Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;

H συμμαχία Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ από όραμα μετατρέπεται σε εφιάλτη;

Ο αγωγός που προτάθηκε (ως δόλωμα;) από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου στην ελληνική πλευρά, για την σύμπηξη της ελληνοϊσραηλινής συμμαχίας. Τώρα οι εταιρείες κατευθύνουν τον αγωγό προς την Τουρκία!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στο ιστορικό της σύμπηξης της τριπλής συμμαχίας Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ και στο ενδεχόμενο αυτή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να καταστεί παγίδα για τον Ελληνισμό, αφού αντί να εξασφαλίσει πλεονεκτήματα σε Λευκωσία και Αθήνα, που είναι βασική αιτία σύναψης κάθε συμμαχίας, είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως ένα ιδιότυπο γεωπολιτικό "κεφαλοκλείδωμα", με ανυπολόγιστες συνέπειες για Κύπρο και Ελλάδα.
Η αντίστροφη μέτρηση για να μετατραπεί το όραμα ελληνοϊσραηλινής συμμαχίας σε εφιάλτη άρχισε με το τηλεφώνημα που έκανε ο Νετανιάχου στον Ερντογάν, το Μάρτιο του 2013, όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να πιέστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, να ζητήσει συγνώμη, πράξη αδιανόητη -μέχρι τότε- για έναν πρωθυπουργό του Ισραήλ. Και η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται ότι θα τελειώσει το 2104 ή το πολύ το 2015.
Ακριβώς επειδή έχουν αρχίσει να λειτουργούν τα χρονοδιαγράμματα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, ο διεθνής παράγων και οι εταιρείες που εμπλέκονται στην εκμετάλλευσή τους, επιζητούν την άμεση επίλυση του Κυπριακού, για να εξαλειφθεί κάθε πιθανό εμπόδιο που θα μπορούσε να εμφανιστεί στο μέλλον και να διαταράξει την ασφαλή εξόρυξη και μεταφορά του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές. Εκτός αυτού, επιζητούν και τη φθηνότερη λύση που θα επιτρέψει τη μεταφορά του στην ενεργοβόρο αγορά της Ευρώπης.
Εδώ ακριβώς αρχίζει ο εφιάλτης.
Είχαμε γράψει πριν από μήνες ότι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα εξισλαμισμένων εβραίων της Τουρκίας είναι σε επαφή με ενεργειακούς κολοσσούς στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ και διαπραγματεύονται την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου στην Τουρκία, όπου ένα μέρος θα καταναλώνεται και το υπόλοιπο θα μεταφέρεται στην Ευρώπη.
Τώρα βλέπουμε ότι εκπρόσωποι των εταιρειών Noble Energy και Delek, που έχουν την άδεια εκμετάλλευσης του Οικοπέδου "Αφροδίτη", μετέβησαν πριν λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, για επαφές με στελέχη των εταιρειών *Zorlu HoldingEnka HoldingTurcasPetrol AS και CalikHolding. Σκοπός της συνάντησης είναι η διερεύνηση της δυνατότητας μεταφοράς του ισραηλινού αερίου στην Ε.Ε. μέσω ενός αγωγού από το Ισραήλ στην Τουρκία.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, με απόφαση που εξέδωσε τον παρελθόντα Οκτώβριο, έδωσε την άδεια για εξαγωγή του 40% των αποθεμάτων της χώρας σε φυσικό αέριο, απόφαση που χαιρέτισαν οι εταιρείες Noble Energy, Delek Drilling και Avner Oil and Gas, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα Ταμάρ και Λεβιάθαν του Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι το Λεβιάθαν είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει ανακαλυφθεί στη Μεσόγειο.
Με βάση τα παραπάνω, για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, μπορούμε να καταλήξουμε στο εξής: Ότι από τη μια πλευρά έχει στηθεί σκηνικό "επίλυσης" του Κυπριακού, με την υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ να επισκέπτεται Αθήνα και Λευκωσία και όχι Άγκυρα και να επιβάλλει την αποδοχή του λεγόμενου κοινού ανακοινωθέντος, που αποτελεί εναρκτήριο διαδικασία των επαφών και των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης, και από την άλλη πλευρά οι ενεργειακοί κολοσσοί που ελέγχουν το κοίτασμα της Αφροδίτης, βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της κατασκευής του αγωγού που θα μεταφέρει ΚΑΙ το κυπριακό αέριο στην Τουρκία, καθιστώντας ενεργειακό κόμβο την Τουρκία, όμηρο την Κύπρο και χώρα παρία την Ελλάδα.
Έχουμε επισημάνει στα άρθρα μας της προηγούμενης εβδομάδος ότι το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και το ευρωπαϊκό κεκτημένο ισχύει για το σύνολο της κυπριακής επικράτειας, και το ενεργειακό, αποτελούν δυο ισχυρά χαρτιά για τη Λευκωσία και την Αθήνα, που πρέπει να χρησιμοποιηθούν με επιδεξιότητα και σωφροσύνη, για να έχει αίσιο τέλος το εθνικό μας ζήτημα.
Οι δυο διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει εν παραλλήλω, λες και διευθύνονται από το ίδιο κέντρο, δεν αποτελούν καλό οιωνό και είναι ορατός ο κίνδυνος τα πλεονεκτήματα να μετατραπούν σε μειονεκτήματα και το όραμα σε εφιάλτη.
Κι αυτό γιατί πολύ απλά ο επιχειρηματικός παράγοντας, δηλαδή οι επιχειρηματικοί κολοσσοί που εμπλέκονται στην προαναφερθείσα διαδικασία, έχουν τέτοια δύναμη, που μπορούν να καθορίσουν τις αποφάσεις ακόμα και πανίσχυρων κυβερνήσεων.
Αν τελικώς με βάση τα παραπάνω το Κυπριακό λυθεί με τρόπο που πλήττει τα συμφέροντα του Ελληνισμού και την ίδια ώρα ο αγωγός πάει κατά Τουρκία μεριά, τότε μιλάμε για τον ορισμό του φιάσκου, όσον αφορά την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία.
Και μπορούμε αβίαστα να υποθέσουμε ότι η κατοχή του 40% της Κύπρου και οι (υπαρκτές) τουρκικές απειλές, σε συνδυασμό με την (υπαρκτή) κρίση στις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις, και ο αγωγός Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα-Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι και ως δόλωμα για την σύμπηξη της ελληνοϊσραηλινής συμμαχία, και στη συνέχεια ο εβραϊκός παράγοντας χρησιμοποίησε την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, για να θορυβήσει την Άγκυρα και να πάρει αυτά που θέλει από την Τουρκία.
Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου και ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να ζητήσει συγνώμη από τον Ερντογάν και να αποδεχτεί τη λύση του αγωγού μέσω Τουρκίας  υποκύπτοντας στις πιέσεις αυτών συμφερόντων.

Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπ' όψιν τους οι Αναστασιάδης και Σαμαράς, αλλά και όλοι πολιτικοί ηγέτες σε Κύπρο και Ελλάδα, γιατί το διπλωματικό και πολιτικό μπραντεφέρ που θα ακολουθήσει θα είναι σκληρό και θα λυγίζει ακόμα και ...σίδερα.

*Οι πανίσχυροι επιχειρηματικοί όμιλοι Zorlu HoldingEnka Holding ανήκουν στις οικογένειες Ζορλού καιΤάρα, που είναι εξισλαμισμένοι εβραίοι καταγόμενοι από τη Θεσσαλονική και τα Σκόπια.
Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/02/h_23.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές