς είδους- στην ατμόσφαιρα, στον άνθρωπο, τα ζώα και γενικότερα στον πλανήτη.  πηγή



πηγες
-http://www.tovima.gr/science/article/?aid=189399
-http://users.sch.gr/npapaz/preview.php?aa=193
-https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
-http://www.diadrastika.com/2015/05/nasa-seismos-nepal-allaxe-atmosfaira.html
-http://www.aetos-apokalypsis.com/2013/04/blog-post_3935.html




woodiiis: μέσα από αυτές τις ανακαλύψεις μας δημιουργείται εύλογα μια απορία...
ωραία υπάρχει κίνηση σεισμικών κυμάτων προς την ιονόσφαιρα... ρωτάμε τώρα εμείς μήπως αυτό γίνεται και αντίστροφα; ...ε; ...γίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές