Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δείτε την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2013 (αποτελέσματα)

Δείτε την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2013 (αποτελέσματα)
 31/08/13-11:30
Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2013 (εισοδήματα 2012), μέσω διαδικτύου,πατήστε στο τέλος του άρθρου το σχετικό link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet). Στο μεταξύ, η ΓΓΠΣ ανακοίνωσε την Παρασκευή 16-08-2013 ότι απεστάλησαν στους φορολογούμενους τρεις νέες σειρές εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος (η 5η, η 6η και η 7η). Από αυτές, οι δύο πρώτες έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης την 30 και 31 Ιουλίου 2013 οπότε η πρώτη δόση του φόρου του εκκαθαριστικού θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου. Η τελευταία έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 14 Αυγούστου οπότε η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου (στην περίπτωση αυτήν οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε δύο διμηνιαίες δόσεις, σε αντίθεση με τους πρώτους που θα έχουν περιθώριο τριών δόσεων ως το τέλος του έτους).

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εφιστά στην προσοχή των φορολογούμενων σχετικά με την 5η και 6η αποστολή εκκαθαριστικών λόγω της περιόδου διακοπών που διανύουμε και δεδομένου ότι η πρώτη δόση αυτών θα πρέπει να καταβληθεί ως την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Γι αυτό συνιστά στους φορολογούμενους να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα πορεία της εκκαθάρισης των δηλώσεων προκύπτουν τα ακόλουθα: Έχουν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις που αφορούν σε καθαρό εισόδημα 54,132 δισ. ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 1,439 δισ. ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης σε 410 εκατ. ευρώ και ο φόρος επιτηδεύματος σε 207,869 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός φόρος ανέρχεται σε 2,112 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, οι χρεωστικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί ανέρχονται σε 1.896.916. Σ' αυτές προκύπτει καταβολή συνολικού φόρου 2,303 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.200 ευρώ. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 719.123 και αφορούν σε επιστροφή φόρου 191,936 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει επίσης ότι η υποβολή των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων συνεχίζεται με πολύ γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει τις 4,8 εκατ. οριστικές υποβολές. Έτσι έχει ξεπεραστεί πάνω από 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υποβολή και ο αριθμός δηλώσεων που υπολείπεται εκτιμάται πως μπορεί να υποβληθεί μέχρι 30-08-2013. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας.

Επίσης, για τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημέρωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 25-08-2013 το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδαhttp://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί. Για να δείτε τα εκκαθαριστικά θα πρέπει να κάνετε login (σύνδεση) και να γνωρίζετε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε το Link στο τέλος του άρθρου για να δείτε αν έχει γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης και πότε θα σας αποσταλεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. 
Τα απευθείας links είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος 2013 https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το εκκαθαριστικό  ΦΑΠ 2011 - 2012.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο 31-08-2013, 11:30

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, η οποία έληξε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν έως τη νέα προθεσμία, εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις. Το υπουργείο υποχρεώθηκε να προχωρήσει τελικά στην παράταση για την πληρωμή των συγκεκριμένων φόρων, αποδεχόμενο, στη σχετική ανακοίνωση, ότι «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων». Ενώ, σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν φτάσει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και οι υπόχρεοι έπρεπε να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά αναγράφουν τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής», με τους οποίους μπορεί να γίνει η εξόφληση της πρώτης δόση ή ολόκληρου του ποσού του φόρου στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ. Ειδικά για τις τράπεζες, η εξόφληση μπορεί να μέσω web banking για αποφυγή ουρών και ταλαιπωρίας. Το πρόβλημα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το ίδιο το κράτος, που ενώ έσπευσε να εκκαθαρίσει εκατομμύρια δηλώσεις και να επιζητεί στις ίδιες προθεσμίες και την πληρωμή των φόρων ακινήτων, δεν κατάφερε να αποστείλει εγκαίρως ταχυδρομικά τα ειδοποιητήρια.

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων 2013:

Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώουπου σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου). 


Επιλέξτε το παρακάτω link:

Ενημέρωση Εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων έτους 2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές