Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΟΞΥΖΕΝΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ;

Oξυζενέ: Η άγνωστη θαυματουργή θεραπεία που μας κρύβουν οι επιστήμονες και οι φαρμακευτικές εταιρείες!


Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά απο το ιατροφαρμακευτικό σύστημα…
Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών – από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια.
Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, οι βρετανικές Αρχές προσέλαβαν έναν ρεπόρτερ, ο οποίος -προσποιούμενος τον γιατρό- «κατασκεύασε» μια ιστορία για ένα παιδί που πέθανε εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης, ύστερα από τη λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου.
Το γεγονός ότι η είδηση προήλθε από έναν «ειδικό» επηρέασε καθοριστικά τους Ινδούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη χρήση του Η2Ο2 και να στραφούν στα βρετανικά φαρμακευτικά σκευάσματα (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).
Επρόκειτο για το πρώτο χτύπημα εναντίον μιας πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής μεθόδου, η οποία από τότε καταπιέζεται συστηματικά από το φαρμακοκεντρικό ιατρικό μοντέλο. Πολλοί επιστήμονες (Willhelm, Warburg, Oliver, Holman, Farr, Barnard, Palthe, McCabe, Cummings) υποστηρίζουν ότι τα θεραπευτικά οφέλη της είναι πολύ σημαντικά για όλες σχεδόν τις ασθένειες, μετατρέποντας τη σε πανάκεια χωρίς προηγούμενο και, μάλιστα, με μηδενικό κόστος!
Μεταξύ αυτών, κάποιοι την εφαρμόζουν ως εναλλακτική μέθοδο θεραπείας αφού η κλασική Ιατρική αρνείται να τη συμπεριλάβει στις καθιερωμένες πρακτικές της και η επιστημονική κοινότητα δεν χρηματοδοτεί επίσημες έρευνες για την αποτελεσματικότητα της.
Οξυγόνο: το κλειδί για έναν υγιή οργανισμό
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70%-80% από νερό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου (89%) είναι οξυγόνο. Σχεδόν όλη η βιολογική ενέργεια του ανθρώπου πηγάζει από αυτό το δομικό στοιχείο, χάρη στο οποίο ο οργανισμός παραμένει ζωντανός και σε καλή κατάσταση.
Και απόδειξη είναι το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει εβδομάδες χωρίς φαγητό, αρκετές μέρες χωρίς νερό, αλλά μόνο λίγα λεπτά χωρίς οξυγόνο. Ο θεμελιώδης ρόλος του για τη διατήρηση της ζωής οδήγησε πολλούς επιστήμονες να μελετήσουν το ίδιο το οξυγόνο, καθώς και τη σχέση που μπορεί να έχει η έλλειψη του με την εμφάνιση ασθενειών, αλλά και την πιθανή αξιοποίηση του για την ανάκτηση της υγείας.
Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των μελετών είναι ότι η πρωταρχική αιτία των περισσότερων ασθενειών συνδέεται -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- με την ανεπαρκή παρουσία του, κυρίως σε κυτταρικό επίπεδο, και ότι η ενίσχυση του οργανισμού με επιπλέον οξυγόνο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πρόληψη ή καταπολέμηση της παθογένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).
Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις για τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το 1931.
Ο δρ. Otto Warburg κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και Ιατρική, όταν απέδειξε ότι οι ιοί δεν μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο, επειδή είναι αναεροβικοί. Επιπλέον, ο Warburg μέσω των πειραμάτων του διαπίστωσε ότι η αφαίρεση οξυγόνου από το κύτταρο κατά 35%, το μετατρέπει σε καρκινικό.
Υποστήριξε ότι η βασική αιτία του καρκίνου είναι η ανεπαρκής οξυγόνωση των κυττάρων και ότι, αν αντιστρέψουμε αυτό το δεδομένο, ο καρκίνος θα μπορούσε να νικηθεί (Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, 30/6/1966). Μετέπειτα μελέτες του ίδιου του Warburg και άλλων επιστημόνων συμπέραναν ότι σχεδόν όλες οι τοξίνες και τα βακτήρια εξουδετερώνονται σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο (Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer)..
Κάποιες από τις θεραπείες που αναπτύχθηκαν με κεντρικό γνώμονα την παραπάνω διαπίοτωοη ονομάστηκαν «οξειδωτικές» γιατί, από τη μια, προκαλούν οξείδωση των προσβεβλημένων από βλαβερούς μικροοργανισμούς κυττάρων και, από την άλλη, θωρακίζουν τα υγιή κύτταρα οξυγονώνοντας τα.
Ωστόσο, η ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία επιμένουν να μην εκμεταλλεύονται αυτές τις θεραπευτικές λύσεις – προφανώς επειδή δεν τους δίνεται κανένα οικονομικό κίνητρο. Τόσο το όζον όσο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ουσίες που δεν μπορούν να πατενταριστούν και το κόστος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Επιπλέον, αν η θεραπευτική δράση τους αφορά όντως στο σύνολο των ασθενειών, τις μετατρέπει σε απειλή για την καθιερωμένη βιομηχανία ακριβών συμπτωματικών φαρμάκων και πολυδάπανων ιατρικών πρακτικών. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το σύστημα δεν χρηματοδοτεί και επίσημες έρευνες που θα αποδείκνυαν την αξία τους (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).
Μια παντοδύναμη θεραπευτική λύση με άγνωστη ιστορία
Πρωτοπόρος στην εκμετάλλευση αυτής της θεραπείας, της οποίας θεωρείται και πατέρας, υπήρξε ο δρ. Richard Willhelm. Κατά τη δεκαετία του 1940, ίδρυσε, τον οργανισμό Επιμορφωτικού Ενδιαφέροντος για το Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (ECHO) θέλοντας να διαδώσει τα θεραπευτικά οφέλη του. Ο ίδιος το χρησιμοποίησε σε ασθενείς, βλέποντας πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε δερματικά προβλήματα, πολιομυελίτιδα και διανοητικές ανωμαλίες που προκύπτουν από βακτηριακές μολύνσεις.
Προτού το ανακαλύψει ο Willhelm, ο βρετανός γιατρός Τ. Η. Oliver το είχε χορηγήσει πρώτος με ενδοφλέβιες ενέσεις σε 25 ασθενείς που έπασχαν από πνευμονία. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: το ποσοστό θνησιμότητας από την ασθένεια έπεσε από το 80% στο 48% και η ενδοφλέβια έγχυση υπεροξειδίου του υδρογόνου έγινε το μυστικό όπλο αντιμετώπισης της επιδημίας πνευμονίας που ξέσπασε λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το 1950, ο δρ. Reginald Holman διεξήγαγε πειράματα, στα οποία χορηγούσε υπεροξείδιο του υδρογόνου 0,45%, διαλυμένο στο νερό, το οποίο στη συνέχεια έπιναν ποντίκια με καρκινικούς όγκους. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του, οι όγκοι εξαφανίστηκαν τελείως εντός ενός διαστήματος μεταξύ 15 και 60 ημερών (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).
Πρόκειται για ελάχιστες περιπτώσεις της άγνωστης ιστορίας της θεραπευτικής δύναμης της ουσίας, οι οποίες αναφέρονται στο βιβλίο της Madison Cavanaugh The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases (Η θεραπεία του ενός λεπτού: το μυστικό για να γιατρέψεις σχεδόν όλες τις ασθένειες). Στο ίδιο βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί και οι γνώμες ειδικών επιστημόνων που υποστηρίζουν τις εκπληκτικές ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου και γενικότερα των βιο-οξειδωτικών θεραπειών σε όλο το φάομα των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης, και της τριπλής μάστιγας: AIDS, καρκίνος και καρδιακά προβλήματα.
Το 1993, ο Αμερικανός ερευνητής δρ. Charles H. Farr προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ στην Ιατρική, για την εργασία του σχετικά με την ευεργετική δράση του Υπεροξειδίου του Υδρογόνου στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συμφωνά με την έρευνα του, τα κοκκιοκύτταρα (είδος λευκών αιμοσφαιρίων) παράγουν την ουσία που αμύνεται εναντίον βακτηρίων, παρασίτων και ζυμομυκήτων που προσβάλουν τον οργανισμό, ρυθμίζει τις ορμόνες και το σάκχαρο του αίματος, και αποτελεί απολυμαντικό, αντισηπτικό και οξειδωτικό παράγοντα (C. Η. Farr, The therapeutic use of H2O2, Townsend letter for Doctors, 1987).
Ο δρ. David G. Williams, ένας από τους κορυφαίους επι στήμονες φυσικών θεραπειών, αναφέρει: « Ο αρχικός σκεπτικισμός μου για τη θεραπευτική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου με οδήγησε σε ενδελεχή έρευνα, κλινική εργασία και πειραματισμό. Καταλαβαίνω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιθανότατα δεν θα πειστεί ποτέ, ωστόσο εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το H2O2 είναι ασφαλές, διαθέσιμο και με εξωφρενικά μικρό κόστος.
Αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι λειτουργεί!» (David G. Williams, The many benefits of hydrogen peroxide, 17/7/2003) Ο παθολόγος William C. Douglas προσθέτει ότι η ουσία «μπορεί να χορηγηθεί σχεδόν σε κάθε παθολογική περίπτωση, συχνά με εξαιρετικά αποτελέσματα» (William C. Douglas, MD, Hydrogen Peroxide: Medical Miracle, Second opinion publishing, 1996).
Ο δρ. Kurt Donsbach γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Alternatives ότι μια ουγκιά υπεροξειδίου του υδρογόνου 35%, διαλυμένη σε ένα γαλόνι νερό, βοηθά στην καλύτερη αναπνοή όσων πάσχουν από εμφύσημα και καρκίνο του λάρυγγα, αν ψεκάζεται στον χώρο που διαβιούν (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases). Ο ίδιος αναφέρεται με ενθουσιασμό και στην αξιοποίηση της θεραπείας με H2O2 για την καταπολέμηση του καρκίνου.(www. alkalizeforhealth.net/oxygen.htm).
Το 1986, ο γνωστός καρδιοχειρουργός Christiaan Barnard, φημισμένος για το γεγονός ότι πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς, άρχισε να συστήνει τη θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ασθενείς, αφού πρώτα την εφάρμοσε ο ίδιος για να θεραπεύσει την αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες που συνοδεύουν το γήρας και έμεινε έκπληκτος με το αποτέλεσμα.
Ωστόσο, ο Barnard γελοιοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό από την ιατρική κοινότητα, ώστε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κάθε σχέση του με τη θεραπεία για να διασώσει τη φήμη και τη δουλειά του (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).
Η λύση για τον αλκοολισμό
Ο αλκοολισμός είναι μια χρόνια ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται προοδευτικά και σχετίζεται με την αδυναμία του ατόμου να ελέγξει την κατανάλωση αλκοόλ, η τοξική επίδραση του οποίου επηρεάζει την κυτταρική αναπνοή. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί καθεστώς ανεπάρκειας οξυγόνου στους σωματικούς ιστούς οδηγώντας σε ιστοτοξική υποξία, κατά την οποία οι ιστοί και τα κύτταρα αδυνατούν να εκμεταλλευτούν και να μεταβολίσουν το οξυγόνο από το αίμα.
Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μέθη που,στην περίπτωση του αλκοολικού, παρατείνεται σε χρόνο και σταδιακά καταβάλλει τον οργανισμό. Το γεγονός ότι οι βαθιές εισπνοές βοηθούν να ξεμεθύσουμε πιο γρήγορα αποτελεί ένδειξη του καταλυτικού ρόλου που έχει το οξυγόνο στην αποτοξίνωση του οργανισμού από το αλκοόλ.
Ο δρ. P.M. Van Wulffren Palthe εργάστηκε με άτομα που έπασχαν από αλκοολισμό και διαπίστωσε ότι η στοματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου ανέστειλε την επιθυμία τους για αλκοόλ και τους βοήθησε να θεραπευτούν από τον εθισμό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του αλκοολισμού, γιατί μπορεί να ανατρέψει την ανεπαρκή οξυγόνωση των ιστών και των κυττάρων που σχετίζεται με την προοδευτική εκδήλωση της ασθένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).
Προάσπιση της υγείας του εγκεφάλου και της διάθεσης
Όσοι ζουν σε μεγαλουπόλεις εμφανίζουν συχνά μεταβολές στη διάθεση τους και ατονία στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό οφείλεται, εν πολλοίς, στον -κακής ποιότητας- αέρα που εισπνέουν, ο οποίος δεν προσφέρει επαρκή ποσότητα οξυγόνου.
Η καθημερινή ελλειμματική οξυγόνωση του οργανισμού γενικότερα, και ειδικότερα του εγκεφάλου, δημιουργεί πολλές εγκεφαλικές-ψυχολογικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, ατονία, ευερεθιστότητα, αδιαθεσία και εξασθένιση των πνευματικών ικανοτήτων, όπως η μνήμη, η συγκέντρωση, η κριτική ικανότητα και η καθαρή σκέψη.
Τα τελευταία χρόνια, η φαρμακευτική βιομηχανία έχει χτίσει γύρω από αυτά τα -ανεξήγητα για την ίδια- συμπτώματα μια ολόκληρη αυτοκρατορία ασθενειών που «κατασκευάστηκαν» και διαδόθηκαν, για να προωθήσουν νέου τύπου φάρμακα διά θεσης και συμπεριφοράς. Η προπαγάνδα που στήθηκε γύρω από αυτές τις ασθένειες οδήγησε στην αποδοχή τους από τον σύγχρονο άνθρωπο, που εκπαιδεύεται να θεωρεί το χάπι πανάκεια για κάθε περίπτωση.
Ο δρ. Ed McCabe υποστηρίζει ότι η συστηματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου αρκεί για να συμπληρωθεί η απαραί τητη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά και να μας τροφοδοτεί με ενέργεια και καλή διάθεση. Εξίσου ευεργετικό αποδεικνύεται για την καλή λει τουργία του εγκεφάλου και την ενίσχυση των πνευματικών μας ικανοτήτων, ακόμα και του βαθμού ευφυίας μας (Ed McCabe, Flood your body with oxygen : therapy for our polluted world, Energy puplications, 2003).
Απαλλαγή από τις περιοδοντικές επεμβάσεις
Ο δρ. Paul Cummings δίδασκε περιοδοντικές χειρουργικές τεχνικές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα, προτού ανακαλύψει ότι με το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορούσε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Στους 1000 ασθενείς στους οποίους εφάρμοσε αυτή τη θεραπεία, το 98% ξεπέρασε το περιοδοντικό του πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια επέμβασης.
Ο δρ. Cummings υποστηρίζει ότι οι δυνατότητες της ουσίας στην οδοντιατρική είναι συναρπαστικές και ότι οι συνάδελφοι του επιστήμονες πρέπει να αναγνωρίσουν την υπεροχή της, συγκριτικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις (Jane E. Brody, Non surgical therapies for gums spurs aide debate, New York Times, 23/3/1982).
Στην πραγματικότητα, το Η2Ο2 χρησιμοποιείται ήδη στην οδοντιατρική διαδικασία λεύκανσης των δοντιών – μια υπηρεσία υψηλού κόστους για τους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον, περιέχεται και στις εμπορικές οδοντόκρεμες που υπόσχονται λαμπερό χαμόγελο, οι οποίες όμως έχουν ενοχοποιηθεί για μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στη στοματική υγιεινή, εξαιτίας των υπόλοιπων χημικών συστατικών τους.
Σύμφωνα με όσα αναγράφει η συγγραφέας Madison Cavanaugh στο βιβλίο της, αρκεί να βουρτσίζει κανείς τα δόντια του με υδάτινο διάλυμα που περιέχει 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να έχει λευκή και υγιή οδοντοστοιχία και ούλα, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.
Η «γκετοποίηση» της εναλλακτικής θεραπευτικής
Οι βιο-οξειδωτικές θεραπείες και γενικότερα οι θεραπευτικές πρακτικές που εστιάζουν στην ενεργή δράση του οξυγόνου θεωρούνται εναλλακτικές και ως τέτοιες αντιμετωπίζονται από το καθιερωμένο σύστημα – συχνά με καχυποψία ως προς την ποιότητα και αποτελεσματικότητα τους.
Φυσικά, η αξία του οξυγόνου αναγνωρίζεται και από την κλασική Ιατρική. Το περίεργο, όμως, είναι ότι το αξιοποιεί επιλεκτικά και με… μέτρο: χρησιμοποιείται, δηλαδή, συμπληρωματικά για να διευκολύνει ασθενείς που αδυνατούν να απορ ροφήσουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου μέσω της αναπνοής τους.
Το υπερβατικό οξυγόνο χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει δηλητηριάσεις από διοξείδιο του άνθρακα, γάγγραινα με εκπομπή αερίων και αεροεμβολισμό (νόσο του δύτη). Ακόμα, εφαρμόζεται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Στις εντατικές των νοσοκομείων, ασθενείς που χαροπαλεύουν παραμένουν ζωντανοί, χάρη στο οξυγόνο που παίρνουν μέσω μηχανικής υποστήριξης.
Ακόμα και η παραγωγή ορισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του οξυγόνου. Για παράδειγμα, οι περισσότερες συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων της χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, αλλά και φαρμάκων, επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα με οξυγόνο για να τα εξουδετερώσουν. Ωστόσο, όλα τα συμβατικά φάρμακα συνοδεύονται από πλήθος παρενεργειών, γεγονός που μακροπρόθεσμα τα καθιστά ζημιογόνα για το σύνολο του οργανισμού.
Έχοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, τίθενται κάποια ερωτήματα:
» Αφού η επιστήμη αναγνωρίζει τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία, γιατί περιορίζει τη χρήση του μόνο σε κάποιες περιπτώσεις και δεν μελετά την αξιοποίηση του σε άλλες;
» Γιατί αγνοούνται τα πρωτοφανή συμπεράσματα ανεξάρτητων ερευνητών, εκ των οποίων κάποιοι χαρακτηρίζουν το οξυγόνο -και δη, το υπεροξείδιο του υδρογόνου- ως θεραπευτική λύση για κάθε ασθένεια;
» Γιατί, σε τελική ανάλυση, σνομπάρεται η εναλλακτική Ιατρική, η οποία τολμά να εφαρμόσει νέες μεθόδους θεραπείας όπως η παραπάνω, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα;
Το σχέδιο είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει ως πυρήνα την εμπορευματοποίηση των ασθενειών. Ο ιστός που έχει πλεχτεί γύρω από αυτή επιβιώνει μέσω ουσιών και διαδικασιών που πωλούνται ακριβά για να καταστείλουν μεμονωμένα συμπτώματα, χωρίς να επιφέρουν ίαση.
Ό,τι ξεφεύγει από τον παραπάνω κανόνα, και κυρίως ό,τι μοιάζει να τον απειλεί, καταστέλλεται ή γελοιοποιείται. Στην καλύτερη περίπτωση, γκετοποιείται σε μια κατηγορία που ονομάζεται «εναλλακτική», προκειμένου να ξεχωρίζει από το επίσημο, πέραν πάσης υποψίας, δόγμα και να ελέγχεται ευκολότερα από αυτό.
πηγη>hellas-now.com

Αναδημοσιευση απο εδω>
http://expresstime.gr/oxizene-i-agnosti-thavmatourgi-therapia-pou-mas-krivoun-i-epistimones-ke-i-farmakeftikes-eteries

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Οι απίστευτοι Έλληνες μεταλλουργοί στην αρχαιότητα!


Οι απίστευτοι Έλληνες μεταλλουργοί στην αρχαιότητα!


Με ευρηματικές τεχνικές που δεν είχαμε φανταστεί και με αυστηρές προδιαγραφές, χαραγμένες σε «οδηγίες χρήσης», δούλευαν τα μέταλλα οι πρόγονοί μας.
Βλέπεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο όπως αυτό του Πειραιά το τεράστιο απομεινάρι από το έμβολο ενός αρχαίου πλοίου και το προσπερνάς μάλλον γρήγορα, γιατί προτιμάς ίσως να θαυμάσεις τα αγάλματα με τις υπέροχες σωματικές λεπτομέρειες που βρίσκονται εκτεθειμένα στον ίδιο χώρο.

Δύσκολο να τα συνδέσεις αυτά τα δύο πράγματα. Και εγώ δεν είχα ιδέα για αυτό ώσπου παρακολούθησα μια διάλεξη του κ. Γιώργου Βαρουφάκη για την τεχνολογική εξέλιξη των εμβόλων στα πολεμικά πλοία της κλασικής εποχής και άνοιξαν κάπως τα μάτια μου. Και όποιος άλλος παρακολούθησε τις διαλέξεις που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αυτή τη χρονιά είχε άλλη μία ευκαιρία για να θαυμάσει όχι μόνο την επινοητικότητα των Αρχαίων Ελλήνων αλλά και το πώς οι ανακαλύψεις τους ενσωματώνονταν σε περισσότερες από μία πτυχές της ζωής τους.

Δηλαδή ο προσεκτικός και υποψιασμένος αναγνώστης των αρχαίων κειμένων θα βρει τον απόηχο από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας της αντίστοιχης εποχής και στους μύθους και στα έπη και στην καθημερινή ζωή, στο εμπόριο αλλά και στα πολεμικά πλοία. Ενώ ο επισκέπτης των μουσείων θα τα δει αυτά να έχουν εφαρμοστεί στα όσα έχουν σώσει ως σήμερα οι ανασκαφές.





Ο αρχισιδηρουργός

Ο μεταλλουργός κ. Βαρουφάκης ξεκίνησε ως χημικός για να μετεξελιχθεί σε μεταλλουργό. Γεννήθηκε το 1925 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και εργάστηκε από τη δεκαετία του '50 στη Χαλυβουργική. Εκεί κάποια στιγμή ο καθηγητής της Ανόργανης Χημείας Ε. Στάθης τού ανέθεσε να μελετήσει δύο οξειδωμένα χάλκινα θραύσματα από έναν αρχαϊκό Κούρο του 6ου αιώνα π.Χ. και από μιαν Αρτέμιδα του 5ου αιώνα π.Χ. Έπρεπε να αποφανθεί για το αν είχαν κάνει καλά που τα έπλυναν στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αποσταγμένο νερό και γενικά αν συντηρήθηκαν σωστά. Η έρευνα πήγε καλά, η συντήρηση ήταν αυτή που έπρεπε, τα αγάλματα τώρα βρίσκονται στο Μουσείο του Πειραιά και εκτός αυτού υπήρχε πλέον ένας... άνθρωπος αναφοράς, αφού αρκετοί αρχαιολόγοι ζητούσαν πλέον τη γνώμη του σχετικά με τα μεταλλικά ευρήματά τους.


Αλλά και εκείνος δεν έμεινε μόνο με τις θεωρητικές του γνώσεις της Χημείας και εκτός αυτού αν και παιδί είχε αποστραφεί τα Αρχαία, εξαιτίας του τρόπου διδασκαλίας τους, τώρα έγινε ένας παθιασμένος αναγνώστης του Ομήρου, του Ηροδότου, του Θουκυδίδη, του Ξενοφώντα. Κάνοντας ένα ακόμη βήμα στη συνέχεια, άρχισε να πειραματίζεται στον χώρο της δουλειάς για τους τρόπους που οι αρχαίοι μεταλλουργοί δημιουργούσαν τα κράματά τους. Έφτιαχνε πρωτόγονους φούρνους, προβληματιζόταν για τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αρχαίοι τεχνίτες-καλλιτέχνες. Εκτός από αρχισιδηρουργός λοιπόν έγινε και ερευνητής. Βοήθεια και κατανόηση έβρισκε από τους απλούς χαλυβουργούς του εργοστασίου.


Μία ημέρα έδωσε έναν μεταλλικό δίσκο σε κάποιον από αυτούς τους προικισμένους τεχνίτες με την παράκληση από τον δίσκο, επινοώντας την κατάλληλη τεχνική, χωρίς να του αποκαλύψει τη σκέψη του, να δημιουργήσει έναν μικρό λέβητα. Έπειτα από δοκιμές και δοκιμές πραγματικά ο άνθρωπος σφυρηλατώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια κατά μήκος των ακτίνων του κυκλικού δίσκου άρχισε να δημιουργεί τα τοιχώματα του λέβητα.

Αυτό ήταν αρκετό για τον κ. Βαρουφάκη ώστε να επαληθεύσει τη σκέψη του ότι και ο περίφημος κρατήρας του Δερβενίου με ύψος 1 μέτρο είχε φτιαχτεί με αυτόν τον τρόπο αλλά και με την άπειρη υπομονή του αρχαίου καλλιτέχνη. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο κρατήρας αυτός συνίστατο από σφυρήλατα και χυτά τεμάχια.

Συγκεκριμένα, το κύριο σώμα ήταν σφυρήλατο, ενώ η βάση τα μικρά αγαλμάτια που τον στόλιζαν  και το πάνω τμήμα του ήταν χυτά. Στη συνέχεια, για τη δημιουργία των ανάγλυφων παραστάσεων θα έπρεπε να σφυροκοπούσαν με μεγάλη προσοχή το εξωτερικό τμήμα σύμφωνα με το σχέδιο του επικεφαλής καλλιτέχνη. Ένας βοηθός θα κρατούσε κόντρα με ένα εργαλείο στο εσωτερικό του κρατήρα και ο καλλιτέχνης απ' έξω με άπειρη προσοχή και ελαφρότατο χέρι θα σφυρηλατούσε τα τοιχώματά του, ώστε οι ανάγλυφες μορφές να γίνονται πλέον τρισδιάστατες και τελικά να δημιουργήσουν ένα θαυμάσιο έργο τέχνης.

Στη στέγη του Παρθενώνα


Μια σπουδαία εμπειρία είναι βέβαια το να δεις τον Παρθενώνα όχι απλά από κοντά αλλά να ανέβεις ως την κορυφή με τη βοήθεια της σκαλωσιάς και να εξετάσεις επί τόπου τους συνδέσμους που συγκρατούν τους ογκόλιθους μεταξύ τους. Και τύχη καλή το έφερε, όταν του ζήτησαν να εξετάσει πώς συνδέονταν οι ογκόλιθοι, να φθάσει και ως εκεί. Τότε κατάλαβε, όπως λέει, ότι «ο πολιτισμός υπάρχει μαζί με την τεχνολογία, πίσω από τον Παρθενώνα υπήρχαν μηχανικοί όπως ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης». Και η λεπτομερής εξέταση των συνδέσμων σε σχήμα διπλού Τ που έγινε έδειξε ότι οι άνθρωποι εκείνοι εκτός από τη σπουδαία αρχιτεκτονική τους ικανότητα ήξεραν και το πώς να εξασφαλίσουν την αιωνιότητα των έργων τους.
Οι ογκόλιθοι που επάνω τους στηρίζονται με σιγουριά οι κομψές Καρυάτιδες είναι στέρεα και αόρατα για τον επισκέπτη συνδεδεμένοι μεταξύ τους με τη μέθοδο των διπλών Τ. Το ίδιο και οι ογκόλιθοι ψηλά επάνω από τις κολόνες

Για να ενώσουν και να συγκρατήσουν δύο ογκόλιθους, λάξευαν στον καθένα από ένα Τ. Οι μεταλλουργοί της εποχής του Παρθενώνα, στην περιοχή του Λαυρίου, γνώριζαν, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της αρχαϊκής εποχής, τη διαδικασία της παραγωγής χωριστά μαλακού καθαρού σιδήρου και χωριστά σκληρού χάλυβα, δηλαδή με μικρές προσμείξεις άνθρακα.

Τα φύλλα των δύο αυτών ποιοτήτων τα συγκολλούσαν μεταξύ τους χτυπώντας εντατικά στο σημείο συνένωσης με το σφυρί και σε θερμοκρασία περίπου 1.200 βαθμών Κελσίου, διότι δεν μπορούσαν να φθάσουν με τα μέσα της εποχής πιο ψηλά. Στη συνέχεια έφερναν κοντά τους δύο ογκόλιθους, έλιωναν μολύβι που έχει σημείο τήξης αρκετά χαμηλότερα από τον σίδηρο και γέμιζαν το αυλάκι. Είχε σχηματιστεί ένα διπλό Τ γεμάτο μολύβι. Στη συνέχεια θέρμαιναν όσο πιο πολύ μπορούσαν το σιδερένιο διπλό Τ και το τοποθετούσαν επάνω στο αυλάκι. Έλιωνε το μολύβι και ο σύνδεσμος βυθιζόταν ως κάτω στο αυλάκι και έμενε εκεί προστατευμένος ολόγυρα από τον μόλυβδο!



Τα έμβολα - τρίαινες στις τριήρεις
Στο αντίγραφο της αρχαίας αθηναϊκής τριήρους «Αργώ» φαίνεται καθαρά το μεταλλικό έμβολο με τις αύλακες που της δίνουν προφίλ τρίαινας και σχεδιάστηκε για να μπορεί να αποκολλάται εύκολα μετά τον εμβολισμό κάποιου πλοίου
Οι μεταλλουργικές γνώσεις των Ελλήνων κατάλληλες για ειρηνικές κατασκευές μπορούσαν, όταν ήταν μεγάλη ανάγκη και η πατρίδα κινδύνευε, να βοηθήσουν στην κατασκευή αποτελεσματικών όπλων. Ένα από αυτά, για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά, είναι τα μεταλλικά έμβολα των πολεμικών πλοίων. Έπρεπε να είναι και ανθεκτικά στη διάβρωση από το θαλασσινό νερό αλλά και αποτελεσματικά. Γιατί τα πρώτα είχαν το μειονέκτημα να τρυπούν το εχθρικό πλοίο αλλά μετά σφηνώνονταν έτσι ώστε ήταν δύσκολο να αποκολληθούν. Γι' αυτό το σχήμα τους εξελίχθηκε και από το πλάι απέκτησαν αύλακες που τα έκαναν να φαίνονται σαν τρίαινες. Οι αύλακες ήταν απομίμηση αυτών που έφεραν τα ξίφη και αργότερα τα στιλέτα ώστε να ξεκαρφώνονται εύκολα από το σώμα του θύματος! Στη συνέχεια η τεχνολογία τους εξελίχθηκε τόσο ώστε έφθασαν στα έμβολα της Νικόπολης, με μάζα κοντά στον 1 τόνο (στην πραγματικότητα θραύσματα έχουν σωθεί), από τον 1ο αιώνα π.Χ., του στόλου του Μάρκου Αντωνίου, με αυξημένη περιεκτικότητα σε μόλυβδο (13%), μία ακόμη τεχνική βελτίωση για να χύνεται ευκολότερα το μέταλλο στο καλούπι του.
Αντίγραφο σε μάρμαρο το εμβόλου της Νικοπόλεως
Ο κ. Βαρουφάκης, αφού έφθασε να γίνει και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα 89 του χρόνια πλέον συνεχίζει να πηγαίνει κάθε πρωί στο γραφείο του, να σκέπτεται γύρω από τα μέταλλα, να διαβάζει τα αρχαία κείμενα, να δίνει διαλέξεις και να γράφει βιβλία με θέμα την αρχαία τεχνολογία. Έτσι συνεχίζει και να μας ανοίγει τα μάτια, να μας κάνει όταν πηγαίνουμε σε ένα μουσείο να δίνουμε προσοχή ακόμη και στα πιο μικρά ή στα πιο χονδροειδή αντικείμενα, στα ενθυμήματα (και όχι στα απομεινάρια) της εποχής που οι Έλληνες σκέπτονταν, κατασκεύαζαν και έλεγχαν με αυστηρότητα ό,τι θα ήταν γι' αυτούς χρήσιμο.

Δύο βιβλία του, αρκετά δυσεύρετα όμως, είναι: «Αρχαία Ελλάδα και Ποιότητα» (εκδόσεις Αίολος) και «Η ιστορία του σιδήρου από τον Ομηρο στον Ξενοφώντα» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα).


Το κομψοτέχνημα από το Δερβένι 

Στο Δερβένι της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο λεγόμενος «Κρατήρας του Δερβενίου». Πρόκειται, χωρίς υπερβολή, για ένα από τα πιο αξιόλογα έργα τέχνης σε παγκόσμια και διαχρονική κλίμακα, έστω και αν αυτό δεν το μάθαμε καν στο σχολείο. Εχει ύψος 1 μέτρο και βάρος 40 κιλά. Το χρυσίζον χρώμα του δεν περιέχει χρυσό αλλά χαλκό και 14,5% κασσίτερο. Εχει πάχος μόλις 0,4 mm και ο κίνδυνος να καταστραφεί την ώρα της δουλειάς επάνω σε αυτόν μεγάλος (δεν ξέρουμε κιόλας αν δεν καταστράφηκαν κάποιοι πριν). Προοριζόταν ίσως για την εναπόθεση της τέφρας κάποιου ηγεμόνα. Οι εξώγλυφες παραστάσεις έχουν γίνει με ειδικό εργαλείο που έβαζαν στο εσωτερικό και την ίδια στιγμή ο τεχνίτης απ’ έξω σφυρηλατούσε τα πρόσωπα και τα σώματα







Διαμάντια στα αρχαία κείμενα


Ο Ξενοφών και ο Χάλυβας

Ο Ξενοφών πολλές φορές αναφέρεται στη Χώρα των Χαλύβων. Σε μια μάλιστα μοναδική περίπτωση λέει ότι οι κάτοικοί της «ζούσαν από την επεξεργασία και εμπορία του σιδήρου...» («Κύρου Ανάβασις, Βιβλίο Πέμπτο»). Προφανώς από την απασχόλησή τους με τον σίδηρο και την επεξεργασία του ώστε να μετατρέπεται σε σκληρό υλικό πήρε το όνομά του και ο χάλυβας, ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα.


Ο Ηρόδοτος και η γέφυρα με θέα

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο η βασίλισσα Νίτωκρη, μια πολύ έξυπνη γυναίκα, έβαλε να κατασκευάσουν μια γέφυρα μέσα στη Βαβυλώνα για να ενώσει τις όχθες του ποταμού Ευφράτη, που περνούσε μέσα από την πόλη. Χρησιμοποιήθηκαν γι' αυτό ογκόλιθοι που βγήκαν κατά την κατασκευή μιας τεχνητής λίμνης και τους συνέδεσαν με σίδηρο και μόλυβδο απ' έξω ώστε να μην οξειδωθεί ο σίδηρος (Ηρόδοτος 1.186)



Γιατί κάποιος είναι «άσημος»

Το 1970 βρέθηκε στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών μια μαρμάρινη στήλη από τις αρχές του 4ου αιώνα π.Χ. που αναφέρεται στον έλεγχο ποιότητας των αργυρών αττικών νομισμάτων προκειμένου να διαπιστώνεται η γνησιότητά τους. Ο νόμος ανέφερε ρητά ότι ένας ειδικός δημόσιος λειτουργός θα έπρεπε να δοκιμάζει κάθε αττικό ή ξένο αργυρό νόμισμα που θα είχε χαραγμένη την ίδια μορφή με εκείνη του αττικού. Εκεί εμφανίζονται και οι λέξεις: υπόχαλκο, υπομόλυβδο νόμισμα (εννοώντας ότι από επάνω υπήρχε μια στρώση αργύρου) και κίβδηλο νόμισμα (κίβδος ήταν η σκουριά, με την οποία νόθευαν τα χρυσά νομίσματα). Ο άσημος άργυρος και ο άσημος χρυσός παρέπεμπαν στο νόμισμα που δεν είχε χαραχθεί και νομιμοποιηθεί (από εκεί και ο άσημος, ο ακόμη ασήμαντος).



Η ελευσίνια επιγραφή με τις προδιαγραφές

Το 1893 ανακαλύφθηκε στην Ελευσίνα από τον Δ. Φίλιο μια μακροσκελής επιγραφή από τα τέλη του 4ου αιώνα. Σε αυτήν έχουμε μπροστά στα μάτια μας μια παραγγελία για την κατασκευή των μπρούντζινων συνδέσμων που θα έμπαιναν ανάμεσα στους σπονδύλους των κιόνων της Φιλώνειας Στοάς, με την επισήμανση ο μπρούντζος που θα χρησιμοποιηθεί να περιέχει 11 μέρη χαλκού και ένα μέρος κασσίτερο. Δηλαδή υπήρχαν αυστηρές προδιαγραφές στις παραγγελίες και, κατά συνέπεια, αυστηροί έλεγχοι για την τήρησή τους.


Ο Ησίοδος και η γενιά του σιδήρου

Ο Ησίοδος αναφέρει στα «Εργα και Ημέραι»: «Μακάρι να μη ζούσα ανάμεσα στους ανθρώπους της πέμπτης γενιάς αλλά να είχα πεθάνει πιο μπροστά ή να είχα γεννηθεί αργότερα, γιατί αυτή τώρα είναι μια γενιά του σίδερου και οι άνθρωποι ποτέ δεν σταματούν από τον κάματο και τη στενοχώρια...». Τα σιδερένια όπλα είχαν γίνει πλέον άθραυστα και αποτελεσματικά.


Ο Ομηρος, έμβολα και δαχτυλίδια



Σιδερένια κοσμήματα!

Ο Όμηρος αναφέρει σε πολλές περιπτώσεις τη χρήση σιδήρου κατά τη 2η προχριστιανική χιλιετία, και μάλιστα κατά τη μυκηναϊκή εποχή. Ήταν όμως ο σίδηρος γνωστός τότε και με ποια μορφή; Λοιπόν, όχι μόνο ήταν γνωστός αλλά και αποτελούσε πολύτιμο μέταλλο που το χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή κοσμημάτων.


Ομηρικός σίδηρος, ποιητική αδεία

Γιατί ο Όμηρος αναφέρει τη χρήση του σιδήρου αν και τα έπη του ανάγονται στην εποχή του χαλκού; Διότι ο ποιητής ζει στη γεωμετρική εποχή του 8ου αιώνα π.Χ. και είναι πολύ επηρεασμένος από τη μεγάλη ανάπτυξη της μεταλλουργίας του σιδήρου και από την ιδιότητά του να σκληραίνει με τη γνωστή διαδικασία της «βαφής».


Το μυστικό του δαχτυλιδιού

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τον αριθμό 5682 εκτίθεται μια σιδερένια σφενδόνη δαχτυλιδιού (εκεί που μπαίνει ο όποιος πολύτιμος λίθος, ακριβώς όπως η πέτρα στο πετσί της σφεντόνας) από την Πύλο, με χρονολόγηση γύρω στο 1500 π.Χ. Από τη χημική εξέταση βρέθηκε ότι περιέχει 4% νικέλιο και 2% κοβάλτιο. Η παρουσία αυτών των δύο μετάλλων αυξάνει την αντιδιαβρωτική αντοχή του κράματος και το καθιστά ανοξείδωτο.


Θείο και άνθρακας κατά της σκουριάς

Γιατί πολλοί αρχαίοι σύνδεσμοι και γόμφοι άντεξαν στη διάβρωση τόσων αιώνων και δεν οξειδώθηκαν ακόμη και όταν για κάποιον λόγο αποκαλύφθηκαν από την παρουσία μολύβδου και έμειναν γυμνοί; Η μεγάλη καθαρότητα του σιδήρου ως προς το θείο και τον άνθρακα έπαιξε ρόλο. Οι σύνδεσμοι είχαν κατασκευαστεί με τη συγκόλληση ενός σκληρού φύλλου χάλυβα ανάμεσα σε δύο μαλακά φύλλα καθαρού σιδήρου. Έτσι ο σύνδεσμος ήταν σκληρός αλλά και προστατευμένος, αφού το πιο ευαίσθητο στην οξείδωση τμήμα προστατεύθηκε από τον καθαρό σίδηρο.

Το αθάνατο έμβολο

Έπειτα από ανάλυση που έγινε στο έμβολο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά (3ος-4ος αιώνας π.Χ.), βρέθηκε ότι ολόκληρο θα είχε μάζα 75-80 κιλά, μήκος 75 εκατοστά και σύνθεση 86,5% χαλκό, 11,72% κασσίτερο, 0,11% σίδηρο, 0,06% ψευδάργυρο, 0,03%νικέλιο και 0,04% μόλυβδο. Αρα υψηλή σκληρότητα και ικανοποιητική αντιδιαβρωτική ικανότητα.-ΚΕΙΜΕΝΟ Γαλδαδάς Αλκης -Φ Αρχείο Αρχαιογνώμωνα



ΠΗΓΗ
ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

Αναδημοσιευση απο >>http://krasodad.blogspot.gr/2015/07/blog-post_74.html

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

FROZEN YOGURT ΘΕΤΕ?ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ...ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σοκάρει η αποκάλυψη για το frozen Yogurt...

Το frozen yogurt είναι μια πρόσφατη και διαδεδομένη μανία για τους καταναλωτές, ενώ τα καταστήματα που εξειδικεύονται σ’ αυτό το προϊόν ξεφυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια.

Με βασικό επιχείρημα ότι αποτελούν μια πέρα για πέρα υγιεινή τροφή, προσελκύουν όλο και περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, αλλά χωρίς να στερηθούν το γλυκό τους και μάλιστα επί καθημερινής βάσεως.

Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post, το frozen yogurt δεν είναι τόσο «αθώο», όσο παρουσιάζεται στους καταναλωτές. Η λέξη «γιαούρτι» εξ ορισμού σημαίνει ότι πρόκειται για τροφή που προέρχεται αποκλειστικά από πηγμένο γάλα.

Όμως, η πικρή αλήθεια είναι ότι πολλά καταστήματα που ανήκουν σε γνωστές αλυσίδες και έχουν βγάλει τεράστια κέρδη, πουλάνε «παγωμένο γιαούρτι», μέσα στο οποίο υπάρχουν πολλά συστατικά των οποίων το όνομα είναι δύσκολο να το προφέρει κανείς, αλλά και μπόλικη ζάχαρη!

«Το γεγονός ότι υπάρχει η λέξη γιαούρτι στο όνομα ουδόλως “αθωώνει” αυτό που βρίσκεται μέσα στο κουτάκι σας», λέει ο Ντέιβιντ Κάτζ, ιδρυτικός διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Πανεπιστημίου Yale. «Δεν είναι μια εναλλακτική λύση να τρώει κανείς διαφορετικά το γιαούρτι, είναι μια διαφορετική πρόταση για παγωτό», προσθέτει.

Η Huffington Post έκανε έρευνα σε έξι διεθνείς αλυσίδες της Αμερικής και σύμφωνα με τα ευρήματα το «αθώο» frozen yogurt περιείχε, μεταξύ άλλων, κόμμι γκουάρ, κιτρικό νάτριο, κόμμι κυτταρίνης, φωσφορικό μονο-εστεροποιημένο, προπυλενογλυκόλη κ.ά.. Κάποια, μάλιστα, περιείχαν καραγενάνη, που είναι υδατάνθρακας, ο οποίος παράγεται από ερυθροφύκη, χρησιμοποιείται ευρέως ως σταθεροποιητής και μέσο αύξησης της πυκνότητας σε γαλακτοκομικά προϊόντα (ειδικά στα λεγόμενα «ελαφρά») και που πολυάριθμες μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η χρήση του μπορεί να προκαλέσει έλκη και καρκίνο του πεπτικού συστήματος!


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Αναδημοσιευση απο >>>http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/07/frozen-yogurt.html



σχολιο woodiiis :ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΛΙΓΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!!!

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΡΥΠΤΗ ΤΟΥ

Το παρακατω βιντεο αφορα τον Δουκα Ιωαννη Βατατζη.

Στο βιντεο αυτο αναφερεται ως πιθανο μερος οπου ειναι κρυμμενος ο μαρμαρωμενος βασιλιας σαν την Επταλοφο στη Μεσογαια Αττικης...εγω να αντιπαραβαλω μερικα στοιχεια...

αν ειναι ο Ιωαννης Βατατζης να προσθεσω σαν πιθανη κρυπτη του σωματος του στην πολη των Σερρων...
η πολη επισης ειναι χτισμενη σε 7 λοφους...

επισης οταν βασιλευε ο Βατατζης ειχε απελευθερωσει την πολη των Σερρων απο κατακτητες 

Ο Θεόδωρος Δούκας Άγγελος Κομνηνός, εκδιώκοντας τη λα­τινική φρουρά, έγινε κύριος της πό­λης (τέλη του 1221). Παρέμεινε στην κατοχή του μέχρι το 1230, ο­πότε και νικήθηκε από τον τσάρο Iβάν Β' Άσεν.
Μετά το θάνατο του δωδεκάχρο­νου τσάρου Καλιμάν (1245) η πό­λη περιήλθε στην εξουσία του αυτο­κράτορα της Νικαίας Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατατζή για δεκαέξι χρόνια. " (πηγη: http://www.serrelib.gr/serres1.htm )

"  Το 1230 μ.Χ. μετά την ήττα του Θεόδωρου Κομνηνού στη μάχη της Κλοκοτινίτσας, οι Σέρρες καταλήφθηκαν από τους Βουλγάρους του Ασάν και παρέμειναν στην κυριαρχία τους μέχρι το 1245 μ.Χ., οπότε ανακαταλήφθηκαν από τον αυτοκράτορα της Νίκαιας Δούκα Ιωάννη Βατάτζη και έτσι επανήλθαν στην Βυζαντινή εξουσία. Τα περί της ανακατάληψης των Σερρών από τον Βατάτζη περιγράφει εκτενώς ο σύγχρονος βυζαντινός συγγραφέας Γεώργιος Ακροπολίτης, που διετέλεσε υπουργός των αυτοκρατόρων της Νίκαιας. " (πηγη: http://www.serrestown.com/gr/istoria/i2.html)

" Ο Θεόδωρος Δούκας Αγγελος, ο Δεσπότης της Ηπείρου, αφού κατέλαβε τα γύρω φρούρια της Θεσσαλονίκης, προχώρησε και πολιόρκησε τις Σέρρες το 1221 μ.Χ. και εξανάγκασε τη Λατινική φρουρά να παραδοθεί. Οι Φράγκοι έστειλαν πολυάριθμο στρατό για να την επανακαταλάβουν αλλά ο Θεόδωρος Δούκας Άγγελος τους κατατρόπωσε σε μια μάχη στην Σκοτούσσα. Μετά επεκτείνοντας το κράτος του προς την Θράκη, βάδιζε προς την Κωνταντινούπολη το 1230 όλως απρόοπτως εστράφη κατά των Βουλγάρων για να εξασφαλίσει τα νώτα του, αλλά έπεσε σε παγίδα και αφού πιάστηκε αιχμάλωτος τυφλώθηκε Οι Σέρρες επανακαταλήφθηκαν από τους Βουλγάρους και παρέμειναν στην κατοχή τους μέχρι το 1242 μ.χ. 
  Ο Ιωάννης ο Δούκας Βατάτζης, αυτοκράτορας της Νίκαιας, την άνοιξη 1242 μ.χ. με ισχυρό στρατό προχωρούσε προς τη Θεσαλονίκη. Διερχόμενος από την Ζίχνη συσκέφθηκε με τους επιτελείς του να καταλάβει τις Σέρρες. Κατόπιν πολλών ενδοιασμών ήλθε και στρατοπέδευσε στο λόφο του Αγίου Γεωργίου ανατολικά των Σερρών. Ο Βούλγαρος φρούραρχος Δραγοτάς με την φρουρά του κλείστηκε στην Ακρόπολη, η δε πόλη ήταν χωρίς τείχη, διότι τα κατέστρεψε ο Ιωαννίτσης. 
Ο Βατάτζης εξηνάγκασε τους Βουλγάρους να παραδοθούν και ελευθέρωσε την πόλη. Διόρισε ως στρατηγό και διοικητή των Σερρών τον Μιχαήλ Παλαιολόγο, τον μετέπειτα αυτοκράτορα του Βυζαντίου, που κατέλαβε και την Κωνσταντινούπολη το 1264 . Διοριζόταν πάντοτε έμπιστα και δυναμικά στελέχη των αυτοκρατόρων στις Σέρρες, διότι η στρατηγική της θέση το επέβαλε. 
  Ο γιός του Βατάτζη Θεόδωρος Λάσκαρης με μια βιαστική προέλαση από την Κωνσταντινούπολη σε 12 μέρες, για να σώσει το Μελένικο από μια στενή πολιορκία, περνώντας στις Σέρρες σύντριψε τα στρατεύματα των Βουλγάρων στο Ρούπελ. "πηγη: http://6gym-serron.ser.sch.gr/ACTIVITIES/history/1his_ser/serres.htm)

και να δωσω ενα τελευταιο στοιχειο οτι στον πασιγνωστο λοφο του Κουλα 

 (http://www.serrelib.gr/serres1.htm)

ειναι γνωστη μια ιστορια για καποιον ταφο ενος βασιλια ο οποιος ταφος δεν βρεθηκε αλλά ,...
καποια στοιχεια δειχνουν να βρισκεται στα δεξια του δρομου...οντως στο λοφο απο τα δεξια του ανηφορικου δρομου υπαρχουν πολλα σημεια με ενδιαφερον, καθως και οι κιονες που αναφερονται {Το έτος 1958 κατά την θεμελίωση του επί του κάστρου Τουριστικού Περιπτέρου ήρθαν στο φως νέα ευρήματα. Συγκεκριμένα στη θέση του βόθρου του Περιπτέρου ανακαλύφθηκε αρχαϊκός τάφος γυναικός, που περιείχε σημαντικά κτερίσματα, ο οποίος όμως καλύφθηκε  γρήγορα για να μην παρεμποδιστούν οι περαιτέρω οικοδομικές εργασίες. Ο τάφος  αυτός ανήκε πιθανώς στον 6ο π.χ. αιώνα.
    Σε απόσταση λίγων μέτρων Ν.Α. του περιπτέρου ο εκσκαφέας απεκάλυψε θεμέλια δόμων από πωρόλιθο ενός αρχαϊκού κτιρίου. Πρόκειται πιθανότατα για αρχαίο ναό όπως μαρτυρούν και τα αρχαϊκά κιονόκρανα που βρέθηκαν κατά τις εκσκαφικές εργασίες που γινόταν κοντά στα θεμέλια του αρχαϊκού κτιρίου. (πηγη;http://6gym-serron.ser.sch.gr/ACTIVITIES/tur_odhgos/by_kulas.html)}υπαρχουν οι βασεις τους καπου μεσα στα πυκνοφυτεμενα πευκα...

επισης υποψιες υπαρχουν  για καποιο σημειο περιξ της παλαιας Μητροπολης της πολης ή καποιο σημειο της παλαιας Μητροπολης που επικοινωνουσε υπογειως με την ακροπολη ...(υπαρχουν σχετικες αναφορες απο μαχες για γρηγορη καλυψη σημειων)

το σιγουρο ειναι οτι ο συγκεκριμενος λοφος ο οποιος ηταν οχυρο καποτε και ειχε τειχη και καστρο 
 (http://www.serrelib.gr/serres1.htm)


ειναι σκαμμενος γιατι κατασκευαστηκε (ενα τμημα του με επιχωματωσεις) απο ανθρωπους, δεν ειναι φυσικος λοφος.Το επισης γνωστο ειναι οτι {Ο Γάλλος καπουτσίνος Robert de Dreux, όταν πέρασε από την πόλη των Σερρών το 1669, αναφέρει ότι είδε επί του κάστρου δυο ερειπωμένα παρεκκλήσια. Το ένα απ΄αυτά πιθανότατα ήταν ο ναΐσκος του Αγίου Νικολάου. (πηγη:http://6gym-serron.ser.sch.gr/ACTIVITIES/tur_odhgos/by_kulas.html)}υπηρχαν δυο εκκλησιες η μια του Αγιου Νικολαου, η αλλη εκκλησια που βρισκεται?...

τελος να θυμισουμε τις δυο φορες που καηκε η παλαια ιερα Μητροπολη των Αγιων Θεοδωρων και οποια ιχνη-στοιχεια υπηρχαν να χαθηκαν

τελος μετα απο την καταγραφη των σκεψεων για την πιθανη κρυπτη του σωματος του βασιλια Ιωαννη Βατατζη να προσθεσουμε μερικα διαφορετικης τοποθεσιας στοιχεια ενταφιασμου του Δουκα μετα την κοιμηση του. { Ο Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης πέθανε στις 3 Νοεμβρίου του 1254 στο Νυμφαίο και ενταφιάστηκε με μεγάλες τιμές και λαϊκό πένθος στην Μονή Σωσάνδρων, που ο ίδιος είχε χτίσει προς τιμήν της Παναγίας. Έπασχε από επιληψία, που με τον καιρό εκδηλωνόταν όλο και πιο έντονα. Ωστόσο η βασιλεία του υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη και η δράση του υμνείται ομόφωνα από όλους τους ιστορικούς, σύγχρονους ή μεταγενέστερους, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στην Ιστορία. Υπήρξε πολύ αγαπητός στον λαό του και αρκετά χρόνια μετά το θάνατό του αναγνωρίστηκε ως άγιος με το όνομα Άγιος Ιωάννης Βατάτζης ο Ελεήμων.(πηγη: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%93%C2%B4_%CE%94%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B1%CF%82_%CE%92%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B6%CE%B7%CF%82 )}


Μονη Σωσανδρων 



Να ξεχωρισουμε τον ταφο απο την κρυπτη...μπορει να ταφηκε στο Νυμφαιο αλλά η σωρος να μεταφερθηκε αργοτερα για να προστατευθει απο τους βεβηλους τουρκους...

Δεν γνωριζουμε απλα ψαχνουμε για στοιχεια...

Ο Θεος να μας σωσει!!!






Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2015-2016

Αναλυτικά το καλεντάρι του Ελληνικού Πρωταθλήματος



1η αγωνιστική (22-23-24/8/2015)
Ομάδα Β (Βέροια) - ΠΑΣ Γιάννινα
Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπ.
ΠΑΟΚ - Ξάνθη
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - Πλατανιάς
Καλλονή - Ηρακλής
Ατρόμητος - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Ολυμπιακός - Πανιώνιος
2η αγωνιστική (29-30-31/8/2015)
Πανθρακικός - Ομάδα Β (Βέροια)
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπ. - Παναιτωλικός
Ξάνθη - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - Καλλονή
Πλατανιάς - Ατρόμητος
Ηρακλής - Πανιώνιος
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Ολυμπιακός
3η αγωνιστική (12-13-14/9/2015)
Ομάδα Β (Βέροια) - ΠΑΟΚ
Παναιτωλικός - Πανθρακικός
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Καλλονή - Αστέρας Τρίπ.
Ατρόμητος - Ξάνθη
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός - Πλατανιάς
Ηρακλής - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
4η αγωνιστική (19-20-21/9/2015)
Παναιτωλικός - Ομάδα Β (Βέροια)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Πανθρακικός - Καλλονή
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπ. - Πανιώνιος
Ξάνθη - Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Πλατανιάς - Ηρακλής
5η αγωνιστική (26-27-28/9/2015)
Ομάδα Β (Βέροια) - ΑΕΚ
Καλλονή - Παναιτωλικός
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ
Πανιώνιος - Πανθρακικός
Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Αστέρας Τρίπ.
Ηρακλής - Ξάνθη
Παναθηναϊκός - Πλατανιάς
6η αγωνιστική (3-4-5/10/2015)
Καλλονή - Ομάδα Β (Βέροια)
ΑΕΚ - Ατρόμητος
Παναιτωλικός - Πανιώνιος
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Πανθρακικός - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής
Αστέρας Τρίπ. - Πλατανιάς
Ξάνθη - Παναθηναϊκός
7η αγωνιστική (17-18-19/10/2015)
Ομάδα Β (Βέροια) - Ατρόμητος
Πανιώνιος - Καλλονή
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Παναιτωλικός
Ηρακλής - ΠΑΟΚ
Πλατανιάς - Πανθρακικός
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπ. - Ξάνθη
8η αγωνιστική (24-25-26/10/2015)
Πανιώνιος - Ομάδα Β (Βέροια)
Ατρόμητος - Ολυμπιακός
Καλλονή - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
ΑΕΚ - Ηρακλής
Παναιτωλικός - Πλατανιάς
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Πανθρακικός - Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπ.
9η αγωνιστική (31/10 & 1-2/11/2015)
Ομάδα Β (Βέροια) - Ολυμπιακός
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Πανιώνιος
Ηρακλής - Ατρόμητος
Πλατανιάς - Καλλονή
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Ξάνθη - Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπ. - ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός
10η αγωνιστική (7-8-9/11/2015)
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Ομάδα Β (Βέροια)
Ολυμπιακός - Ηρακλής
Πανιώνιος - Πλατανιάς
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Καλλονή - Ξάνθη
ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπ.
Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός
11η αγωνιστική (21-22-23/11/2015)
Ομάδα Β (Βέροια) - Ηρακλής
Πλατανιάς - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Ξάνθη - Πανιώνιος
Αστέρας Τρίπ. - Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή
Πανθρακικός - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός
12η αγωνιστική (28-29-30/11/2015)
Πλατανιάς - Ομάδα Β (Βέροια)
Ηρακλής - Παναθηναϊκός
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Ξάνθη
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπ.
Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος - Πανθρακικός
Καλλονή - ΠΑΟΚ
ΑΕΚ - Παναιτωλικός
13η αγωνιστική (5-6-7/12/2015)
Ομάδα Β (Βέροια) - Παναθηναϊκός
Ξάνθη - Πλατανιάς
Αστέρας Τρίπ. - Ηρακλής
ΠΑΣ Γιάννινα - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Πανθρακικός - Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Παναιτωλικός - Ατρόμητος
ΑΕΚ - Καλλονή
14η αγωνιστική (12-13-14/12/2015)
Ξάνθη - Ομάδα Β (Βέροια)
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπ.
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα
Ηρακλής - Πανθρακικός
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Πανιώνιος - ΑΕΚ
Ατρόμητος - Καλλονή
15η αγωνιστική (19-20-21/12/2015)
Ομάδα Β (Βέροια) - Αστέρας Τρίπ.
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη
Πανθρακικός - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Πλατανιάς
Παναιτωλικός - Ηρακλής
ΑΕΚ - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Καλλονή - Ολυμπιακός
Ατρόμητος - Πανιώνιος
16η αγωνιστική (2-3-4/1/2016)
ΠΑΣ Γιάννινα - Ομάδα Β (Βέροια)
Αστέρας Τρίπ. - Πανθρακικός
Ξάνθη - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός
Πλατανιάς - ΑΕΚ
Ηρακλής - Καλλονή
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Ατρόμητος
Πανιώνιος - Ολυμπιακός
17η αγωνιστική (9-10-11/1/2016)
Ομάδα Β (Βέροια) - Πανθρακικός
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπ.
ΑΕΚ - Ξάνθη
Καλλονή - Παναθηναϊκός
Ατρόμητος - Πλατανιάς
Πανιώνιος - Ηρακλής
Ολυμπιακός - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
18η αγωνιστική (16-17-18/1/2016)
ΠΑΟΚ - Ομάδα Β (Βέροια)
Πανθρακικός - Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπ. - Καλλονή
Ξάνθη - Ατρόμητος
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος
Πλατανιάς - Ολυμπιακός
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Ηρακλής
19η αγωνιστική (23-24-25/1/2016)
Ομάδα Β (Βέροια) - Παναιτωλικός
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Καλλονή - Πανθρακικός
Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπ.
Ολυμπιακός - Ξάνθη
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Παναθηναϊκός
Ηρακλής - Πλατανιάς
20ή αγωνιστική (30-31/1 & 1/2/2016)
ΑΕΚ - Ομάδα Β (Βέροια)
Παναιτωλικός - Καλλονή
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος
Πανθρακικός - Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπ. - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Ξάνθη - Ηρακλής
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός
21η αγωνιστική (6-7-8/2/2016)
Ομάδα Β (Βέροια) - Καλλονή
Ατρόμητος - ΑΕΚ
Πανιώνιος - Παναιτωλικός
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Πανθρακικός
Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα
Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπ.
Παναθηναϊκός - Ξάνθη
22η αγωνιστική (13-14-15/2/2016)
Ατρόμητος - Ομάδα Β (Βέροια)
Καλλονή - Πανιώνιος
ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Παναιτωλικός - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
ΠΑΟΚ - Ηρακλής
Πανθρακικός - Πλατανιάς
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπ.
23η αγωνιστική (20-21-22/2/2016)
Ομάδα Β (Βέροια) - Πανιώνιος
Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Καλλονή
Ηρακλής - ΑΕΚ
Πλατανιάς - Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Ξάνθη - Πανθρακικός
Αστέρας Τρίπ. - ΠΑΣ Γιάννινα
24η αγωνιστική (27-28-29/2/2016)
Ολυμπιακός - Ομάδα Β (Βέροια)
Πανιώνιος - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Ατρόμητος - Ηρακλής
Καλλονή - Πλατανιάς
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός - Ξάνθη
ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπ.
Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα
25η αγωνιστική (5-6-7/3/2016)
Ομάδα Β (Βέροια) - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Ηρακλής - Ολυμπιακός
Πλατανιάς - Πανιώνιος
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος
Ξάνθη - Καλλονή
Αστέρας Τρίπ. - ΑΕΚ
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός
Πανθρακικός - ΠΑΟΚ
26η αγωνιστική (12-13-14/3/2016)
Ηρακλής - Ομάδα Β (Βέροια)
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Πλατανιάς
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Πανιώνιος - Ξάνθη
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπ.
Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΕΚ - Πανθρακικός
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ
27η αγωνιστική (19-20-21/3/2016)
Ομάδα Β (Βέροια) - Πλατανιάς
Παναθηναϊκός - Ηρακλής
Ξάνθη - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Αστέρας Τρίπ. - Ολυμπιακός
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος
Πανθρακικός - Ατρόμητος
ΠΑΟΚ - Καλλονή
Παναιτωλικός - ΑΕΚ
28η αγωνιστική (2-3-4/4/2016)
Παναθηναϊκός - Ομάδα Β (Βέροια)
Πλατανιάς - Ξάνθη
Ηρακλής - Αστέρας Τρίπ.
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός - Πανθρακικός
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
Ατρόμητος - Παναιτωλικός
Καλλονή - ΑΕΚ
29η αγωνιστική (10/4/2016)
Ομάδα Β (Βέροια) - Ξάνθη
Αστέρας Τρίπ. - Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς
Πανθρακικός - Ηρακλής
ΠΑΟΚ - Ομάδα Α (Κέρκυρα)
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός
ΑΕΚ - Πανιώνιος
Καλλονή - Ατρόμητος
30ή αγωνιστική (17/4/2016)
Αστέρας Τρίπ. - Ομάδα Β (Βέροια)
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός - Πανθρακικός
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ
Ηρακλής - Παναιτωλικός
Ομάδα Α (Κέρκυρα) - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - Καλλονή
Πανιώνιος - Ατρόμητος

ΠΗΓΗ

ΓΑΤΑΚΙΑΑΑΑ...ΤΙ "GO BACK ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ"...ΤΙ "BABY COME BACK...I CANT LIVE WITHOUT YOU..."

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

666 ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ; ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ...ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ



Bismillah, the Mark of the Koran, and the Chi Xi Stigma of Revelation

https://icliks.wordpress.com/gods-changes/end-times/anti-christ/bismillah-the-mark-of-the-koran-and-the-chi-xi-stigma-of-revelation/


The Number 666 according to Muslims

https://heavenawaits.wordpress.com/the-number-666-according-to-muslims/


The REAL "Mark of the Beast"! 
(ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΧΩΒΑΔΩΝ)
http://www.hope-of-israel.org/beastmark.html

Illuminati and Freemasonry Symbols

https://reptilianilluminati.wordpress.com/tag/devil/












ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!








ΣΧΕΣΗ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΑ (βλ.HAARP)

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ...

" ...Το 2001 οι Ρώσοι σχεδίασαν το σύστημα Βουλκάν για την παρακολούθηση και πρόβλεψη φυσικών καταστροφών. Τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους εκτόξευσαν τον δορυφόρο «COMPASS» (Complex Orbital Magneto-Plasma Autonomous Small Satellite), με όργανα που είχαν κατασκευαστεί από επιστήμονες και μηχανικούς της Ρωσίας, της Ελλάδας(!), της Ουγγαρίας, της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Δυστυχώς τεχνικά προβλήματα διέκοψαν τα πειράματα. Η προσπάθεια συνεχίστηκε τα έτη 2002-2003 με τον δορυφόρο «Meteor-3Μ», που προέβλεψε 44 από 47 καταγεγραμμένους σεισμούς στη Γη! Τώρα τα πειράματα ετοιμάζονται να συνεχιστούν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσω του προγράμματος Uragan. "

Εν τω μεταξύ και οι Αμερικανοί άρχισαν να βλέπουν τη σχέση ιονόσφαιρας - σεισμών μέσω των δορυφόρων τους ανίχνευσης υπέρυθρης ακτινοβολίας. Η πρώτη φορά ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2001, όταν ο δορυφόρος «Terra Earth Observing System» της NASA κατέγραψε ένα θερμικό άλμα επτά ημέρες προτού εκδηλωθεί ο σεισμός των 7,7 ρίχτερ στο Γκουτζαράτ της Ινδίας. Οι επιστήμονες ερμήνευσαν την καταγραφή αυτή όχι ως πραγματική αύξηση της θερμοκρασίας αλλά ως υπεριώδη φωτοβολία που γεννήθηκε από τη συσσωμάτωση των σεισμογενών ηλεκτρονίων «pholes» με τα ηλεκτρόνια της ιονόσφαιρας. ..."








-----------------ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ-----------------

Μόλις εκδηλωθεί μια σεισμική δόνηση πάνω στη Γη παράγονται τα λεγόμενα ελαστικά κύματα χώρου, τα οποία μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητα οριζόντια και κάθετα πάνω στην επιφάνεια 
της Γης.

Πρόσφατα οι ερευνητές ανακάλυψαν πως αυτά τα κύματα μεταδίδονται προς τα πάνω και φτάνουν μέχρι την ιονόσφαιρα. Κοντά στο έδαφος είναι αδύναμα αλλά καθώς ταξιδεύουν προς τα πάνω γίνονται μέχρι και 100 φορές ισχυρότερα.

Όπως γνωρίζουμε, η ιονόσφαιρα βρίσκεται μεταξύ 75 και 600 χλμ από τη Γη και είναι γεμάτη μόρια τα οποία αρχίζουν να περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα όταν φτάνουν εκεί τα σεισμικά κύματα.


Αυτή η απότομη αλλαγή συμπεριφοράς των μορίων καταγράφεται από τα όργανα 
των δορυφόρων και έτσι οι ερευνητές μπορούν με ακρίβεια να υπολογίζουν το σημείο πάνω 
στη Γη όπου έγινε ο σεισμός. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταγράψουμε τους σεισμούς 
που σημειώθηκαν στα βάθη των ωκεανών, στις ερήμους και στις ζούγκλες.


-----------------

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ – NASA: Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Ο σεισμός στο Νεπάλ, όχι μόνο αφαίρεσε τη ζωή περισσότερων από 7.500 ανθρώπων αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 14.000 τραυματίες και κατέστρεψε ολόκληρες πόλεις, αλλά έχει επηρεάσει και την ατμόσφαιρα ολόκληρου του πλανήτη μας, επιβεβαίωσε η NASA.
Τα δεδομένα του «λογισμικού» που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Jet της NASA, αποκαλύπτουν ότι ο σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ στις 25 του Απριλίου δημιούργησε κύματα ενέργειας που διείσδυσαν στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, διαταράσσοντας την κατανομή των ηλεκτρονίων στην ιονόσφαιρα, μίας περιοχής περίπου 60 1.000 χιλιόμετρων από την επιφάνεια της Γης. Αυτές οι διαταραχές έχουν εντοπιστεί χάρη στα σήματα που διαβιβάζονται από το σύστημα GPS και έχουν ληφθεί από έναν δέκτη που βρίσκεται κοντά στο Νεπάλ.
Ως αποτέλεσμα, έχουν καταχωρηθεί ορισμένες αλλαγές στην ιονόσφαιρα οι οποίες διερευνώνται αυτή τη στιγμή, με τον ίδιο τρόπο που εξετάζονται άλλοι φυσικοί κίνδυνοι, όπως οι εκρήξεις ηφαιστείων ή τα τσουνάμι.Οι επιστήμονες φαίνεται να θεωρούν ότι τα δεδομένα που κατέχουν, μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων μοντέλων για τη διάδοση των κυμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μελλοντικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι και άλλες φυσικές καταστροφές που, προς το παρόν, είναι δύσκολο να ανιχνευθούν ή να προβλεφθούν. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί αν αυτές οι αλλαγές στην ιονόσφαιρα μπορεί να έχουν επιπτώσεις -και ποιούς είδους- στην ατμόσφαιρα, στον άνθρωπο, τα ζώα και γενικότερα στον πλανήτη.  πηγή



πηγες
-http://www.tovima.gr/science/article/?aid=189399
-http://users.sch.gr/npapaz/preview.php?aa=193
-https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
-http://www.diadrastika.com/2015/05/nasa-seismos-nepal-allaxe-atmosfaira.html
-http://www.aetos-apokalypsis.com/2013/04/blog-post_3935.html




woodiiis: μέσα από αυτές τις ανακαλύψεις μας δημιουργείται εύλογα μια απορία...
ωραία υπάρχει κίνηση σεισμικών κυμάτων προς την ιονόσφαιρα... ρωτάμε τώρα εμείς μήπως αυτό γίνεται και αντίστροφα; ...ε; ...γίνεται;

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές