Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013


Πρώϊμες ανθελληνικές επιδιώξεις:
Σκοπιανό χαρτονόμισμα απεικονίζει
τον Μέγα Αλέξανδρο!
16.09.11

Σε δημοσιεύματα αλλά και βίντεο αποσπάσματα συνεντεύξεων και δηλώσεων από πρώην πρωθυπουργούς των Σκοπίων που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, καταδεικνύεται ο ψευδομακεδονισμός (βλ. δηλώσεις Κύρο Γκλιγκόροφ) αλλά και η σλαβική/βουλγαρική καταγωγή των γειτόνων μας (βλ. δηλώσεις Γκεοργκίεφσκι)

Ήταν όμως πάντοτε έτσι;

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο το περίφημο "αναμνηστικό" χαρτονόμισμα που απεικόνιζε τον Λευκό Πύργο.. Πρόσφατα όμως ήρθε στο φως ένα ακόμη χαρτονόμισμα των πρώτων ημερών του Σκοπιανού κρατιδίου, που κατεδαφίζει τους ισχυρισμούς των πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Σκοπιανής Αριστεράς (βλ. Ντένκο Μαλέσκι) αλλά και της Σλαβοβουλγαρικής Δεξιάς (βλ. Γκεοργκίεφσκι), ότι ο αρχαιομακεδονισμός ήταν άγνωστος κατά την πρώτη περίοδο πριν και μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991.
Αν και τώρα συναινούν πως επρόκειτο για ένα περιθωριακό κίνημα πριν από το 2006, όταν ο Γκρουέφσκι κέρδισε τις εκλογές για πρώτη φορά, το χαρτονόμισμα αυτό αντανακλά μια πραγματική κατάσταση.


Ένα από τα, αποσυρθέντα την τελευταία στιγμή, χαρτονομίσματα των Σκοπίων των 20 στατήρων (ναι! πρόκειται για τους αρχαίους μακεδονικούς στατήρες του Φιλίππου Β')

Η ανάθεση της κοπής των χαρτονομισμάτων αυτών έγινε από ψευδομακεδόνες πολιτικούς γύρω στα τέλη του '90 - αρχές του '91 υπό άκραν μυστικότητα.Ένας άγνωστος αριθμός χαρτονομισμάτων τυπώθηκαν, αλλά δεν εγκρίθηκαν τελικά ως εθνικό νόμισμα της πΓΔΜ, καθώς οι πολιτικοί της χώρας συνειδητοποίησαν ότι η επιλογή του ονόματος (στατήρας) αλλά και ο σχεδιασμός του, με την φιγούρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο χαρτονόμισμα, ήταν υπέρ του δέοντος προκλητικοί..

Το κείμενο έχει ως εξής (από πάνω προς τα κάτω):

"Народна банка на Македонија (Narodna banka na Makedonija)" - Εθνική Τράπεζα της Μακεδονίας 02/08/1991
"Дваесет статери (Dvaeset stateri)" - Είκοσι στατήρες
"Гувернер (Guverner)" - Κυβερνήτης (πιθανότατα γιατί είναι δυσανάγνωστο)
Υπογραφή (σημείωση: ο υπογράφων είναι άγνωστος)

Ας μην γελιόμαστε λοιπόν, η πολιτική σε αυτήν την χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει, όποιος και αν ηγηθεί του κρατιδίου.. Κανείς δεν πρόκειται να απαρνηθεί το όνειρο της "ενωμένης, αυτόνομης Μακεδονίας".

Ο Γκρουέφσκι φουσκώνει τα μυαλά των πορωμένων αδαών με όνειρα απατηλά αρχαίων μακεδόνων προγόνων, ο Γκεοργκίεφσκι αποσκοπεί στην προσχώρηση της πΓΔΜ στη Βουλγαρία, ο Τσερβένκοφσκι χρηματοδοτείται από τον Σόρος, που κόπτεται για μια πολυεθνική πολυπολιτισμική "Μακεδονία" και ο Γκλιγκόροφ σώθηκε από απόπειρα δολοφονίας - μείον ένα μάτι- γιατί τόλμησε να δηλώσει το περίφημο "είμαστε Σλάβοι"! Όσο για τα Αλβανικά κόμματα, αυτά χαίρουν υποστήριξης από την Τουρκία, για ευνόητους λόγους..

A.I.
MacedoniaHellenicLand.Eu

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές