Πώς να αποφύγετε το MSG
στα κινέζικα τρόφιμα (woodiiis κι οχι μόνο)
by Xenophile on May 10, 2013
Το MSG, ή το όξινο γλουταμινικό νάτριο, είναι μια νευροτοξίνη την οποια οι λιγότερο από τους ηθικούς παραγωγούς τροφίμων βάζουν σε τρόφιμα για να δώσουν "περισσότερη γεύση''.Το μόνο που κάνει αυτή η νευροτοξίνη είναι να ξεγελάει τον εγκέφαλο υπερδιεγείροντας τον, προκαλώντας κάψιμο στους νευρώνες κατά τη διαδικασία, μετατρέποντας το μυαλό σας σε ένα σφουγγάρι. (!!!)
Οι Κινέζοι είναι γνωστοί για την τοποθέτηση MSG σε σχεδόν τα πάντα, αλλά εδώ είναι το τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά επεξεργασμένων τροφίμων στην Κίνα.
Το MSG ονομάζεται είτε ''γευστική ουσία" - 味精 - "Weijing", ή "γλουταμινικό οξύ" - 谷氨酸 钠 - "Gu'an Suan na".
Στα επεξεργασμένα τρόφιμα η τελευταία ονομασία είναι πιο κοινή.
Έτσι, όταν κοιτάτε την ετικέτα (ενός κινέζικου προϊόντος), ψάξτε για ένα χαρακτήρα που έμοιαζε με μια πολύ θλιβερή μικρό τύπο, επειδή αυτό είναι αυτό που θα γίνει όταν το τρως.
谷Αποφύγετε αυτό το θλιβερό μικρό τύπο.
πρωτοτυπο κειμενο>>
How to avoid MSG in Chinese food
by Xenophile on May 10, 2013MSG, or MonoSodium Glutamate, is a neurotoxin that less than moral food producers put in food to make it “taste more”. All it does is trick the brain by overstimulating it, burning out the neurons in the process, turning your brain into a sponge. The Chinese are notorious for putting MSG in just about everything, but here’s what to look for when buying processed foods in China.
MSG is called either “taste essence” – 味精 – “weijing”, or “glutamic acid” – 谷氨酸钠 – “gu’an suan na”. On processed foods the latter is most common. So when you look at the label, look for a character that resembled a very sad little guy, because that is what you will become if you eat it.
FOOD TODAY 11/2002
Αλήθειες για το όξινο γλουταμινικό νάτριο
Γλουταμινικό μονονάτριο
Των Ευθυμίου Καπάνταη και Αναστάσιου Μόρτογλου
- (βιοχημεία) Μη απαραίτητο αμινοξύ με τύπο HOOC-(CH2)2-CH(NH2)-COOH και σύμβολο Glu ή E.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου